Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Shirakawago

Door: Raoul - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 maart, 2020

Shirakawago is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest populaire bestemmingen in Japan. Het dorpje werd in 1995 aangewezen als UNESCO-werelderfgoed en als je er bent zie je gelijk waarom. Het rustige historische dorp heeft namelijk nog traditionele Japanse huizen. Dit in combinatie met de prachtige natuur in de omgeving maken Shirakawago een bestemming die je gezien moet hebben.

Shirakawago; een UNESCO bestemming van formaat

Shirakawago, of Shirakawa-go, is een provincie in Japan. Samen met Gokayama vormt het een van de mooiste plekjes in Japan. Het is een unieke bestemming in Japan die bekend staat om de gassho-zukuri huizen.

Dit zijn oude boeren huisjes waarvan sommige meer dan 250 jaar oud zijn.

Naast de huisjes is het de prachtige omgeving die mensen trekt. Het dorp veranderd constant van kleur en landschap tijdens de vier seizoen. Het authentieke dorp is een bestemming om niet te missen in Japan.

Shirakawago JapanHet groene landschap van Shirakawago

De leukste dorpen in de regio

Zoals gezegd is Shirakawago een regio waarin je meerdere leuke dorpjes vindt. Er zijn drie dorpen die sinds 1995 op de UNESCO World Heritage lijst staan.

Ogimachi

Het grootste en bekendste dorp is Ogimachi. Dit is waar iedereen naar toe gaat, omdat het makkelijk te bereiken is en omdat je hier de meeste huisjes vindt. Daarnaast gaan de meeste dagtrip vanuit Takayama naar Ogimachi.

Het is zonde om een dagtrip te boeken, aangezien je ook in de traditionele gassho-zukuri huizen kunt overnachten. Kom hier daarom zelf naar toe (daarover lees je hier meer).

Je vindt er een aantal musea die je kunt bezoeken.

TIP ♥ – dit is het beste dorp om de traditionele gassho-zukuri huizen te spotten

Gokayama
ShirakawagoOgimachi

Suganuma Village

Suganuma is na Ogimachi het bekendste dorp in Gokayama. Eigenlijk zijn het twee dorpjes, namelijk Suganuma Village en Gokayama Gassho no Sato.

De dorpjes zijn verbonden met een tunnel en je kunt makkelijk van de een naar de ander lopen. Daarom wordt het aangeduid als Saginama.

De grootste attractie hier is het viewpoint op het dorp die te bereiken is via een lift.

Je vindt er in totaal negen gassho-zukuri-boerderijen die in 1995 samen met Ainokura en Ogimachi op de UNESCO World Heritage werden gezet. In Gokayama Gassho no Sato staan ook een paar huisjes.

Het ligt op 25 kilometer van Ogimachi en het is hier ook iets rustiger.
SuganumaSuganuma

Ainokura Village

Ainokura ligt het verst van Ogimachi en is het grootste. In totaal vind je hier zo’n 20 gassho-zukuri boerderijen waarvan de meeste nog steeds bewoond worden door de locals.

Het is moeilijker te bereiken dan de andere twee dorpen, waardoor het, ondanks dat dit het grootste dorp is, ook een stuk rustiger is. Als je de echte authentieke sfeer wil proeven is Ainokura de beste optie.

Je vindt hier ook een aantal restaurantjes.

Ainokura Ainokura

Wat is er te doen in Shirakawago?

Er valt genoeg te beleven in dit UNESCO dorp. Zo kun je uiteraard de authentieke dorpjes bekijken in de regio, maar er is nog veel meer te beleven in de omgeving! We geven je een overzicht van de leukste dingen om te doen in Shirakawago.

#1 Overnacht in een gassho-zukuri

De drie dorpen staan bekend om de gassho-zukuri boerderijen. Google op Shirakawago en je weet gelijk waar we het over hebben. Dit is ook waar Shirakawago zijn UNESCO status aan te danken heeft.

Het is uiteraard een must-see wanneer je naar deze unieke regio afreist. Boek daarom ook geen dagtrip vanuit Takayama, maar verblijf hier minimaal 1 nacht.

De beste twee dorpen om in een gassho-zukuri te overnachten zijn Ogimachi en Ainokura. Het kan geen kwaad om dit van tevoren te reserveren.

TIP ♥ – check hier de meeste accommodatie

Shirakawago

Ogimachi#2 Wandel over de Deai-Bashi Suspension Bridge

Aan deze attractie ontkom je bijna niet wanneer je naar Shirakawago toe gaat. Deze brug verbind de weg en de lokale parkeerplaats namelijk met het dorp. Je zult deze brug dus moeten oversteken wanneer je naar Shirakawago gaat.

Het is namelijk niet toegestaan om met een auto in het dorp te rijden. Je zult Shirakawago dus altijd bereiken over de Deai-Bashi brug.

D brug erom bekent dat je er mooie foto’s vanaf kunt maken.

Suspension Bridge ShirakawagoDe brug

#3 Ogimachi Castle Observation Deck

Als je dan toch het perfecte plaatje wilt schieten van Shirakawago raden we je aan om naar het Ogimachi Castle Observation Deck te gaan. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de vallei.

Vanaf deze kasteelruïnes heb je een schilderachtig uitzicht over de omgeving van Shirakawago. Daarnaast kun je de Hakusanrenbo bergketen vanaf hier prachtig zien liggen. Ga dus zeker langs dit uitzichtpunt wanneer je Shirakawago bezoekt.

Het Ogimachi Castle Observation Deck ligt in Ogimachi.
Observation DeckHet viewpoint

# 5 Bezoek de Myozenji Temple

Bezoek ook de Myozenji Temple wanneer je in deze regio bent. Deze tempel werd in 1748 gebouwd en is door de jaren heen een belangrijk onderdeel geweest van de geschiedenis van de stad.

Je vindt de tempel op een paar honderd meter van de suspension bridge in Ogimachi.

De tempel is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Myozenji tempelMyozenji Temple

#6 Ervaar de Shirakawago Winter Light-Up

Elk jaa vindt de Shirakawago Winter Light-Up plaats. Een bijzonder festival en ontzettend populair. Elke winter worden de drie dorpjes bedekt met sneeuw waardoor het landschap een magische uitstraling heeft.

Om dit nog mooier te maken organiseren de bewoners van Ogimachi het Shirakawago Winter Light-Up. Dit is elk jaar in januari en februari.

Het dorpje is compleet donker, maar de bewoners van de gassho-zukuri boerderijen doen dan hun lichten aan, waardoor het dorp prachtig verlicht wordt.

Dat data voor 2020 zijn:

  • 13 januari 2020 (maandag, nationale feestdag)
  • 19 januari 2020 (zondag)
  • 26 januari 2020 (zondag)
  • 2 februari 2020 (zondag)
  • 9 februari 2020 (zondag)
  • 16 februari 2020 (zondag)

 

Shirakawago Winter Light-UpShirakawago Winter Light-Up

Hoe kom je er?

Shirakawago ligt centraal op het eiland Honshu in Japan. Er zijn meerdere manier om de stad te bereiken. De dichtstbijzijnde stad vanaf Shirakawago gezien is Takayama. De stad is vanaf hier gemakkelijk te bereiken met een bus of een dag-tour.

We geven je een overzicht van beste opties.

Bus

Je kunt Shirakawago gemakkelijk bereiken met een bus vanuit Takayama. De bussen vertrekken elke paar uur vanuit Takayama naar Shirakawago en andersom. Je busrit duurt in totaal ongeveer een uur en kost je ongeveer €15,-.

Het is ook mogelijk om Shirakawago te bereiken vanuit Kananzawa. Deze busrit duurt ongeveer 50 minuten uur en kost je zo’n €20 tot €25. Een retourticket is iets goedkoper

Bustijden kun je hier checken.

Dagtour

Het is ook mogelijk om dagtours te boeken vanuit Takayama. We raden je echter aan om geen dagtour naar de omgeving te boeken. Je wilt niet in vogelvlucht door het dorp geleid worden om vervolgens nog snel een foto te maken van het viewpoint en weer terug te rijden.

Shirakawago verdient volgens ons meer tijd om ontdekt te worden. We raden je daarom aan om de bus te pakken en de tijd te nemen voor deze bijzondere stad en zijn omgeving.

Overnachten in Shirakawago

Doordat de populariteit van de regio snel groeit, is het aanbod van accommodaties erg groot. Je kunt er verschillende soorten accommodaties vinden die in of net buiten de stad liggen.

Overweeg ook zeker om in een gassho-zukuri te overnachten in deze regio. Dat is dé manier om de regio te ervaren.

Een overnachting is niet goedkoop (Japan is sowieso niet goedkoop). Reken op minimaal €85 per nacht.

TIP ♥ – accommodatie is niet voia Booking of Trivago te boeken, maar via de website van de regio. Check hier de accommodaties

ShirakawagoShirakawago

Beste reistijd

Shirakawago is het hele jaar door te bezoeken en elk seizoen heeft zijn bijzonderheden. We geven je een overzicht van de verschillende seizoenen en wat je kunt verwachten.

Lente

De lente wordt gezien als een van de beste jaargetijden om Japan te bezoeken vanwege de kersenbloesem. Ook Shirakawago is rond deze tijd prachtig gekleurd door de kersenbloesem.

Daarnaast heb je nog kans op witte bergtoppen, terwijl de omgeving langzaam groen begint te kleuren. Vanaf mei start de bevolking weer met het beplanten van de rijstvelden waardoor de omgeving nog groener kleurt.

Zomer

In de zomer kleurt de vallei van Shirakawago helemaal groen. De vallei is in dit jaargetijde gevuld met bloemen. Het weer is dan aangenaam in de regio met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 °C en 27 °C.

Vanaf juli komen de vuurvliegjes terug naar het dorps waardoor je ’s nachts kans hebt op een magische lichtshow.

Herfst

De herfst is ook een populair seizoen om Shirakawago te bezoeken. Dit komt door de kleurrijke herfstbladeren- die aan de bomen hangen. Dit geeft prachtige beelden en Shirakawago is een van de beste plekken in Japan om dit natuurlijke fenomeen te zien.

Winter

In de winter kan het heel erg koud worden in Shirakawago. Toch word het gezien als een van de beste tijden om de plek te bezoeken. Het dorp word namelijk bedekt met een dik pak sneeuw waardoor het een magische uitstraling krijgt.

Het is dan echt alsof je in een sprookje rondwandelt in deze tijd.

Locatie

Meer lezen over Japan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder