Een trip naar Azië, in dit geval Japan, is in veel opzichten niet te vergelijken met een reis in Europa of andere delen van de wereld. De cultuur, de inwoners, de natuur, het geloof, alles over Japan is anders dan andere landen. Een goede voorbereiding van je vakantie is belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen. Eén daarvan is de inentingen die je nodig hebt in Japan.

Inentingen Japan

Je wilt niet alle highlights bezoeken en het risico lopen geïnfecteerd te raken waardoor je planning in de soep loopt. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met de belangrijkste inentingen die nodig zijn voor Japan. Dit is uiteraard een globaal advies, voor meer specifiekere informatie verwijzen we je graag door naar SGZ op Reis.

Kyoto

Vaccinaties Japan

Als je naar Japan reist zijn er geen verplichte inentingen. Wel wordt er aangeraden om een inentingen tegen BMR tehalen. Maar dit is alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad.

Overige aanbevelingen

Naast de nodige inentingen is het ook goed om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen die niet opgelost kunnen worden met vaccinaties. Dit gaat dan vooral om medicijnen. We adviseren deze altijd mee te nemen! Paracetamol kan je overal kopen maar mocht je het direct nodig hebben en je in een onbewoond gebied zitten is het lekker als het in je backpack zit. Wij raden aan:

  • Diarreeremmers;
  • Paracetamol;
  • Anti-muggen spray (DEET).
Miyajima