Als je door Japan reist ontkom je bijna niet aan een Japan Rail Pass, tenzij je met een huurauto (of camper) reist. Het is DE manier om rond te reizen in Japan. Zo’n Japan Rail Pass is een behoorlijk investering, maar het is elke cent meer dan waard. Meet de Japan Rail Pass hoef je namelijk geen losse kaartjes te kopen. En die zijn behoorlijk prijzig.

Op deze pagina vertellen we je alles over de pass en hoe je deze kunt aanschaffen via Azië-Expert.

Wat is een Japan Rail Pass?

Een Japan Rail Pass is een soort OV-kaart waarmee je in Japan met de trein kunt reizen. Het is veruit de makkelijkste manier om te reizen in Japan, de pas is super eenvoudig in gebruik en veel voordeliger dan lose tickets kopen voor treinreizen. Er zijn verschillende passen verkrijgbaar;

 • 7 dagen | 2e en 1e (Green) klasse
 • 14 dagen | 2e en 1e (Green) klasse
 • 21 dagen | 2e en 1e (Green) klasse

De Japan Rail Pass maakt het mogelijk om snel en efficiënt door Japan te reizen. De aanschaf van zo’n pas eenvoudig en het gebruik is ontzettend makkelijk.

TIP ♥ – wil je een Japan Rail Pass aanschaffen? Check de Azië-Expert webshop!

Japan Rail Pass

Wat kost een Japan Rail Pass?

Er zijn verschillende passen beschikbaar. Je hebt passen voor 7 dagen, 14 dagen en 21 dagen. Daarnaast heb je de keuze uit 2e klassen of GREEN (1e) klasse. De meeste reizigers kiezen voor 2e klasse aangezien de treinen in Japan ontzettend schoon, ruim en kwaliteit goed zijn.

*Prijzen zijn onderhevig aan veranderingen. De juiste prijzen worden in onze webshop aangegeven!

*iedereen onder de 6 jaar reist gratis

*Prijzen zijn onderhevig aan veranderingen. De juiste prijzen worden in onze webshop aangegeven!

*iedereen onder de 6 jaar reist gratis

Verschil tussen Ordinary en Green Class

Het verschil met de Ordinary Class (2e klasse) en Green Class (1e klasse) is vergelijkbaar met het verschil tussen eerste en tweede klasse in Nederland. Met de Green Class kun je reizen in de Green Car, een soort eerste klasse.

In principe is Ordinary Class prima aangezien de treinen in Japan van ongekend hoge kwaliteit zijn. Je hebt genoeg ruimte om te zitten en voor je bagage. Green Class is daarom alleen nodig als je écht luxe wil reizen.

Onze Japan Rail Pass partner

Azië-Expert kan de Japan Rail Pass aanbieden in samenwerking met Japanspecialist (onderdeel van JTB), een reisbureau gespecialiseerd in reizen naar Japan. Japanspecialist is gevestigd in Amsterdam en heeft Japans, Nederlands en Engels sprekend personeel waardoor ze klanten altijd te woord kunnen staan.

Door onze kennis van reizen in Azië en de kennis en connecties van Japanspecialist in Japan kunnen wij, in samenwerking met Japanspecialist, de Japan Rail Pass aanbieden. Door de goede samenwerking kunnen wij de Japan Rail Pass tegen dezelfde prijs aanbieden als andere Nederlandse reisspecialisten. 

Hoe werkt het?

Een Japan Rail Pass aanschaffen is ontzettend makkelijk. Het gebruik van zo’n pas is nog makkelijker. De pas kun je online bestellen via onze webshop. Je volgt hier simpelweg de volgende stappen;

 1. Bestel je Japan Rail Pass online en ontvang je voucher via de post;
 2. Ruil de voucher om bij een JR Office in Japan (aanwezig bij luchthavens en grotere treinstations);
 3. Start met je reis.

Om een Japan Rail Pass te kunnen gebruiken, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent een buitenlandse toerist;
 • Voor je reis ben je niet langer dan 90 dagen in Japan (toeristenvisum);
 • Je komt naar Japan als toerist.

1. Koop de pas

Bestel een Japan Rail Pass van 7 dagen, 14 dagen of 21 dagen. Bestellen kan in onze webshop. Na bestelling ontvang je je voucher.

2. Wissel de pas om

Wissel de voucher (via de post verstuurd) om voor de werkelijke pass. Dit kan bij het vliegveld en alle grote treinstations in Japan.

3. Begin je reis!

Nadat je de voucher hebt omgewisseld kun je je Japan Rail Pass gebruiken in treinen, bussen en veerboten in heel Japan.

Is het echt goedkoper?

Dat ligt er aan hoe lang je naar Japan gaat en hoeveel je gaat reizen van A naar B. Als je langer dan een week naar Japan gaat raden we aan een Japan Rail Pass te kopen. Korter dan een week is niet rendabel.

Daarnaast ligt het er natuurlijk aan wat je wil gaan doen. Wil je bijvoorbeeld alleen steden als Tokyo of Kyoto bekijken en verder niet? Dan is een Japan Rail Pass waarschijnlijk niks voor jou. Als je echter Japan wil ontdekken is een Japan Rail Pass zeker goedkoper.

Onze eraring

Wij hebben de Japan Rail Pass aangeschaft voor onze reis van 3,5 week door Japan. We waren in totaal zo’n €35 goedkoper uit met een Japan Rail Pass. Geen schokkend bedrag, maar wel als je er van uit gaat dat we nog een week op Amami-Oshima hebben gezeten waar geen treinen rijden :)

TIP ♥ – wij hebben berekend wat we kwijt zouden zijn zonder JRP. Bekijk het overzicht hier

FAQ – Japan Rail Pass

Het kan zijn dat je vragen hebt over de Japan Rail Pass. Daar helpen we je uiteraard graag mee. Bekijk voor de meest gestelde vragen onze FAQ pagina op onze webshop.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 8.5/10
  8.5/10

Samenvatting

Als je door Japan reist ontkom je bijna niet aan een Japan Rail Pass, tenzij je met een huurauto (of camper) reist. Het is DE manier om rond te reizen in Japan. Zo’n Japan Rail Pass is een behoorlijk investering, maar het is elke cent meer dan waard. Meet de Japan Rail Pass hoef je namelijk geen losse kaartjes te kopen. En die zijn behoorlijk prijzig.

8.5/10

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

4
 1. Pernille Dago

  Hallo,

  I will een rail pass kopen voor mijn vriend en ik voor onse reis naar Japan in mei. Ik weet gewoon niet of ik zul de 7 dagen of 14 dagen kopen. Hoe duur is het om te reisen zonder de rail pass, als we misschien 1 of 2 dagen moeten reisen tussen Tokyo en Nikko/Kyoto zonder rail pass? Is het dan beter om gewoon de 14 dags rail pass te kopen?

  Wat is jullie opinie?:)

  Dank u op voorhand.
  M.v.g Pernille Dago

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Pernille,

   als je alleen tussen Tokyo en Nikko of Kyoto reist heb je geen railpass nodig. Een kaartje voor de trein kost ongeveer €60 p.p. Als je elke dag, of om de twee dagen, met de trein reist heb je wel een Railpass nodig.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 2. m. reuser

  Is het mogelijk de pas verspreid te gebruiken Dus bijvoorbeeld ergens twee dagen verblijven en dan doorgaan dan weer een paar dagen verblijf en dan weer de trein nemen.

  Beantwoorden
  • Ties - Reis Expert

   Hoi Reuser,

   dat kan. Je hoeft de pas niet elke dag te gebruiken. Wel is het zo dat de pas 7, 14 of 21 dagen geldig is. Het is niet zo dat als je de pas niet gebruikt het aantal geldige dagen verlengt wordt. Stel dat je een 7-dagen-pas op 1 juli activeert in Japan is deze tot 7 juli geldig. Ongeacht of je de pas elke dag gebruikt of om de paar dagen.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.