Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Japan te regelen. Gelukkig is dit voor Japan bijzonder eenvoudig. Als je voor vakantie of rondreis komt en niet langer dan 90 dagen in het land blijft, kan je zonder visum het land in. Nederlanders en Belgen krijgen namelijk bij aankomst in Japan gratis een toeristen visum voor 90 dagen

TIP – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Japan blijven

Visum Japan

Voor je verblijf in Japan heb je geen visum nodig. Bij aankomst, wat meestal in Tokyo zal zijn, krijg je een altijd een 90-dagen visum. Je hoeft dus niks te betalen of te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is onderstaande punten in orde hebben;

 • een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf;
 • een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming;
 • in het bezig zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming;
 • in het bezit zijn van documenten die het doel van de reis aantonen.
Mount Fuj

Kosten Visum Japan

Aan je Visum Japan zijn dus geen kosten verbonden! Let er wel op dat dit alleen voor vakantie, zaken, doorreis of kort familiebezoek is. Mocht je een ander doel hebben voor je reis naar Japan zoals werk, studie, sport, of als kunstenaars of artiesten heb je wel een visum nodig. Meer informatie hierover kan je vinden bij de Japanse Ambassade in Den Haag.

Visum langer verblijf Japan

Voor een reis heb je normaal gesproken dus geen visum nodig. Je kunt tot maximaal 90 dagen in Japan blijven als Nederland of Belg zonder dat je daar een visum voor nodig hebt. Als je langer wil blijven dan die 90 dagen, bijvoorbeeld voor een stage, studie of werk, dan heb je wel een visum nodig. Afhankelijk van wat je gaat doen en hoe lang je wil blijven kan je verschillende visa aanvragen. Je hebt keus uit de volgende soorten visa:

 • highly skilled visa;
 • Working visa;
 • General visa (studenten);
 • Specified visa;
 • Diplomatic visa;
 • Official visa;

Voor meer informatie over deze soorten visa kan je terecht op de website van het Japanse ministerie van buitenlandse zaken.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert
4.7

Samenvatting

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Japan te regelen. Gelukkig is dit voor Japan bijzonder eenvoudig. Als je voor vakantie of rondreis komt en niet langer dan 90 dagen in het land blijft, kan je zonder visum het land in. Nederlanders en Belgen krijgen namelijk bij aankomst in Japan gratis een toeristen visum voor 90 dagen.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.