Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Reizen in Japan

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 3 april, 2020

Reizen in Japan is al jaren populair bij veel reizigers. En terecht. Het land is gezegend prachtige natuur, een unieke en eeuwen oude cultuur en een ongelofelijke vriendelijke bevolking. Vooral de unieke cultuur is een echte reizigers trekker. Door de lange periode in de geschiedenis dat het eiland afgezonderd was van de westerse wereld is er een geweldige cultuur ontstaan.

Al  deze punten maken van Japan een top bestemming. Het enige minpuntje wat wij zouden kunnen bedenken is dat Japan een vrij dure bestemming is. Het land is een eiland, wat inhoudt dat veel spullen van het vaste land geïmporteerd moeten worden. Daarnaast draait de Japanse economie op volle toeren wat het land vrij duur maakt. Op deze pagina vertellen we je meer over:

Reizen in Japan

Gelukkig leent Japan zich perfect voor eigenlijk wel alle soorten reizen die je kunt maken. Iedereen reist op een andere manier en waar de één lekker aan het strand wil liggen wil de ander juist zoveel mogelijk zien en doen. Een georganiseerde vakantie, een backpack reis, een georganiseerde rondreis of een zelf geplande rondreis, het kan allemaal. Zelf een camper huren en door het land roadtrippen? Ook een prima optie.

Ga jij voor een vakantie in Japan? Trek dan naar  Okinawa of Amami Oshima. Liever zoveel mogelijk natuur zien tijdens je rondreis? Kamikochi is de plek die je zoekt. En dan hebben we voor de backpackers nog de cultuur van Kyoto en het stadsleven van het 24/7 bruisende Tokyo. Je hoeft je nooit te vervelen in Japan.

Vakantie Japan

Japan is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je een vakantie bestemming zoekt. Maar als je iets verder kijkt en langer zoekt zal je zien dat Japan misschien wel de perfecte vakantie bestemming is. Het land is in vele opzichten uniek. En dat maakt het super interessant. Een vakantie is grotendeels uitrusten.

Maar omdat het vervoer in Japan extreem goed geregeld is, is een uitstapje eenvoudig geregeld. Zo kan je ook nog wat zien van het schitterende land terwijl je bijkomt op het strand.

TIP ♥ – Ons advies? Wil je een zorgeloze vakantie en uitgerust terugkomen. Boek dan je vakantie bij een specialist. Lees daar meer over op onze vakantie Japan pagina.

vakantie JapanAmami-Oshima

Backpacken in Japan

Hoewel backpackers vaak op een klein budget leven. En Japan misschien niet het meest perfecte land voor een klein budget is. Blijken steeds meer backpackers Japan te vinden als backpack bestemming. Misschien wordt het budget van backpackers groter. Maar wij denken dat het land gewoon een grote aantrekkingskracht heeft. Daarnaast valt er ook in Japan prima op een klein budget te reizen.

Backpacken is een populair woord onder jongeren en studenten. Veel van hen gaan tijdens of vlak na hun studie een tijdje backpacken. Japan is door zijn mysterieuze cultuur een populaire backpack bestemming geworden. Daarnaast hebben steden als Tokyo een grote aantrekkingskracht op jongere backpackers.

De Japanse bevolking is ontzettend vriendelijk. Ze staan altijd voor je klaar en zullen je waar mogelijk helpen. Dit maakt het voor ons een van de leukere backpack bestemmingen van Azië.

TIP ♥ – Meer tips en tricks over het backpacken in Japan lees je op onze Backpacken Japan pagina.
selfie in JapanAltijd in voor een selfie, de Japanners

Georganiseerde rondreis

Een georganiseerde rondreis is misschien wel een van de beste opties voor veel mensen. Ondanks dat het vervoer in Japan extreem stipt is en ontzettend goed geregeld. Je betaald misschien iets meer maar je weet zeker dat alles van A tot Z geregeld is. Daarnaast kunnen veel reisorganisaties je uitstekend helpen met speciale wensen of unieke bezienswaardigheden.

Een reisspecialist komt vaak al jaren in Japan. Ze kennen iedere uithoek van het land en kunnen jouw daarom perfect helpen met je wensen en eisen. Een ander punt is dat veel van de hotels snel vol raken, zeker in het weekend. Een reisorganisatie bezoekt hotels en legt alles keurig van te voren vast en op die manier weet je zeker dat je slaapt in een goed hotel.

reizen in japan

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Azië Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Reizen in Japan is al jaren populair bij veel reizigers. En terecht. Het land is gezegend prachtige natuur, een unieke en eeuwen oude cultuur en een ongelofelijke vriendelijke bevolking. Vooral de unieke cultuur is een echte publieks trekker.

Meer lezen over Japan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder