Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Climbing Mount Fuji – 2 dagen

Het beklimmen van de 3776 meter hoge ‘Godin van Japan’, Mount Fuji, is geen gemakkelijke opgave en alleen mogelijk in de zomermaanden juli, augustus en september. Maar de inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht!
Lees verder –>

€425
p.p. vanaf 2 personen excl. int. vlucht

Highlights

 • De indrukwekkende Mount Fuiji
 • Zonsopgang vanaf de top
 • Ontspannen in de Yamanaka Hot Springs

Het beklimmen van de 3776 meter hoge ‘Godin van Japan’, Mount Fuji, is geen gemakkelijke opgave en alleen mogelijk in de zomermaanden juli, augustus en september. Maar de inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht!

Van dag tot dag

Dag 1. Tokyo › Mount Fuji

Dit arrangement begint om 07.00 uur bij het Keio Plaza Hotel in Tokyo, waarna je naar de observatiepost Lake Kawaguchi (op 2304 meter hoogte) rijdt. Om 13.00 uur begint de klimtocht, die ongeveer vier uur in beslag zal nemen, via de Yoshidaguchi route. Bij de Tokokan Lodge zal het diner je zeker smaken na de inspanningen. Je kunt hier ook even een paar uur uitrusten. Om 22.00 uur begin je aan het volgende stuk, de pittige tocht naar de piek waar de zonsopgang bekeken wordt, die ongeveer vijf uur in beslag zal nemen. Je loopt in het donker, dus een goede zaklamp is een must (D).

Dag 2. Mount Fuji › Tokyo

Om ongeveer 03.00 uur bereik je de top! Je eet het ontbijt terwijl je wacht op de zonsopgang. Houd je camera gereed, want hier heb je het allemaal voor gedaan! Je daalt weer af en bereikt in de middag de Yamanaka Hot Springs waar je even kunt ontspannen (entree tot de hotsprings niet inbegrepen). Om ongeveer 19.00 uur ben je weer terug in Tokyo (Ontbijtbox).

Verdere informatie

Bijzonderheden

 • Dit arrangement is alleen mogelijk in de maanden juli en augustus (vertrek op zondag, dinsdag & donderdag)
 • Doordat je wandelt op grote hoogte is er het risico op hoogteziekte. Deze reis is dan ook enkel geschikt voor mensen met een goede lichamelijke gezondheid. Daarnaast is, vanwege de zwaarte van de wandelingen in de bergen, wandelervaring een must!
 • Houdt er rekening mee er geen vegetarische maaltijden worden geserveerd in de Tokokan Lodge
 • De zwaarte van de trekking en het programma worden mede bepaald door de weersomstandigheden.

Beleef meer

Reis je in een andere periode en zoek je iets actiefs, dan bieden wij ook een 3-daags arrangement vanuit Tokyo naar het Hakone National Park, waar je kunt kiezen uit een wandel- of fietstocht. Deze excursies zijn een stuk minder inspannend dan het beklimmen van de ‘Godin van Japan’.

Reisleiding

Wisselende Engelssprekende gidsen/begeleiders.

Uitvoering

De uitvoering van deze tour wordt gedaan door Tenzing Travel. Hun reisspecialisten hebben de hele wereld gezien en adviseren, net als wij, uit eigen ervaring. Daarnaast zijn zij aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds en hebben zij zowel in 2017 als 2018 de Vakantie Award voor Beste Specialist in Verre Reizen gewonnen.

Tijdens de tour heb je geen volledige overnachting, maar krijg je de mogelijkheid kort te rusten en een maaltijd te nuttigen in de Toyokan Lodge. De lodge beschikt over stapelbedden.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Vanaf €425,- p.p. *

*Prijsindicatie – correcte prijs op aanvraag

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan je tonen. Heb je interesse in deze tour? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om je van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

 • Actief arrangement volgens beschrijving
 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Transfer van/ naar de observatiepost.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

Maaltijden

Volgens beschrijving (D=Diner).

Vervoer

Per transfer van/naar de observatiepost.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.