Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Honshu & Kyushu – 20 dagen

Het beste van de Japanse eilanden Honshu en Kyushu in 20 dagen! Je bezoekt grote steden als Tokyo, Kyoto en Nagasaki waar u steeds een volle dag de beschikking heeft over een privé-gids. Je verkent deze steden zoals jij dat wilt.
Lees verder –>

€ Prijs op aanvraag

Highlights

 • Grote steden Tokyo, Kyoto & Nagasaki
 • Vulkanische landschap van Unzen
 • Kunsteiland Noashima
 • Pittoresk Miyajima
 • Europees aandoend Nagasaki
 • Bijzonder Yakushima
 • Fietsen in Osaka

Het beste van de Japanse eilanden Honshu en Kyushu in 20 dagen! Je bezoekt grote steden als Tokyo, Kyoto en Nagasaki waar je steeds een volle dag de beschikking heeft over een privé-gids. Je verkent deze steden zoals jij dat wilt. Ook doe je tijdens deze individuele reis bijzondere eilanden als het artistieke en eigenzinnige Naoshima, het pittoreske Miyajima en het unieke Yakushima aan. Dankzij de perfecte combinatie van stad, cultuur en natuur tijdens deze Japan-reis, zal jij je blijven verbazen. Het beste van bekend, maar ook minder bekend Japan.

Van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Tokyo

Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. Je gaat per shuttlebus naar het hotel.

Dag 2. Tokyo

Vandaag ga je samen met een privé-gids op pad in Tokyo. Je maakt gebruik van het openbaar vervoer, zoals de ‘locals’ dat doen. Je bent volledig flexibel om samen met de gids de bekendste of juist verscholen parels van de stad te ontdekken. Breng vandaag zeker een bezoek aan de Tokyo Skytree, de kaartjes hiervoor zijn inbegrepen (O).

Dag 3. Tokyo › Kyoto

Je reist met de Shinkansen-trein naar cultuurstad Kyoto. In en rondom Kyoto bevinden zich diverse schitterende tuinen, ruim 2000 tempels en schrijnen, klassieke theehuizen en mysterieuze geisha-wijken. Vanavond verken je met een gids de geisha-wijk Gion, waarbij je meer leert over Japans bekendste, maar toch minst begrepen, traditionele beroep (O).

Dag 4. Kyoto

Op dag vier heb je nogmaals een dag een privé-gids tot je beschikking. Je bepaalt wederom het programma en de gids zal je begeleiden. Kyoto barst van de tempels en tuinen. Bezoek je bijvoorbeeld de beroemde ‘Gouden Tempel’ Kinkakuji, het Nijo-kasteel en het mooie park rondom het keizerlijke paleis (O).

Dag 5. Kyoto › Nara › Kyoto

Een vrije dag! Verlaat vandaag de stad voor een bezoek aan het nabijgelegen tempelstad Nara. Of bezoek de beroemde Todaji-tempel, met een enorme bronzen Boeddha, en de Kasuga Taisha-tempel. Deze laatste tempel heeft een prachtige toegangsweg, met aan weerszijden honderden lantaarns (O).

Dag 6-7. Kyoto › Naoshima

Per trein reist u naar Uno, vanwaar de ferry naar kunsteiland Naoshima vertrekt. Het eiland Naoshima staat bekend om zijn musea vol moderne kunst, architectuur en sculpturen. Je bezoekt hier het Chichu Art Museum and Benesse House, waar je werk vindt van onder meer Claude Monet en Andy Warhol (O).

Dag 8-9. Naoshima › Hiroshima › Miyajima

Met de ferry steek je weer over naar Uno, vanwaar je per trein naar Hiroshima reist. Deze geschiedenis rijke stad is vooral bekend vanwege de atoombom die de stad in 1945 vernietigde. Het Peace Museum en omliggende park zijn dan ook essentiële stops tijdens kje bezoek. Na een aantal uren ‘sightseeing’ reis je naar het charmante eiland Miyajima. De perfecte plek om bij te komen van alle opgedane indrukken, terwijl je in een rustig tempo wandelt door smalle winkelstraatjes en over de traditionele paden. Je verblijft twee nachten in een Japanse ryokan (O,D).

Dag 10-11. Miyajima › Hiroshima › Fukuoka › Nagasaki

Vanaf Miyajima reis je via hoofdeiland Honshu naar Kyushu. De volgende bestemming is Nagasaki, een Europees-aandoende stad. Deze sfeervolle stad heeft een fascinerende geschiedenis. Op dag elf ga je op pad met een privé-gids en kan je de stad in jouw eigen tempo verkennen. Het programma? Dat bepaal jij! De Glover Gardens zijn zeker een bezoek waard, evenals de voormalige Nederlandse handelspost Dejima. Ook kun je een bezoek brengen aan het Vredespark of rondneuzen in Chinatown (O).

Dag 12. Nagasaki › Unzen

Per bus reis je in anderhalf uur naar het vulkanische nationale park Unzen. Vanmiddag kan je het park al wandelend verkennen. Je ziet zwavelwolken en het borrelende water van onder andere Hells Valley (Jigokudani). Deze regio staat bekend om haar natuurlijke schoonheid; de met esdoornbladeren bedekte bergtoppen zijn spectaculair in elk seizoen. Zoals de naam al doet vermoeden kan je hier natuurlijk ook ontspannen in een van de baden (O,D).

Dag 13. Unzen › Kumamoto

Je reist naar Shimbara en vaart vanaf daar met een ferry over de Ariake-zee naar Kumamoto, waar je het spectaculaire kasteel kunt verkennen. Dit 400 jaar oude gebouw werd in die tijd gezien als oninneembaar dankzij de innovatieve bouw. De elegante tuin bij de Suizen-ji-tempel is ook zeker een aanrader (O).

Dag 14-15. Kumamoto › Kagoshima

Je reist zuidwaarts naar Kagoshima, ook wel het ‘Napels van Japan’ genoemd. Je vindt er diverse interessante musea over de geschiedenis van de stad en prachtige landschapstuinen. Op dag 15 heb je een volle dag ter vrije besteding. In de avond is de wijk Yatai ‘the place to be’ voor traditioneel ‘streetfood’ en lokaal bier proef je bij brouwerij Mejiguru (O).

Dag 16-17. Kagoshima › Yakushima

Een ferry brengt je naar het eiland Yakushima, beroemd vanwege de gigantische cederbomen. Het eiland is een van Japan’s natuurwonderen. Het unieke landschap huisvest diverse inheemse diersoorten zoals herten en apen. Je hebt de beschikking over een huurauto tijdens je verblijf op het eiland (O,D).

Dag 18-19. Yakushima › Osaka

Je levert de auto in op de luchthaven van Yakushima en vliegt naar Osaka, de tweede stad van Japan. Deze bruisende, moderne stad contrasteert flink met de natuurpracht van Kyushu, maar biedt talloze attracties en activiteiten, met name op culinair gebied! Op dag 19 staat er een fietsexcursie door de stad op het programma (O).

Dag 20. Vertrek Osaka

Per trein reis je naar de luchthaven van Osaka, waar deze reis eindigt (O).

Verdere informatie

Bijzonderheden

De musea en attracties op Naoshima Island zijn gesloten op maandag.

Reisleiding

In Tokyo, Kyoto en Nagasaki heb je gedurende acht uren een privé-gids tot je beschikking. Je kunt de gids op het door jouw bepaalde tijdstip bij het hotel ontmoeten. Ter plaatse bepaal je samen met de gids jouw flexibele programma van die dag.

Excursie mogelijkheden

De privé-excursies in Kyoto (dag 3) en Osaka (dag 19) zijn inbegrepen. Overige entreegelden zijn niet inbegrepen. Op dag 2, 4 en 11 dient u ook de entreegelden en het vervoer van de gids te betalen. Dit kan van tevoren geregeld worden, neem hiervoor contact met ons op. Zo heb je gedurende de reis volledige flexibiliteit. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro’s per persoon per kaartje

Insiders Tip

Niet voor iedereen, maar wel typisch Japans! Het themapark Huis ten Bosch bereikt u gemakkelijk vanuit Nagasaki.

Uitvoering

De uitvoering van deze tour wordt gedaan door Tenzing Travel. De reisspecialisten van Tenzing Travel hebben de hele wereld gezien en adviseren, net als wij, uit eigen ervaring. Daarnaast zijn zij aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds en hebben zij zowel in 2017 als 2018 de Vakantie Award voor Beste Specialist in Verre Reizen gewonnen.

Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties. In Miyajima en Unzen overnacht je in Japanse ryokans.

MIDDENKLASSE

Tokyo Sunroute Plaza Shinjuku
Kyoto Hotel Vista Premio Kyoto
Naoshima Benesse House
Miyajima Watanabe Inn
Nagasaki Best Western Premier Hotel Nagasaki
Unzen Unzen Fukiya Ryokan
Kumamoto Mitsui Garden Hotel Kumamoto
Kagoshimo Richmond Hotel Kagoshima Kinseicho
Yakushima JR Hotel Yakushima
Osaka Cross Hotel Osaka

EERSTEKLASSE

Tokyo Park Hotel Tokyo
Kyoto Hotel Granvia Kyoto
Naoshima Benesse House
Miyajima Iwaso
Nagasaki ANA Crowne Plaza Nagasaki Gloverhill
Unzen Unzen Fukiya Ryokan
Kumamoto Nikko Hotel Kumamoto
Kagoshima Shiroyama Kanko Hotel
Yakushima JR Hotel Yakushima
Osaka Osaka Marriot Miyako Hotel

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen alleen beschikbaar op aanvraag! 

Inbegrepen

 • Autohuur tijdens uw verblijf op het eiland Yakushima.
 • Overnachtingen in genoemde of gelijkwaardige accommodaties.
 • Binnenlandse vluchten Yakushima – Osaka (dag 18)
 • Privé-excursies in Kyoto (dag 3) en Osaka (dag 19).
 • Ferry-overtochten op dag 8, 10, 13, 16.
 • Privé-gids in Tokyo (dag 2), Kyotot (dag 4) en Nagasaki (dag 11)
 • Busreizen Nagasaki – Unzen (dag 12) en Unzen – Shimabara (dag 13)
 • Privé-excursies in Kyoto (dag 3) en Osaka (dag 19)
 • Tickets voor de Tokyo SkyTree
 • Alle genoemde treinreizen.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Ferry(s)Uno – Naoshima en v.v. (dag 6 en 8), deze tickets dient u ter plaatse te betalen.
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Persoonlijk uitgaven en fooien
 • Vervoers- en entreekosten voor uw gids op dag 2, 4 en 11.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

Shuttlebus van de luchthaven naar het hotel in Tokyo. Tijdens de reis maak je gebruik van verschillende vervoerspassen en reis je onder meer per trein, bus, ferry en binnenlandse vlucht. De tickets voor de ferry van en naar Naoshima (dag 6 en 8) dien je ter plaatse te betalen.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.