Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Japan Explorer – 15 dagen

Deze ‘Golden Route’ van Japan is al jaren een van onze favoriete reizen. Je bezoekt alle klassieke bestemmingen, gecombineerd met vele natuurwonderen en historische steden. Vanuit Tokyo zakt u steeds verder naar het zuiden af, verken je de culturele topattracties van Kyoto en bezoek je tenslotte het fascinerende Nagasaki.
Lees verder –>

€3.400
p.p. vanaf 2 personen excl. int. vlucht

Highlights

 • Zeer uitgebreid reisbescheidenpakket
 • ‘Golden Route’ van Japan
 • Moderne wereldstad Tokyo
 • Historische tempelstad Kyoto
 • Charmant Takayama met fietstocht
 • Europees-aandoende stad Nagasaki
 • Vele parken en steden om te verkennen

Deze ‘Golden Route’ van Japan is al jaren een van onze favoriete reizen. Je bezoekt alle klassieke bestemmingen, gecombineerd met vele natuurwonderen en historische steden. Vanuit Tokyo zak je steeds verder naar het zuiden af, verken je de culturele topattracties van Kyoto en bezoek je tenslotte het fascinerende Nagasaki, waar zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis is. Met de Japan Rail Pas op zak, vooraf gereserveerde accommodaties en een zeer uitgebreid reisbescheiden pakket met tips en informatie, heb je ter plaatse volledig de vrijheid om dit geweldige land te verkennen. En tijdens enkele bijzondere overnachtingen in een Japanse ryokan ervaar je de nog altijd in ere gehouden tradities. Laat je betoveren door het unieke Japan!

Van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Tokyo

Na aankomst in Tokyo wordt je met een shuttlebus naar je hotel gebracht.

Dag 2. Tokyo

Samen met een privé-gids ga je Tokyo verkennen. Je hbt volledig de flexibiliteit om te bepalen wat je wilt zien en hoe lang je daar wilt blijven. Wil je de beroemde bezienswaardigheden zien, winkelen of de beste plekjes ontdekken om te eten? De hoofdstad van Japan is ontzettend groot en je zult merken dat het fantastisch is om deze te verkennen met iemand die de taal spreekt en je over de achtergrond kan vertellen. Wij voorzien je alvast van een Manaca-pas met tegoed, waarmee je onder meer met de metro en stadsbussen kunt reizen. De toegangskaartjes voor de Tokyo Skytree zijn ook inbegrepen (O)!

Dag 3. Tokyo

De 14-daagse Japan Rail Pas is vanaf vandaag geldig, zodat je er tijdens de rest van de reis mee kunt reizen. Vandaag kun je ervoor kiezen om Tokyo verder te ontdekken of een van de historische steden in de omgeving te bezoeken. Het is zeer eenvoudig om Japan met de trein te verkennen. Houdt je van cultuur, dan is de tempelstad Nikko een ‘must’ om te bezoeken. Nikko ligt op ongeveer twee uur reizen ten noorden van de hoofdstad (O).

Dag 4. Tokyo › Hakone National Park

Met de Shinkansen (kogeltrein) reis je naar Odawara, waarna je het nationale park Hakone bereikt. Je hebt een 2-daagse Hakone Freepass tot de beschikking, waarmee je het park uitgebreid kunt verkennen. Je kunt twee typisch Japanse ervaringen van je lijst strepen: Mount Fuji torent regelmatig boven het landschap uit tijdens je bezoek en je overnacht in een ryokan (O,D).

Dag 5-6. Hakone National Park › Takayama

Vanaf Odawara reis je eerst naar Nagoya en vervolgens bereik je met een express-trein het bergdorpje Takayama. Het charmante stadje heeft een schilderachtige omgeving met karakteristieke woningen uit de Edo-periode, talloze tempels en schrijnen en een levendige ochtendmarkt aan de oevers van de Miyagawa-rivier. ‘Klein Kyoto’, zoals Takayama ook wel wordt genoemd, is bovendien de toegangspoort tot landelijk Japan. Op dag zes maak je een begeleide fietstocht (in groepsverband) door het gebied (O,D op dag 5).

Dag 7-9. Takayama › Kyoto

Op naar Kyoto, de spectaculaire en gevarieerde cultuurstad. Je hebt hier drie overnachtingen, zodat je zoveel mogelijk tijd hebt om de stad en omgeving te verkennen. Op dag zeven heb je ’s avonds een privé-excursie in de geisha-wijk Gion met een ervaren gids. En op dag acht heb je wederom een volle dag de beschikking over een privé-gids, die met je mee reist door de stad en inzicht geeft in de tradities en klassieke attracties. Op dag negen heb je een volledige dag vrij om Kyoto en omgeving te verkennen. Het is zeer aan te raden om het boeiende stadje Nara te bezoeken, op ongeveer 40 minuten met de trein van Kyoto (O).

Dag 10-11. Kyoto › Hiroshima

Je raast met de Shinkansen-trein verder zuidwaarts naar de beroemde stad Hiroshima, waar je een unieke mix van tragische overblijfselen, indrukwekkende musea en kleurrijke parken kunt bezoeken. Op dag 11 heb je de mogelijkheid om het kleurrijke eilandje Miyajima te bezoeken, waar je heerlijk kunt wandelen. Mocht je trek krijgen, dan zijn de oesters een plaatselijke delicatesse (O).

Dag 12-13. Hiroshima › Nagasaki

Nog verder zuidwaarts bereik je het kosmopolitische Nagasaki, op het hoofdeiland Kyushu. Nagasaki is vlakbij de zee gelegen en doet veel Europeser aan dan de andere steden in Japan. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege de Tweede Wereldoorlog, omdat er, evenals als op Hiroshima, een atoombom op werd geworpen. Maar eeuwen daarvoor was de stad de enige stad in Japan die toegankelijk was voor handel met het westen. Door de succesvolle handel die toen werd gedreven zijn er behalve tempels ook kerken en andere Europese gebouwen te bewonderen. Op dag 13 ga je met een privé-gids de hoogtepunten van de stad opzoeken. De Glover Gardens zijn de bekendste attractie, maar de voormalige Nederlandse handelspost Dejima is een ‘must’ als je wilt leren over het stukje Nederlandse geschiedenis in Japan (O).

Dag 14. Nagasaki › Fukuoka › Osaka

In de loop van de ochtend begin je aan de reis naar Osaka. Als je de moderne ‘kanaalstad’ Fukuoka wilt bezoeken, dan kan je de treinreis onderweg onderbreken. Er is een gezellige uitgaanswijk en je vindt er talloze winkelcentra. De lokale specialiteit is Fugu, oftewel kogelvis. Het eten van deze vis draagt altijd een risico met zich mee, indien verkeerd bereid is deze dodelijk giftig. Gelukkig vind je op straat hele leuke eetstalletjes en zijn er bij de ‘food courts’ in de winkelcentra ook talloze andere mogelijkheden. In Osaka, de tweede stad van Japan, maak je kennis met het moderne Japan. De bekendste culturele attractie is het Osaka-kasteel en er zijn meerdere uitstekende musea. Maar Osaka komt vooral ’s avonds tot leven. Door de vele bars, eet- en uitgaansgelegenheden is de stad uitstekend geschikt als laatste stop van je ontdekkingstocht door Japan (O).

Dag 15. Vertrek Osaka

Na een korte treinrit (taxirit naar het station niet inbegrepen) bereik je de luchthaven (O).

Verdere informatie

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden
 • De fietstocht op dag 6 is in internationaal gezelschap en wordt in de periode december t/m maart vervangen door een wandelexcursie (i.v.m. sneeuwval)
 • De transfer op dag 1 van de luchthaven naar uw accommodatie is in internationaal gezelschap (m.u.v. de deluxe versie)
 • Deze reis is niet mogelijk van 17 december 2018 t/m 3 januari 2019.

Reisleiding

In Tokyo, Kyoto en Nagasaki heb je gedurende acht uren een privé-gids tot je beschikking. Je kunt de gids op het door jouw bepaalde tijdstip bij het hotel ontmoeten. Ter plaatse bepaal je samen met de gids jouw flexibele programma van die dag. Je kunt ook vooraf je wensen doorgeven.

Excursie mogelijkheden

De excursies in Takayama op dag zes en in Kyoto op dag zeven zijn inbegrepen. Overige entreegelden zijn niet inbegrepen. Op dag 2, 8 en 13 dient u ook de entreegelden en het vervoer van uw gids te betalen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro’s per persoon per kaartje.

Insiders Tip

Voor een klassiek Japanse diner-ervaring raad ik je aan om het tofu-specialiteitenrestaurant Tofuya Ukai in het Shiba-gebied te bezoeken.

Uitvoering

De uitvoering van deze tour wordt gedaan door Tenzing Travel. De reisspecialisten van Tenzing Travel hebben de hele wereld gezien en adviseren, net als wij, uit eigen ervaring. Daarnaast zijn zij aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds en hebben zij zowel in 2017 als 2018 de Vakantie Award voor Beste Specialist in Verre Reizen gewonnen.

Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties. In Hakone en Takayama overnacht je in Japanse ryokans (in Takayama bij de middenklasse versie gedeelde faciliteiten).

MIDDENKLASSE

Tokyo Sunroute Plaza Shinjuku
Hakone Ichinoyu Honkan
Takayama Yamakyu
Kyoto Hotel Vista Premio Kyoto
Hiroshima Hotel Sunroute Hiroshima
Nagasaki Best Western Premier Hotel Nagasaki
Osaka Cross Hotel Osaka

EERSTEKLASSE

Tokyo Park Hotel Tokyo
Hakone Mikawaya Ryokan
Takayama Ryokan Tanabe
Kyoto Hotel Granvia Kyoto
Hiroshima ANA Crowne Plaza Hiroshima
Nagasaki ANA Crowne Plaza Nagasaki Gloverhill
Osaka Osaka Marriot Miyako Hotel

DELUXE

Tokyo Conrad Tokyo
Hakone Gora Kadan
Takayama Hanaougi-Bettei Iiyama
Kyoto Hyatt Regency Kyoto
Hiroshima Sheraton Hiroshima Hotel
Nagasaki Garden Terrace Nagaski Hotel
Osaka The St. Regis Osaka

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

De onderstaande prijzen zijn indicatie prijzen per persoon op basis van twee volwassenen exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. Voor kinderen gelden veelal aangepaste prijzen. Vraag bij ons je offerte op maat aan, met definitieve en concurrerende prijzen.

Middenklasse

VertrekperiodePrijs p.p.
2019Januari t/m februari€ 3400,-
2019Maart t/m mei€ 3850,-
2019Juni€ 3250,-
2019Juli t/m augustus€ 3550,-
2019September€ 3400,-
2019Oktober t/m november€ 3750,-

Eersteklasse

VertrekperiodePrijs p.p.
2019Januari t/m februari€ 4900,-
2019Maart t/m mei€ 5850,-
2019Juni€ 4600,-
2019Juli t/m augustus€ 4850,-
2019September€ 4900,-
2019Oktober t/m november€ 5250,-

Inbegrepen

 • Overnachtingen in genoemde of gelijkwaardige accommodaties.
 • Excursies in Takayama (dag 6) en in Kyoto (dag 7) zijn inbegrepen.
 • Shuttlebus van luchthaven naar hotel (dag 1).
 • Maaltijden volgens beschrijving.
 • Toegangskaarten tot Tokyo Skytree
 • Privé-gids in Tokyo (dag 2), Kyoto (dag 8) en Nagasaki (dag 13), exclusief entreegelden en eventuele vervoerskosten voor je gids
 • 14-daagse Japan Rail Pass, Manaca Card (met tegoed) en 2-daage Hakone Freepass

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Vervoer naar de luchthaven op dag 15.
 • Entreegelden en eventuele vervoerskosten voor de gids (dag 2, 8 & 13)
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven zoals fooien.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

Shuttlebus van de luchthaven naar het hotel in Tokyo. Tijdens de reis maak je gebruik van verschillende vervoerpassen en reis je onder meer met Shinkansen-treinen, lokale express-treinen, bussen en ferry’s. Je ontvangt uitgebreide instructies.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken