Japan, het land van de reizende zon, de Samurai, de heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Iedereen in de wereld lijkt wel wat te kennen van dit land. Maar zodra je land is het net alsof je op een andere planeet terecht komt. Bereid je voor op een reis je die nooit meer vergeet in een veelzijdig land waar moderne steden worden afgewisseld door rustige, traditionele dorpjes! Waar eeuwenoude tradities stand houden maar waar technologie hoog in het vaandel staat. Een zijn verschillende reizen te boeken naar Japan. Bekijk onze tips voor het boeken van indrukwekkende reizen Japan.

Rondreis Japan

Japan ligt niet echt in de buurt van andere landen in Azië. Hierdoor is het lastig te combineren met andere reizen in Azië. Rondreizen door Japan zijn er genoeg. Er zijn veel professionele reisbureaus die indrukwekkende reizen naar Japan aanbieden. Tijdens een rondreis Japan zie je veel van het land. Van de unieke cultuur tot de indrukwekkende natuur en de vriendelijke mensen.

Als je zelf niet de tijd en zin hebt om dit te regelen kan een je een rondreis Japan boeken. Met een georganiseerde reis hoef je zelf namelijk niks te regelen. Er zijn verschillende rondreizen te boeken. Vergelijk ze goed en bekijk welke het beste bij jouw wensen past. De mooiste rondreizen boek je bij Tenzing Travel.

Vakantie Japan

Een vakantie lijkt op een rondreis alleen reis je niet het hele land door. Bij een vakantie is het tempo wat rustiger en blijf je meestal op één plek (wat niet altijd hoeft). Een vakantie Japan kan verrassend uitpakken. Zo kan je in Japan werkelijk alle soorten vakanties boeken. Van actieve vakanties in de bergen tot strandvakanties op één van de ruim 6.800 eilanden. Je kunt in Japan zelfs wintersport vakanties boeken ;). Natuurlijk heeft Japan ook genoeg in het zomerseizoen te bieden. Meer dan in het winter seizoen zelfs.

TIP – bij Tenzing Travel boek je de mooiste vakanties naar Japan

Waarom Japan?

Ondanks dat je Japan misschien niet direct associeert met een strandvakantie is het prima te doen. De belangrijkste reden dat veel mensen op vakantie gaan naar Japan is vanwege de prachtige cultuur. De oude cultuur die je op sommige plekken in het land nog dagelijks tegenkomt en de geschiedenis zijn boeiende onderwerpen. De leukste vakanties Japan boek je makkelijk bij één van de gespecialiseerde reisbureaus zoals Tenzing Travel. Je kunt in Japan ook zelf op vakantie. Een ticket is snel geboekt en het vervoer is goed geregeld. 

Mount Fuji

Duurzaam reizen Japan

Japan heeft een indrukwekkende natuur, iets wat veel mensen niet weten. Je hebt de Japanse Alpen, tropische stranden, mooie rijsvelden en indrukwekkende natuurparken. Waar het in veel landen in Azië slecht geregeld is qua natuurbescherming en milieuvervuiling is dat in Japan gelukkig een stuk beter geregeld. Daarnaast doet de overheid er ook een hoop aan om de unieke cultuur te bewaren. Toch heeft het toerisme grote invloed op zowel natuur als cultuur. Als reiziger kan je er aan bijdragen om natuur en cultuur te houden zoals het is. Dit kan door duurzame reizen te boeken. Voor het boeken van duurzame reizen kan je kiezen tussen verschillende reiswebsites zoals Tenzing Travel.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Een Rondreis door Japan is een absolute aanrader. Het land is fantastisch mooi en de mensen zijn ontzettend aardig. Je hebt er gegarandeerd de tijd van je leven. Op het Japanse platteland kom je echt tot rust en de grote steden zijn een adembenemend schouwspel dat 24/7 door gaat.

4.4

Vragen, opmerkingen en antwoorden

12
 1. jarno

  Hallo,
  Ik twijfel om deze zomer naar Japan te gaan. Een vakantie in dit land lijkt me geweldig maar het lijkt me vrij duur zo’n vakantie? Hebben jullie ervaringen of tips voor een mooie maar betaalbare vakantie?

  Alvast bedankt.

  Gr,
  Jarno

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Jarno,

   Japan is heel goed te doen. Als je hier boven op de banner van Tenzing Travel klikt zie je hun aanbod. Zij hebben bijzonder mooie rondreizen voor weinig geld in de aanbieding. Japan hoeft niet heel duur te zijn. Tokyo is prijzig maar de rest van het land is prima te doen.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 2. Thymen

  Ik ben er vorig jaar mei geweest Jarno! Prima te doen. Af en toe een buitje meer niet.
  En het voordeel dat het niet topdrukte is overal. Ik wil dit jaar weer 🙂

  Beantwoorden
 3. Janny

  Helemaal met Thymen eens. Echt een aanrader dit land. Zelf gaan we dit jaar niet maar zijn wel aan het plannen voor volgend jaar 🙂 Nog zoveel te zien.

  Beantwoorden
 4. Jaliza

  Hoi Sjoerd,

  Heeft jullie reisgids ook een route voor Japan? Ik ben op zoek naar een mooie route. Ik wil wel “zelf” op reis maar heb geen behoefte alles zelf uit te moeten zoeken :). Dacht misschien is jullie reisgids daarbij wel een uitkomst.

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Groeten,
  Jaliza

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Jaliza,

   In onze reisgids zit ook een mooie route voor Japan. Deze is opgesteld voor 4 weken. Je kunt er natuurlijk ook zelf in knippen en plakken als je dingen liever wel of niet ziet. Je kan de digitale gids sowieso 14 dagen proberen. Bevalt het niet krijg je gewoon je geld terug gestort. Hetzelfde voor het boek. Alleen betaal je dan wel voor de verzendkosten om het boek terug te sturen.

   Groeten,
   SJOerd

   Beantwoorden
 5. Henrike

  Hoi Sjoerd,

  Is een vakantie in Japan te vergelijken met China? Wij zijn al eens in China geweest, vandaar onze vraag.

  Groeten,
  Henrike

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Henrike,

   Ik denk niet dat de twee landen te vergelijken zijn. Een vakantie in China is heel anders dan Japan. Overigens wel positief. Persoonlijk vind ik de Japanners bijvoorbeeld veel aardiger en is het allemaal wat beter geregeld in Japan. Ik denk dat als je China leuk vond, je ook een mooie vakantie in Japan zal hebben.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 6. Roel

  Hoi,

  ik wil eind dit jaar naar Japan reizen. Nu lees ik op veel plekken dat het hier duurder is dan andere plekken in Azie. Ik heb eerder gereisd door Zuidoost-Azie maar zijn de prijzen echt zo veel duurder? Of valt het wel mee als je het meeste met het openbaar vervoer doet. En is het in de wintermaanden erg koud in Japan?

  Groeten,
  Roel

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Roel,

   Japan is inderdaad duurder dan bijvoorbeeld Thailand of Vietnam. Zeker in de grote steden. Je kunt er echter prima budget reizen als je een beetje meer tijd en energie in het rondreizen wil steken. Daarnaast kan je natuurlijk in hostels slapen om geld te besparen. Ook het weer is niet te vergelijken met zuid oost Azië. Het is bijna Nederlands weer wat er is in Japan. Je leest er hier meer over.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 7. Marjolein

  Goedemorgen,

  Ik heb een vraag betreffende hotels in Japan en hoopte dat u misschien meer weet.
  Ik ben op zoek naar hotels voor ons huwelijksreis door Kyushu (Nagasaki, Beppu en Kagoshima) in Juni en nu lijkt het alsof het al bijna volgeboekt is. Ik dacht dat juni buiten het seizoen was, dus is het echt zo druk of is er meer aan de hand (aardbeving april)? Kan het zijn dat ik te vroeg ben met kijken waardoor ze nog niet zichtbaar zijn op boekingssites?
  Hopelijk kunt u me verder helpen met deze vraag.

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Marjolein,

   Ben je specifiek op zoek naar bepaalde hotels of gewoon hotels in het algemeen? Als ik zoek op Booking.com of Trivago.nl dan zie ik nog voldoende hotels beschikbaar. Ik zou ook geen reden weten waarom het zo druk zou moeten zijn. Het zou kunnen dat sommige boekingssites nog niet de data voor juni 2017 kunnen verwerken.

   Ik hoop dat jullie nog wat kunnen vinden. Mocht je nog vragen hebben hoor ik dat graag.

   Met vriendelijke groet,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.