Kanchanaburi (River Kwai)

Kanchanaburi is één van de leukste steden in Thailand. Het ligt op slechts 3 uur rijden van Bangkok. Met de zijn rijke oorlogsverleden, talloze mogelijkheden voor eenvoudige uitstapjes overvloedig en het aanbod van – reiziger georiënteerde accommodatie is er genoeg reden om hier te blijven hangen. Waarschijnlijk langer dan je had gepland.

Kanchanaburi

Kanchanaburi is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt ingeklemd tussen de rivieren Kwai Noi en de Kwai Yai. De twee rivieren zijn ook meteen de grootse trekpleister van de stad met de wereldberoemde River Kwai als de top attractie. Kanchanaburi beslaat een hele regio maar het centrum van de stad vind je rond het busstation en langs de hoofdweg Thanon Saeng Chuto. In dit gedeelte liggen de meeste oorlogsmonumenten en ook de bekende River Kwai.

Een groot voordeel van Kanchanaburi is dat het makkelijk te bereiken is vanuit Bangkok. Met de bus doe je er slechts 3 tot 4 uur over. Het is maar 100 kilometer. Je kan er ook met de trein heen. Iets wat veel mensen doen. De vele parken en historische plekken in de omgeving zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Kanchanaburi. Het is daarom een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van een aantal van Thailand’s mooiste plekjes .Als je de regio goed wil verkennen heb je zeker wel een paar dagen nodig.

Bridge on the River Kwai

De River Kwai is zonder twijfel de grootse trekpleister van de stad. Het is een brug waar vroeger treinen over reden. Die spoorlijn, de Birmaspoorlijn, wordt ook wel de ‘Dodenspoorlijn’ genoemd vanwege de vele mensen die gesneuveld zijn tijdens de aanleg van de spoorlijn.

De brug staat voor vele symbool voor de wreedheden van de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog. 10 tien nachten lang wordt  eind november het River Kwai Bridge Festival gevierd ter nagedachtenis van het eerste geallieerde bombardement op de brug op 28 november 1944. Als je in die tijd in Kanchanaburi bent kan het zeker geen kwaad om accommodatie te reserveren.

Floating hotels

Iets wat veel reizigers doen is overnachten in Kanchanaburi. Dit omdat veel accommodatie aan de rivier(en) liggen met indrukwekkende uitzichten. Je kijkt uit over de rivier en de kalkstenen rotsen die in de omgeving liggen. Er zijn weinig plekken in Thailand waar je zo sfeervol kan overnachten als in Kanchanaburi.

Hoewel de burg de grootste trekpleister is vertelt de Chungkai War Cemetery een heftiger verhaal. Veel veteranen komen nog altijd terug naar de graven om hun kameraden te herdenken. Vele vinden ook dat de brug wordt uitgebuit als commercieel speeltje in plaats van een echt oorlogsmonument.

Erawan Waterfall

In het Erawan National Park ligt de Erawan Waterfall. Het park is een populaire plek voor reizigers in de regio van Kanchanaburi. De waterval dankt zijn naam aan het feit dat veel mensen vinden dat de waterval lijkt op de Erawan, de driekoppige olifant uit het Hindoe geloof. De waterval is open van 8:00 uur tot 17:00 uur en het is een leuk uitstapje vanuit Kanchanaburi. Neem je zwemspullen mee want onder aan de waterval kan je zwemmen in het helder blauwe water.

Erawan

Locatie Kanchanaburi