Kandy

Kandy is naast Colombo één van bekendste steden in Sri Lanka. Het wordt ook wel de hoofdstad van de Hill Country genoemd en gezien de ligging is dit niet onterecht. Kandy ligt op 115 kilometer landinwaarts van de Colombo op 500 meter hoogte. De stad biedt sfeer, geschiedenis, cultuur, groene heuvels en een goede vibe.

Boek hier voordelige vliegtickets naar Sri Lanka

Kandy

Kandy staat bij de locals ook wel bekend als Maha Nuwara (Grote Stad) of gewoon als Nuwara (Stad). Kandy is vroeger de hoofdstad geweest van het laatste Singalese Koninkrijk wat viel nadat de Britten het innamen. Het stadscentrum ligt prachtig om een pittoresk meer omringd door heuvels. Het centrum van de stad ademt één en al sfeer met oude winkels, mooie bouwwerken, edelsteen specialisten en een drukke markt. Daarnaast vindt je nog goede hotels, hostels en restaurants. Verwacht hier ’s avonds geen feesten tot in de late uurtjes. In de avond is het hier namelijk bijzonder rustig. Kandy zelf ligt in een groene vallei waardoor de omgeving schitterend groen is. Je kan er mooie wandelingen maken en de omgeving wordt omringd door theeplantages die het bezoeken waard zijn. Als je in Kandy bent is een bezoek aan de theeplantages een echte must. Je proeft hier de échte thee, ziet hoe het gemaakt wordt en loopt rond in een prachtige omgeving.

Highlights Kandy

De reizigers die naar Kandy komen, komen niet alleen voor het pittoreske stadje, de kenmerkende theeplantages of de groene omgeving maar ook vanwege de Tand van Boeddha en het Esala Perehera festival, één van de bekendste boeddhistische festivals in heel Azië.

Sri Dalada Maligawa tempel

Kandy is niet alleen het reisdoel van reizigers maar ook van miljoenen pelgrims die naar Kandy komen voor een bezoek aan de Sri Dalada Maligawa-tempel, ook wel de Tempel van de Tand. In deze tempel ligt het die van grote waarde is en zelfs beschouwd wordt als het heiligste object ter wereld. In de tempel zelf vindt je ook nog een tand van Boeddha. Doordat de tempel zo belangrijk is wordt deze dag en nacht bewaakt.

Het relikwie en de tand zijn zo belangrijk dat de Singhalezen hier een tempel voor bouwde. Deze tempel werd net zo belangrijk als de inhoud, de tempel is namelijk bedekt met goud en zilver. In de tempel hangt de gebruikelijk wierook lucht en lopen monniken aan en af.

Esala Perehera festival

Kandy is bij vele vooral bekend vanwege het Esala Perahera festival. Dit festival wordt gevierd 10 dagen voorafgaand aan de Nikini Poya (volle maan). Dit is aan het einde van de Esala maand (juli/augustus). Mocht je rond deze tijd in Sri Lanka zijn dan is dit festival een absolute must-visit. De Tempel van de Tand is tijdens dit festival heel belangrijk waarbij de eerste vijf dagen van het festival zelfs in de tempel plaatsvinden. Daarna gaan ze de straat op waar je olifanten, acrobaten, monniken en heel veel muziek hoort en ziet. Hou er wel rekening mee dat het er behoorlijk druk kan zijn. Boek dus vooraf al een hotel of hostel.

Mocht je genoeg hebben van tempels of festivals kan je buiten de stad nog enkele botanische tuinen bezoeken, een hobby van één van de oude koningen. Je vindt hier niet alleen reizigers maar ook locals.

Locatie Kandy

.