Kanthaya Beach

Met meer dan 2000 kilometer aan kust langs de Golf van Bengalen en Andaman Zee zijn er veel stranden te bezoeken. De stranden van Myanmar zijn nog grotendeels onontdekt en ongerept. Zo ook Kanthaya Beach. Kanthaya Beach, ook wel ‘Pleasant Beach’ genoemd is een strand dat uitblinkt in schoonheid. Het ligt op zo’n 100 kilometer ten zuiden van het drukkere Ngapali Beach.

Op zoek naar goedkope vliegtickets? Boek ze hier!

Kanthaya Beach

Als je op zoek bent naar een strand waar je kan relaxen en de échte kust van Myanmar wil ontdekken zit je goed in Kanthaya Beach. Het ligt 100 kilometer ten zuiden van het bekendere (en dus drukkere) Ngapali Beach. Kanthaya is een stuk rustiger en nog niet overspoeld door toerisme en dure resorts.

Voor de kust van Kanthaya liggen kleine eilandjes en koraalriffen die je kan bezoeken per boot. Je kan hier goed duiken en snorkelen. Het strand van Kanthaya is hét strand om bij te komen, in hoeverre dat ook nodig is in een land als Myanmar. Het leven hier is laid-back, het strand hagelwit en het water helder en schoon. Tijd lijkt hier niet te bestaan, het is alleen jij en het schitterende strand (en wat locas). Kanthaya is nog een echt vissersdorp en het eten hier is dan ook fantastisch. Je kan elke avond genieten van verse vis die overdag gevangen wordt door lokale vissers. De huisjes van de locals met rieten muren, gebouwd in de Birmese stijl maken het plaatje compleet. Van alle stranden in Myanmar laat Kanthaya Beach het échte leven aan het strand zien.

Hoe kom je bij Kanthaya Beach

Zoals wel vaker geldt voor bepaalde regio’s in Maynmar moet je ook voor Kanthaya Beach wel je best doen om er te komen. De makkelijkste en snelste manier is om de 200 kilometer lange route vanaf Yangon af te leggen met de auto. Dit duurt zo’n zes uur en de wegen zijn ok. De weg naar Kanthaya Beach is net zo mooi als het strand zelf aangezien je langs rijstvelden, bamboebossen en traditionele dorpjes rijdt.

Locatie Kanthaya Beach