Kerama Islands

De Kerama Islands is een groep van 22 eilanden ten zuidwesten van Okinawa. Slechts vier van deze eilanden zijn bewoond, de rest zijn kleine eilandjes. De Kerama Islands bieden een paar van de mooiste en onaangetaste stranden rondom Okinawa en het heeft behoort tot de beste duiklocaties ter wereld.

Kerama Islands

Omdat het zo dicht bij Okinawa ligt zijn de Kerama Islands voor hun doen makkelijk bereikbaar. De meeste zullen vertrekken naar één van de bewoonde eilanden Tokashiki Island, Zamami Island, Aka Island, en Geruma Island. Zamami-jima op Zamami Island is de ‘grootste’ stad die steeds populairder begint te worden onder internationale toeristen. Eén van de redenen hiervoor is dat je in de winter walvissen kan spotten. Een andere reden is dat de Kerama Islands steeds makkelijker bereikbaar worden door de upgrade van ferry diensten tussen Naha (Okinawa), Miyako en de Yaeyamas eilanden. Steeds meer reizigers kiezen de Kerama eilanden boven de verder zuidelijk gelegen eilanden. De vier bewoonde eilanden kunnen in een dagtrip bezocht worden vanuit Naha op Okinawa (4 uur) maar om de regio écht te ontdekken heb je wel een par dagen nodig.

Aka Islands (ook wel jima genoemd) en Geruma Island zijn met elkaar verbonden door de Ohashi Bridge en worden omringd door een schitterende oceaan en spectaculaire kustlijn met rotsen. Kume Island staat vooral bekend om het groene binnenland en het twee kilometer lange Eef Beach en Hate-no-hama Island. Veel reizigers komen hier duiken.

To do Kerama Islands

De Kerama Islands zijn vooral bekend vanwege de perfecte stranden en de goede duikmogelijkheden. Het schitterend, smaragd groene water met een diepte van 50 tot 60 meter maken Kerama Islands tot één van de beste duiklocaties ter wereld. Toch is duiken niet de enige activiteit hier. Je kan namelijk ook goed vissen en zelfs walvissen spotten (tussen januari en maart).

Om er te komen neem je de ferry vanuit Naha op Okinawa. Binnen vier uur ben je dan op Zamami. je kan er ook voor kiezen om te vliegen van Naha Airport naar Kerama Airport op Fukaji Island. Dit duurt 30 minuten maar is wel duurder.

Locatie Kerama Islands