Keraton Yogyakarta

Keraton Yogyakarta is een schitterend complex op het Indonesische eiland Java. De koning, zijn partner en de rest van het koninklijk hof verblijven in dit complex. Het complex bestaat vooral uit lage gebouwen. Een groot deel van het complex is ingedeeld als woonruimte voor de koning. Er zijn echter ook een aantal musea en grote zalen waar het publiek kan samenkomen.

Geschiedenis Keraton Yogyakarta

Keraton Yogyakarta werd al in 1755 gebouwd. Er werd gekozen voor de locatie in het Banyan bos omdat de omgeving hier werkelijk schitterend is. Het paleis ligt tussen twee rivieren die vroeger symbool stonden voor de gezondheid van de regio. In 1867 werd het paleis getroffen door een zware aardbeving.

Hoewel het paleis vroeger is gebouwd om een onderkomen voor de koning en koningin te creëren, doet het vandaag de dag vooral dienst als cultureel centrum. De Javaanse cultuur wordt op deze plek gekoesterd en bewaakt. Veel toeristen komen naar Keraton Yogyakarta om de echte Javaanse cultuur te leren kennen.

Keraton Yogyakarta bezoeken

Keraton Yogyakarta is zeer goed bereikbaar via de weg. Vier grote wegen uit alle windrichtingen komen namelijk samen bij Yogyakarta. De makkelijkste en goedkoopste manier om in Keraton Yogyakarta te komen is de taxi. Spreek wel eerst een prijs af voordat je gaat rijden om onaangename verrassingen bij aankomst te voorkomen.

Keraton Yogyakarta is de hele week geopend van 8 uur in de ochtend tot 2 uur in de middag. Net als in de rest van vaak het geval is Indonesië, is de toegangsprijs met 20 tot 30 cent erg laag. Voor dit bedrag kun je niet alleen het complex en het museum bekijken maar ook genieten van diverse shows. Er zijn onder andere poppenshows, muziekshows en dansvoorstellingen.

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Locatie Keraton Yogyakarta