Khao Sok National Park

In het zuiden van Thailand vind je het ongerepte regenwoud van het Khao Sok National Park. Door de ligging tussen Surat Thani en Phuket, kun je tijdens je reis door Thailand de jungle het beste inplannen reizend vanaf Bangkok per trein of vliegtuig, op weg naar de tropische eilandjes. Het vervoer vanaf Surat Thani of Phuket de jungle in wordt voor je geregeld.

Khao Sok National Park

Het Khao Sok National Park is opgericht in 1980 maar is al zo’n 160 miljoen jaar oud! Het is daarmee één van de oudste regenwouden op deze planeet. Het park is zo’n 740 vierkante kilometer groot. Het staat bekend als één van de mooiste natuurparken in Thailand. Diep in de jungle van Khao Sok overnacht je in houten cottages met eigen veranda.

TIP – je kunt hier leuke activiteiten doen zoals kajakken (700 Baht), raften (1.100 Baht) en tuben (400 baht)

Je hoort hier niets anders dan het kabbelende riviertje en de geluiden van krekels. Met een lunch gewikkeld in bananenbladeren trek je er met een gids op uit. Onderweg zie je nieuwsgierige aapjes en bijzondere vegetatie. Als je geluk heb spot je nog bijzondere vogels of reptielen. Als het water in de rivier niet te hoog staat, zak je de rivier af met een rubberen band.

De zonsondergang is schitterend hier

Wat is er te doen

Verderop in het Khao Sok National Park verblijf je in bungalowtjes aan een spiegelglad stuwmeer. Rotsformaties rijzen steil op uit het meer en de jungle reikt tot aan het water. Met een kano vaar je langs de oevers en kun je apen slingerend in de boomtoppen zien hangen.

Je kan verschillende wandeltochten lopen in dit schitterende park en genieten van het uitzicht of een frisse duik nemen in het meer. Beide overnachtingen zijn erg eenvoudig én avontuurlijk. Het Khao Sok National Park heeft meer dan genoeg te bieden voor een aantal dagen vermaak!

TIP – je kunt in Bangkok al georganiseerde tours boeken naar Khao Sok National Park

Chiaw Lan Lake

In het Khao Sok National Park heb je ook het Chiaw Lan Lake liggen. Het is een prachtig meer met kalkstenen rotsen die uit de zee rijzen. Sommige rotsen zijn wel 900 meter hoog.

Je kunt hier ook overnachten, iets wat vaak is inbegrepen bij de tour die je boekt.

Huisjes waar je kunt slapen op het Chiaw Lan Lake

Hoe kom je er?

Je kunt met de lokale bus naar Khao Sok National Park. Dit is iets goedkoper dan een minivan maar eerlijk gezegd ook veel meer werk en je bent ook nog eens langer onderweg. Je kunt daarom beter een minivan boeken/delen. Deze rijden van zowat elke bekende plek naar het park en kosten niet zo heel veel. Enkele bekende bestemmingen;

 • Bangkok (850 baht, 11 uur)
 • Koh Lanta (750 baht 5 uur), inclusief bootreis
 • Koh Tao (1.100 baht, 8 uur), inclusief bootreis
 • Krabi (350 baht, 3 uur)
 • Surat Thani (250 baht, 1 uur)
Khao Sok

Vissersbootjes op het Chiaw Lan Lake

Locatie Khao Sok National Park

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Je hoort hier niets anders dan het kabbelende riviertje en de geluiden van krekels. Met een lunch gewikkeld in bananenbladeren trek je er met een gids op uit. Onderweg zie je nieuwsgierige aapjes en bijzondere vegetatie. Als je geluk heb spot je nog bijzondere vogels of reptielen.

4.5

Vragen, opmerkingen en antwoorden

1
 1. Fam Basaur

  Goedendag wij willen met onze kinderen ( 16,13,5 jaar) twee dagen het park in. We hebben naast de ingang drie nachten geboekt in een hotel. Maar hoe kunnen we betaalbaar een veilige tour maken? Willen apen en olifanten zien ( niet verzorgen ) en al het moois zien vanaf een boot. Is 1 dag al voldoende ?

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Beste Fam. Basaur,

   je kunt bij Khao Sok verschillende tours boeken. Dit zou ik even navragen bij jullie hotel. Die kennen de beste plekjes. Kijk ook even rond, boek niet direct de eerste tour die je ziet.
   Daarnaast zou ik voor minimaal 2 dagen gaan als je alles goed wil zien.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.