Sai Yok National Park

Sai Yok National Park is een redelijk onbekend national park in Kanchanaburi. Het is de thuisbasis van kalkstenen bergen, watervallen, grotten en zeer zeldzame dieren. Er zijn tal van bezienswaardigheden, samen goed onderhouden paden waar je ook kunt fietsen. En het grootste voordeel; het hier nooit zo druk als Erawan.

Waarom Sai Yok

Omdat het een makkelijk bereikbaar national park is, omdat je er zonder gidsen kunt verblijven en omdat je het grootste gedeelte van het park helemaal voor jezelf hebt! De bekendste attractie is de Nam Tok Sai Yok Yai waterval.

Maar dat is niet de enige waterval. Je hebt namelijk ook nog de grotere Nam Tok Sai Yok Lek. Deze ligt aan de andere kant van de hangbrug. Beide watervallen zijn klein, maar liggen heel er mooi in de natuur.

TIP – neem genoeg water mee als je het park in gaat

Longtail

Als je een leuke tocht wil maken door Sai Yok National Park kun je een longtail boat huren en door het park varen. Dat kost ongeveer 400 baht per half uur en je ziet de mooiste delen van het park.

sai yok

Wilde dieren

Er komen een aantal zeldzame dieren voor in dit park. Zo leeft hier ’s werelds kleinste zoogdier, de zeer zeldzame Varkensneusvleermuis. Je kunt deze mini vleermuizen spotten in de Tham Kang Kao, wat letterlijk Bat Cave betekent. Vergeet je zaklamp niet want ze laten zich niet zo maar zien. Je vindt de Bat Cave op 2 kilometer van het bezoekerscentrum.

Ook leven hier olifanten, tapirs en sambar herten. De kans is echter heel er klein dat je die ziet aangezien ze de voorkeur geven aan de het meer afgelegen westelijke deel van het park.

Tham Doawadueng

Deze grot is rijk aan zowel rotsformaties als dieren zoals vleermuizen, krekels en slangen. De grot is verlicht maar er zijn geen trappen dus kijk uit als je hier naar toe gaat. Je kunt er voor kiezen om met een ranger de grot in te gaan, maar dat is niet verplicht. De Tham Doawadueng grot ligt op 6 kilometer van de ingang van het park. Als je niet wil lopen huur dan voor 1.000 baht een longtail boat.

Sai Yok

Slapen

Heb je de laatste bus gemist? Geen nood. Er zijn bungalows en een camping in het park. Zo kun je een tent huren voor 270 baht per nacht. Een andere leuke optie zijn de drijvende huisjes  rond de brug zoals Krit Raft House en @Raft.

TIP – rond de parkeerplaats zijn er ook drijvende restaurants en vele eet kraampjes

Hoe kom je er?

Het park ligt op 95 kilometer van de bekende plek Kanchanaburi, waar je ook de River Kwai vindt. Een bus vanuit Kanchanaburi kun je de bus nemen naar Sangkhlaburi.

Deze rijdt langs het park. Vanaf hier is nog zo’n 3 kilometer naar het park. Langs de weg staan motortaxi’s die je voor 20 baht naar het park brengen. De laatste bus richting Kanchanaburi gaat om 17:00 uur.

Locatie Sai Yok National Park

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.3

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.