Koh Chang

Ko Chang is een eilandje in dicht bij de grens met Cambodja. Koh Chang is één van de weinig authentieke eilanden in Thailand waar het toerisme het dagelijkse leven nog niet heeft beïnvloed. Dat betekent niet dat er niks te doen is. Het eiland staat bekend om de bijzondere combinatie van natuurlijk schoon en de leuke feestjes.

Ko Chang

Het binnenland van Elephant Island (zoals het eiland ook wel genoemd wordt) is bedekt met jungle terwijl je aan de kust prachtige witte zandstranden hebt. Je kan hier werkelijk van alles doen. Van jungletochten in het binnenland tot duiken of snorkelen en van strandfeestjes tot schillen in je hangmat.

Koh Chang

Ko Chang heeft lang geen toeristen gezien. Dit komt door de redelijk afgelegen locatie. Waar de meeste reizen naar de eilanden bij Krabi of rondom Koh Samui is Ko Chang pas de laatste 10 jaar in beeld. Het groene binnenland in combinatie met de indrukwekkende baaien en witte zandstranden maken het eiland tot een pareltje onder de vele eilanden in Thailand. Hoewel Ko Chang het op twee na grootste eiland van Thailand is (na Phuket) vind je hier voornamelijk nog watervallen, jungle, wandelpaden, dorpjes en het schitterende Mu Ko Chang National Park.

Ontwikkeling Ko Chang

Ko Chang wordt de laatste jaren wel steeds populairder. Hotel eigenaren en touroperators zijn druk bezig om meer reizigers hier te krijgen. Ook reizigers uit Cambodja maken steeds vaker de oversteek naar Ko Chang aangezien dit maar een klein stukje is. Dit leid uiteraard tot de bouw van meer accommodatie (die niet bepaald in het straatbeeld passen) en een drukte op de stranden. Toch blijven de stranden an ongekende schoonheid en vind je altijd wel een rustig plekje waar je ja snorkelen, zwemmen of gewoon relaxen.

eilanden thailand

Stranden

Stranden zijn er genoeg op dit tropische eiland. De stranden aan de westkust zijn het mooist ent evens het best verstopt (waardoor er nog relatief weinig ontwikkeling is). White Sand Beach, of Hat Sai Khao, trekt de meeste toeristen hier. De meeste backpackers kiezen voor het bekende Lonely Beach (Hat Tha Nam). Dit komt vooral door de legendarische party scene.

Als je op zoek bent naar een rustiger strand kan je beter naar Hat Khlong Phrao, Hat Khlong Gloi of Bang Bao. Beide stranden zijn gezegend met wit zand en mooie uitzichten,

Hoogseizoen Ko Chang

In het hoogseizoen (november tot maart) kan het hier vrij druk worden en accommodatie zit dan snel vol. Reis je in het hoogseizoen? Dan kan het geen kwaad om vooraf te reserveren. Tussen juni en oktober wordt her hier rustiger aangezien het dan flink kan regenen en stormen. Laat dit je echter niet tegenhouden, er zijn nog genoeg zonnige dagen in die periode.

Bij alle bekende stranden of dorpjes kan je tegenwoordig pinnen. Je hebt daarnaast overal mini supermarktjes, winkels en tour agencies die verschillende leuke activiteiten aanbieden.

Locatie Ko Chang