Koh Phangan

Full moon party! Dat is hoogstwaarschijnlijk de grootste reden dat Koh Phangan zo bekend is. Terecht of niet; de feesten hier zijn van een ongekend hoge klasse en wereldberoemd! Koh Phangan ligt in dezelfde regio als Koh Samui en Koh Tao in de Golf van Thailand. Gelukkig heeft Koh Phangan meer te bieden dan alleen de bekende feesten.

Koh Phangan

Ondanks de bekendheid en de grote hordes toeristen, kun je hier nog steeds rustig vertoeven! Ze zeggen wel eens dat Koh Phangan het eiland is wat Koh Samui was voordat het werd ontdekt door het toerisme. Hoewel wij dat wat overdreven vinden. Maar hoewel de Full Moon Parties op Haad Rin Beach wereldberoemd zijn, kan hier ook nog heerlijk luieren in een hangmat op het strand met een cocktail in je hand.

TIP – huur voor een paar dagen een brommer om het eiland te verkennen. Huren kost zo’n 150 – 250 baht per dag.

Daarnaast vindt je prachtige bossen, watervalletjes (waarvan Than Sadet de bekendste is) en riviertjes. Verder herbergt Koh Phangan nog het National Park Namtok Phaeng en vindt je op 400 meter uit de kust van Thon Sala nog het eiland Te Nai waar je grotten kan bekijken.

Routeboek

Ga je binnenkort naar Thailand of heb je plannen? Weet je nog niet precies welke route je moet volgen? Check dan ons Routeboek. Hierin staan bijna 30 routes door Azië beschreven. Waaronder Thailand

Koh Phangan, Thailand

Op Koh Phangan vind je prachtige stranden

Stranden Koh Phangan

Op Koh Phangan vind je een aantal van Thailands mooiste stranden. ‘Vroeger’ kwamen alleen nog backpackers die teenslippers droegen en in kleine hangmatjes op het strand sliepen. Die tijd is helaas niet meer, maar gelukkig kun je nog steeds genieten van een paar prachtige stranden!

Bottle Beach – zodra je met de longtail boot de baai voor je ziet weet je dat op een van de mooiste stranden van Thailand bent. het is een prachtige plek om een paar nachten te relaxen in een van de bungalows. Het strand wordt ook wel Hat Khuat genoemd.

Haad Salad – als je op zoek bent naar de perfecte foto;s met hangmatjes en palmbomen moet je hier zijn. Het ligt aan de westbij van Haad Yao in een van de inhammen. De drukte van Koh Phangan verdwijnt hier als sneeuw voor de zon. Een van de beste stranden van het eiland.

Haad Yao – Haad Yao ligt aan de westkust. een schitterend strand met een nog mooier uitzicht. Helder blauw water met een wit zandstrand en palmbomen is wat je hier vindt. Het ligt op 20 minuten rijden van Thong Sala wat het makkelijk toegankelijk maakt. Tevens is er genoeg accommodatie om te overnachten.

TIP – wil je ’s avonds wat anders dan aan de bar hangen? Check dan de Thong Sala Night Market

Koh Phangan

Haad Yuan – vlak bij het bekende Haad Rin ligt Haad Yuan. Het is hier een stuk rustiger dan Haad Rin. Vanaf Haad Rin kun je hier heen lopen of een longtail boet nemen vanaf Haad Rin Nok (Sunrise Beach). Het is een van de mooiere stranden van het eiland.

Ao Chaloklam – als je even bij wilt komen van al het reizen is Ao Chaloklam de plek. Het is een rustig strandje waar verder ook niet veel te beleven is. Er is genoeg accommodatie om te overnachten en als je op Koh Phangan komt voor natuur en niet voor feesten is dit het strand!

Haad Rin – samen met Railay an Ao Nang Beach is Haad Rin waarschijnlijk het bekendste strand van het land. Bekend vanwege de Full Moon parties. Het is er overdag gezellig druk met veel beach-bars en slapende toeristen die vaak de kater weg proberen te werken.

Koh Phangan
Koh Phangan

Op Koh Phangan vind je prachtige stranden

Bezienswaardigheden

De meeste zullen hier komen om te relaxen aan het strand of voor een van de feestjes. Toch heeft Koh Phangan veel meer te bieden. Het biedt een spectaculaire natuur met bergen, watervallen, bossen en natuurparken. Als je het strand even zat bent kun je een van de volgende dingen checken.

TIP – wil je weten wanneer de eerstvolgende Full Moon party is? Check dan deze website.

Watervallen

Koh Phangan heeft een schitterend binnenland. In de bergen van het eiland vind je een aantal mooie watervallen. De bekendste zijn de Nam Tok Than Sadet en Nam Tok Phaeng. Bij eerstgenoemde vind je tevens een aantal mooie beelden. De laatste ligt in een beschermd natuurgebied maar is wel te bezoeken. Je kunt de laatste ook beklimmen via de Phaeng-Domsila Viewpiont Trail).

Activiteiten

Koh Tao is hét eiland om te duiken in Thailand. En dat ligt op klein afstand van Koh Phangan. voordeel is dat het duiken op Koh Phangan veel rustigers is dan Koh Tao. Naast duiken kun je hier ook goed wandelen. De waterliefhebbers kunnen hier ook windsurfen of wakeboaden. Kortom, er is genoeg te doen om je een aantal dagen te vermaken.

Tempels

Tempels verwacht je misschien eerder in Bangkok of Sukhothai maar ook op Koh Phangan staan er een aantal. De bekendste is de Chinese Guanyin Temple, ook wel de Goddess of Mercy Shrine. De tempel is gebouwd voor de godin Guanyin. De Chinese naam op de muur staat voor het Chinese eiland waar Guanyin gewoond zou hebben.

Koh Phangan

De Guanyin Tempel in de bossen

Hoe kom je er

Er zijn ontelbaar veel manieren om hier te komen. Het is een van de bekendste eilanden van Thailand en vanuit elke hoek van het land kun je richting Koh Phangan reizen. Hieronder de makkelijkst manieren om op het eiland te komen. De meeste toeristen komen met de boot.

Vliegtuig – er wordt al sinds 2014 gebouwd aan een vliegveld maar tot op heden is deze nog niet in gebruik.

Boot – er zijn heel veel mogelijkheden hier met de boot te komen. Je kunt complete tour boeken vanuit Bangkok, Hua, Hin, Koh Samui, Surat Thani, Phuket enz. De beste site om voor vervoer in Thailand te kijken is is 12goAsia.

TIP – door de ruige zee kunnen ferries tussen oktober en december tochten cancelen.

Beste reistijd

Als je een paar dagen aan het strand wil relaxen is goed weer wel zo lekker. De natste maanden op het eiland zijn september en november. Het kan in deze maanden behoorlijk regenen. Afhankelijk van de moesson uiteraard. Het droge seizoen is van februari tot en met april. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam dus let vooral op de regenval.

Tussen mei en september kan het behoorlijk heet worden en komen er soms stormen voor op het eiland.

Beste reistijd Koh Phangan1

Locatie Koh Pha Ngan

Wat wij vinden
  • Azië Expert

Samenvatting

Full moon party! Dat is hoogstwaarschijnlijk de grootste reden dat Koh Phangan zo bekend is. Terecht of niet; de feesten hier zijn van een ongekend hoge klasse en wereldberoemd! Koh Phangan ligt in dezelfde regio als Koh Samui en Koh Tao in de Golf van Thailand.

4.5