Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem begint uit de schaduw te treden van het grotere Koh Rong. Lange tijd was Koh Rong Samloem het rustige, laid back chill eiland met een schitterende natuur. En hoewel dat zeker nog zo is zetten de opkomende Full Moon party’s dit mini-eilandje op de radar van menig backpacker. Maar hoewel de feesten op komen zetten is Koh Rong Samloem (nog) een rustig, afgelegen eilandje bezaaid met hagelwitte, bijna verlaten, stranden.

Het kleine broertje

Koh Rong Samloem ligt zo’n 25 kilometer van Sihanoukville. Elke dag vertrekken er bootjes richting dit 9 kilometer lange en 4 kilometer brede eiland met reizigers opzoek naar rust of juist feesten. Het eiland ligt even ten zuiden van zijn grote broer Koh Rong. Er gaan dagelijks bootjes tussen de eilanden. 

TIP – elke maand worden er op Koh Rong Samloem de bekende Full Moon Party gehouden.

Koh Rong Samloem is grotendeels bedekt met jungle en zelfs een paar heuvels. De stranden zijn van ongekende schoonheid. Je kunt hier, net als op Koh Rong, goed kan snorkelen en duiken. Eén van de mooiste baaien van het eiland is Saracen Beach.

Koh Rong Samloem

Waar te slapen?

Je vindt op Koh Rong Samloem een aantal bungalows en resorts die hier pas in 2014 zijn gebouwd. Hoewel je over het hele eiland accommodatie vindt heeft de baai bij Saracen Beach zich ontwikkeld tot ‘zenuwcentrum’ met het aankomstpunt en de meeste accommodatie. Naast Saracen Beach heb je ook nog Ma-pay Bay waar je accommodatie hebt.

TIP – prijzen van accommodatie verschilt van $5 tot $85. Een overnachting in een normaal hotel kost rond de $20 per nacht.

Eén van de bekendste en populairste stranden is echter Lazy Beach. Zoals de naam al doet vermoeden een prachtig strand waar de meeste komen om hun kater van de Full Moon party’s weg te werken. Ja kan hier bijkomen in één van de vele hangmatjes en een cocktail wegdrinken (als je nog kan).

Koh Rong Samloem

Te doen op Koh Rong Samloem

Net als het grotere Kon Rong gebeurd er op Koh Rong Samloem genoeg. De verlaten stranden worden sneller bevolkt met reizigers dus wie nog écht wil bijkomen op een rustig, laid-back eiland kan beter vandaag dan morgen vertrekken. Ontwikkelaars zitten niet stil en Koh Rong Samloem is een groeibriljantje. Maar de komst van meer toeristen betekent ook dat er meer te ondernemen is.

Wandelen – op dit eilandje kun je mooie wandelingen maken. Zo kun je van Lazy beach naar Saracen Bech lopen. Je kunt ook naar een vuurtoren op een heuvel wandelen van waar je een mooi uitzicht hebt over het eiland.

Snorkelen en duiken – je kunt hier ook goed snorkelen en duiken. Snorkelspullen huur je voor zo’n $5 per dag. De meeste duiktrips worden georganiseerd vanuit Sihanoukville. Je kunt ook kijken naar Koh Rong Dive Center. Verder kun je hier ook kajakken op zee ($8 per uur).

TIP – vanuit Sihanoukville kost het zo’n $20 p.p om hier te komen.

Locatie Koh Rong Samloem

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Koh Rong Samloem begint uit de schaduw te treden van het grotere Koh Rong. Lange tijd is is Koh Rong Samloem het rustige, laid back chill eiland geweest met een schitterende natuur. En hoewel dat zeker nog zo is zetten de opkomende Full Moon party’s dit mini-eilandje op de radar van menig backpacker.

4.7

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.