Koh Samet

Koh Samet is een betoverend eiland gelegen in een kleine baai omringd door schitterend helder water. Dit kleine eiland biedt daarnaast prachtige stranden die je overigens wel moet delen met andere strandgangers. Koh Samet is namelijk een populaire weekendbestemming vanuit Bangkok.

Koh Samet

Hoewel dit kleine eiland een populaire weekendbestemming is, is het nog opvallend authentiek. Het is zelfs een beetje onderontwikkeld met een dikke jungle en vele laagbouw in plaats van grote internationale hotelketens. Het eiland is slechts 6 kilometer lang, hotels aan het strand zijn mooi ‘weggewerkt’ achter de bomen, asfalt wegen kennen ze hier niet en van het noorden naar het zuiden van Koh Samet gebeurd te voet. Het maakt sinds 1981 deel uit van het Khao Laem Ya – Mu Ko Samet Nationaal Park. Het binnenland word gevuld door de prachtige, groene jungle wat best bijzonder is aangezien het eilandje geen rivieren kent en de gemiddelde regenval laag is.

Hoewel de duurdere accommodatie hier de overhand heeft vindt je wel accommodatie in elke prijsklasse. Reken wel op hogere prijzen hier. Als je voordelige, en vaak wat eenvoudige, accommodatie zoekt kan je di vinden op stranden als Ao Hin Kok, Ao Phai en Ao Tub Tim. Hier vindt je dan ook de meeste backpackers.

eilanden thailand

Overnachten op Koh Samet

Op Hat Sai Kaew, het populairste gedeelte van het eiland, zul je wel veel ‘luxe toerisme’ zien maar hoe verder je naar het zuiden gaat hoe minder dit wordt. Ao Hin Khok, Ao Phai en Ao Wong Deauan zijn alle drie goed geschikt voor reizigers op een kleiner budget. De stranden zijn hier prima maar niet te druk. Vooral in Ao Hin Khok vind je een paar prima guesthouses. Toch zul je in Koh Samet niet gemakkelijk goedkoop kunnen overnachten. Zeker in de weekeinden tijdens het hoogseizoen kunnen de prijzen erg snel omhoog lopen.

Stranden Koh Samet

De stranden zijn van adembenemende schoonheid. Je vindt hier geen drukke party-scene of volgebouwde boulevards maar wel veel bungalowparken aan de kust. Toch heb je hier een rustige zee, hagelwitte stranden, palmbomen en hier en daar een lekker strandtentje. Je deelt de stranden echter wel met meer mensen dan palmbomen. Aan de oostkust vindt je veruit de mooiste stranden en daarom de meeste accommodatie.

Helaas ligt er op de stranden heel veel afval, wat wel vaker het geval is in Azië. De locals, en helaas ook vaak de toeristen, weten laten vaak afval slingeren. Bij aankomst betaal je wel een ‘fee’ wat bedoeld is als onderhoud voor het eiland maar gezien de rotzooi en de ontbrekende geasfalteerde wegen gaat dit geld waarschijnlijk niet naar het juiste doel.

Locatie Koh Samet