Koh Wai

Turquoise water, witte zandstranden omringd door indrukwekkende rotsformaties, tropische vissen die de snorkelaars inspecteren, een schitterende jungle, heuvels en bijna geen toeristen. Welkom op Koh Wai. Geen wegen of motoren; geen feesten; geen ATM en beperkte WIFi en elektriciteit. Het is een paradijs voor reizigers op zoek naar rust.

Waarom Koh Wai?

Eilanden waar je bijna geen toeristen tegen komt zijn schaars in Thailand. Daarom is het misschien wel een van de beste eilanden om te relaxen. Mooie stranden, een laid-back sfeer en hangmatjes hebben ze op elk Thais eiland wel.

Maar het is een eiland waar je bijna niks hebt. Geen ATM, geen wegen of brommers, geen bars, geen clubs, bijna geen WIFi en sporadisch elektriciteit. Het is een eiland waar je echt even bij kunt komen van een lange reis.

Dus, heb je net heel Thailand door gereisd of ben je op zoek naar een tropische get-away? Koh Wai is the place to be!

TIP – op Koh Wai heb je alleen stroom tussen 18:00 en 23:00 uur

koh wai

Het eiland Koh Wai

Koh Wai ligt op zo’n 6 kilometer van Koh Chang vlak bij de grens van Cambodja. Veel reizigers komen hier als dagtrip vanuit Koh Chang. Overdag kan het dus best druk zijn, maar ’s avonds heb je het eiland bijna voor jezelf samen met wat locals. Doordat Koh Chang zo dicht bij ligt is het niet alleen makkelijk te bereiken, je hebt er ook nog prachtige uitzichten op Koh Chang.

TIP – vanuit Koh Chang gaan er elke dag 2 boten naar Koh Wai. Een kaartje kost 900 baht p.p.

De meeste accommodatie hebben geen warm water en de opties qua eten zijn beperkt. Er zijn geen geldautomaten, bars, winkels, medische voorzieningen of politiebureaus. WiFi is sporadisch en verwacht geen bereik met je telefoon op de meeste delen van het eiland.

Rustig paradijs

Voor veel reizigers zijn dit allemaal redenen om alleen voor een uur of twee te blijven, vaak als dagtrip. Elke dag rond het eind van de ochtend tot in de middag lopen de stranden vol met selfie-makende toeristen. Maar zodra de laatste boot vertrekt veranderd dit eilandje weer naar het heerlijke, rustige paradijs wat het al zo lang is. Koh Chang mag dan grotere stranden en meer faciliteiten hebben, het komt niet in de buurt van de relaxte sfeer op Koh Wai.

Stranden op Koh Wai

Je vindt hier prachtige ongerepte stranden. Perfect voor koppels maar ook voor mensen die ven willen ontsnappen aan alle drukte. Het strand bij Paradise Resort en Good Feeling Bungalows zijn de bekendste en mooiste stranden. Het maakt Koh Wai een ideaal eiland voor iedereen die even een pauze van de ‘echte wereld’ nodig heeft.

Koh Lanta

Overnachten

Wij raden aan om minimaal een keer te overnachten op Koh Wai. Het eiland heeft maar een handvol accommodatie en een aantal resorts waar je kunt slapen. Gek genoeg, of gelukkig genoeg, lijkt dat zo te blijven want er zijn nog weinig ontwikkelingen. Het Koh Wai Pakarang Resort is een van de beste plekken om te overnachten.

TIP – alle accommodatie op Koh Wai gaan dicht tijdens het regenseizoen van mei tot oktober.

Reserveren

Het is verstandig om te reserveren tijdens het hoogseizoen dat loopt van half december tot en met januari. Dit zijn drukke maanden en aangezien er weinig accommodatie is zit het snel volgeboekt. Het Pakarang Resort kun je online boeken maar de meeste moet je e-mailen of bellen. Probeer het nummer te achterhalen op Koh Chang en bel van tevoren.

Locatie Koh Wai

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.5

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.