Kuta

Kuta is een van de bekendste badplaatsen van Bali. In Kuta kan je eigenlijk alles doen waar je aan denkt bij een typische zomervakantie. Zonnen, shoppen, duiken, surfen, uitgaan, noem het maar op. Kuta is door de jaren geen uitgegroeid tot een van de belangrijkste badplaatsen van het land. Het is niet bij iedereen geliefd door de vele toeristen die er zijn in het hoogseizoen dus wees gewaarschuwd!

Over Kuta

Er is tegenwoordig nog maar weinig van te merken dat Kuta vroeger een klein bescheiden vissersdorpje was. Kuta is vandaag de dag namelijk volledig ingesteld op het toerisme. Dit maakt de stad echter niet minder leuk om te bezoeken. Er is namelijk voor iedereen wel wat leuks te doen.

Er zijn in Kuta voldoende mogelijkheden om de nacht door te brengen. In het centrum en langs de kust liggen veel hotels en resorts. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt er echter ook voor kiezen om eenvoudiger te overnachten. Er zijn namelijk ook talloze betaalbare hostels waar je voor een paar euro per nacht kunt slapen.

Pura Tanah Lot

Dichtbij Kuta ligt de Balinese tempel Pura Tanah Lot. De tempel ligt op een hoge rots boven de zee. Pura Tanah Lot is zeer indrukwekkend en is dan ook erg leuk om te bezoeken tijdens een verblijf in Kuta. Wanneer je geen natte voeten wilt, moet je de tempel bij eb bezoeken. Bij vloed loopt de toegang namelijk onder water.

Pura Tanah Lot is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad geworden. Om de grootste drukte te vermijden, kun je de tempel het beste in de ochtend bezoeken. Je kunt dit bouwwerk uit de 16e eeuw dan op je gemak bekijken. Kijk hier voor meer informatie.

Eten, drinken en uitgaan in Kuta

Kuta staat bekend om de talloze restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden. In elke straat kun je wel een hapje eten of op het terras genieten van een koud drankje. Alles gaat in Kuta non-stop doo,r dus je kunt helemaal je eigen tijd indelen. ’s Nachts kun je terecht in een van de vele clubs en discotheken in de omgeving.

Strand Kuta

Kuta heeft een van de best bezochte stranden van het land. Dit is niet voor niets want de kustlijn van de stad is werkelijk prachtig. Je kunt hier heerlijk relaxen in de zon en een verfrissende duik nemen. Of je gaat juist iets actiefs doen en snorkelen, duiken of surfen. Onthoud dat er op het strand geen voedsel wordt verkocht. Dit is zo bepaald om vervuiling van het strand te voorkomen.

Enkele jaren geleden is een groot deel van het strand afgeschermd met een hek. Dit hek moet voorkomen dat het zand van het strand de bars en restaurants in waait. Volgens veel toeristen doet dit wel afbraak aan het uitzicht over het strand wanneer je een van deze bars of restaurants bezoekt. Een bezoek aan Kuta is zeker de moeite waard wanneer je op Bali bent. De stad bruist van het leven en heeft daarnaast ook nog eens een prachtig strand. Laat je niet tegenhouden door de vele toeristen in deze regio. Er is namelijk meer dan genoeg om van te genieten in deze ideale vakantieplaats.

Overnachten Kuta

In Kuta hoef je je geen zorgen te maken over accommodatie. Je hebt hier werkelijk alles. Van de meest luxe resorts en sterrenhotels tot low budget hostels. Het is ook niet nodig om ver van te voren te boeken aangezien er zo veel mogelijkheden tot overnachten zijn. Mocht je per se in dat ene hotel willen overnachten in het hoogseizoen dan is het aan te raden om van te voren te boeken. Kijk eens bij onze tips over overnachten in Indonesië voor meer info.

Locatie Kuta

Wij wat vinden:
  • Azië Expert
4.3