Landschap Malediven

De Malediven staan vooral bekend vanwege de schitterende stranden en het kristal heldere water. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat toeristen hier komen. De onderwaterwereld is ook meteen de trekpleister qua natuur. Het landschap Malediven is namelijk niet erg divers. Bergen, oerwouden, rijstvelden of vulkanen vind je hier niet. Sterker nog volgens het Guiness Book of Records zijn de Malediven het platste land ter wereld; het hoogste punt ligt op drie meter. Laat het je echter niet tegenhouden. De stranden hier behoren juist tot de mooiste ter wereld!

Landschap Malediven

De Malediven is een eilandengroep van in totaal 1.190 eilanden verdeeld over 26 atollen. De Malé-atol s de belangrijkste. De totale oppervlakte van de Malediven is 90.000 vierkante kilometer, dat is ruim twee keer groter dan Nederland. En hoewel dat groot klinkt kom je enigszins bedrogen uit aangezien het landoppervlak ‘slechts’ 298 vierkante kilometer is. Dit is nog geen 1% van de totale oppervlakte. Het grootste eiland in de Malediven is 5 vierkante kilometer en slechts negen eilanden zijn groter dan twee vierkante kilometer.

Op het land van de Malediven vind bloemen als rozen, oleanders, hibiscus en bougainville en zelfs (in mindere mate) op enkele eilanden tropische regenwoud. Langs de kust vindt je nog mooie mangrovegewassen. In totaal zijn er op de Malediven zo’n 600 soorten planten, bomen en struiken. Van alle eilanden die de Malediven heeft zijn er 200 bewoond en op verschillende kleinere eilanden zijn resorts gebouwd voor toeristen, je kan zelfs een privé eiland huren. Een van de meest bijzondere dingen in de Malediven is dat het aantal eilanden nooit gelijk blijf. Soms ontstaan er nieuwe eilanden en sommige eilanden verdwijnen weer onder de zeespiegel.

Toch blijven de stranden en met name de onderwaterwereld hier van ongekende schoonheid. De eilanden zijn omringd door koraalriffen die behoren tot de mooiste ter wereld. Hierdoor kan je goed duiken en snorkelen in helder en rustig water. Onderwater leven ontelbaar veel soorten tropische vissen. Doordat het water redelijk warm is kunnen de tropische vissen hier prima aarden. Ook zijn er dolfijnen en walvissen te vinden.