Landschap Maleisië

Het landschap Maleisië is enorm veelzijdig. Beklim de Kota Kinabalu in het oosten, ontspan aan één van de tropische eilanden, of bezoek de groene rijstvelden in de laaglanden. Maleisië heeft veel te bieden. Het land heeft een oppervlakte van 329.758 vierkante kilometer en bestaat uit twee delen. Je hebt het schiereiland Maleisië wat grenst aan Thailand en Singapore. Daarnaast heb je Borneo wat grenst aan het Indonesische eiland Kalimantan. Deze twee delen worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. De twee eilanden verschillen qua landschap.

Landschap Maleisië

Maleisië heeft een veelzijdig landschap. West Maleisië bestaat voor een groot deel uit jungle. Het noorden kenmerkt zich door een bergachtig landschap terwijl in het lager gelegen westen juist de rijstvelden overheersen. Dit zijn dan ook de vruchtbare vlaktes. In het centrale gedeelte wonen minder mensen maar je vindt hier wel het Taman Negara National Park. Een schitterend kunststukje wat betreft het landschap Maleisië. Aan de oostkust vindt je de mooiste stranden van Maleisië. Maleisië heeft ruim 4.800 kilometer aan kust en meer dan 200 eilanden! Voor wie een strandvakantie zoekt is dit dus de ideale basis. Voor wie wel de witte stranden zoekt maar niet de mensenmassa is de oostkust een betere optie. Dit is minder druk maar de witte zandstranden, casuarinabomen en kleine vissersdorpjes zijn niet minder mooi.

Cameron Highlands

Op Borneo vindt je de meeste bossen en jungles . Borneo bestaat verder voor een groot deel uit grote rivieren en moerassen. De river Rejang en de Kinabatangan zijn voor Maleisië wat de Mekong Delta is voor veel andere Zuid-Oost Aziatische landen. Borneo herbergt ook nog een paar van de grootste grotten ter wereld. Daarnaast vindt je op Borneo natuurlijk één van de grootste bergen van Zuidoost Azië, de Kota Kinabalu is 4.101 meter hoog.

Flora en fauna Maleisië

Dankzij het gunstige klimaat heeft het land een veelzijdige flora en fauna. Maleisië heeft met 8.000 verschillende soorten planten meer dan genoeg in huis voor ieder plantliefhebber. De bekendste bloem is waarschijnlijk wel de rafflesia, die een meter groot kan worden. Daarnaast heb je nog veel verschillende soorten dieren in Maleisië. Je vindt er onder andere apen, tijgers, olifanten, beren enz. Maleisië heeft daarnaast 700 soorten exotische vogels!

Kota Kinabalu