Landschap Thailand

Thailand heeft net als veel landen in Azië een schitterend bergachtig landschap wat gekenmerkt wordt door mooie valleien, rivieren, rijstvelden, regenwouden en stranden. In het noorden van Thailand vind je nog ‘uitlopers’ van de Himalaya die tijdens je reis door Thailand zeker het bezoeken waar zijn. Het landschap Thailand is enorm gevarieerd met parelwitte stranden, groene valleien, beboste bergen, rivieren, regenwouden en tropische eilanden. Iedereen vindt in Thailand wat hij of zij zoekt!

De goedkoopste tickets naar thailand boek je hier!

Landschap Thailand

Thailand is een lang gestrekt land met in het zuiden prachtige stranden en in het noorden schitterende berglandschappen. Het landschap Thailand is dan ook makkelijk te verdelen en te herkennen.

Het zuiden van het land kenmerkt zich door een dunne landstrook ingesloten door twee zeeën. De westkust grenst aan de Andamanse zee en de oostkust grenst aan de Golf van Thailand. In de Golf van Thailand vindt je tevens de bekendste eilanden van Thailand met Koh Samui, Koh Tao en Koh Pha Ngan. Aan de westkust, dicht bij Phuket en Krabi, ligt echter een prachtig gebied met kalksteen rotsen die uit de zee rijzen. Aan de westkust vindt je bij de Similan Islands tevens één van de mooiste duiklocaties van Thailand. Het zuiden wordt echter niet alleen gekenmerkt door witte stranden en tropische eilanden. Je vindt er namelijk ook regenwouden en mooie Nationale Parken zoals het Khao Sok National Park. Het uiterste zuiden van Thailand grenst tevens aan Maleisië.

backpacken thailand

Het noorden van Thailand huisvest juist bergen en prachtige groene heuvels waar de bergstammen vandaag de dag nog steeds leven. Je vindt hier ook de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon (ook wel Angka), die een hoogte van 2.576 meter heeft. De bergen in noord Thailand uitlopers van de Himalaya van de In dit gebied lopen vele riviertjes door diepe valleien naar een centraal vruchtbaar gebied. Je vindt in deze regio ook spectaculaire watervallen, grotten en kalksteen die laten zien dat Moeder Natuur zich flink heeft uitgeleefd op het landschap Thailand.

Chiang Rai

In het noordoosten van Thailand bevindt zich het Khorat Plateau dat gemiddeld zo’n 250 meter boven zeeniveau ligt. Dit plateau wordt ook wel de Huilende Vlakte genoemd omdat delen ervan zo onvruchtbaar en schraal ogen. De grootste en belangrijkste rivier in Thailand is de Chao Phraya. De Choa Phraya ontspringt in het noorden vlak onder de hoofdstad Bangkok en mondt uiteindelijk uit in de Golf van Thailand. Thailand bestaat voor ongeveer 15% uit bossen. Toch schat men dat 50 jaar geleden nog zo’n 70% van Thailand bebost was, vandaag de dag is dat nog maar 15%. De pogingen tot herbebossing hebben maar weinig succes opgeleverd. Net als in de rest van de wereld worden er ook in Thailand nog steeds stukken bos illegaal omgehakt.

Mensen die op zoek zijn naar een mooie ‘get-away’ of een vakantie aan het strand gaan dan ook naar het zuiden van Thailand. Ben je op zoek naar meer cultuur en berglandschappen raden wij het noorden van Thailand aan. De regio van Chiang Mai en Pai zijn werkelijk schitterend!