November tot en met maart is de beste reistijd Laos. De laaglanden van Laos kun je het beste bezoeken van november tot januari, wanneer overdag de temperaturen aangenaam warm zijn en ‘s avonds iets frisser. Daarnaast is het landschap groen en weelderig na het regenseizoen. In de hoger gelegen genieden kan het aanzienlijk kouder worden.

Beste reistijd Laos

De beste tijd om Laos te bezoeken zijn de maanden november tot en met maart. Dit is de droogste periode en bovendien niet te heet. In februari beginnen de temperaturen te stijgen met april als warmste maand. Het kan dan in heel Laos extreem heet worden.

TIP – de beste reistijd Laos zijn de maanden november tot en met maart

Als je alles wil weten over de beste reistijd Laos lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

De seizoenen van Laos

De beste reistijd Laos is niet alleen gebaseerd op mooi weer, hoewel dat natuurlijk wel lekker is. Het heeft ook te maken met het hoog- en laagseizoen. Of anders gezegd, wanneer het druk en duur of juist rustig en goedkoop is. Er zit namelijk ook een groot verschil tussen drukte en prijzen in het hoog- en laagseizoen.

Hoogseizoen

Laos1 ST
November tot en met maart

Deze maanden zijn de beste maanden om Laos te bezoeken. Je hebt aangename temperaturen in grote delen van Laos, al is het fris in de bergen. Het is de beste tijd om heel het land te bezoeken. Reserveren van accommodatie kan geen kwaad tijdens Kerstmis en Nieuwjaar.

Tussenseizoen

Beste reistijd Laos
Juli en augustus

In de meeste delen van Laos regent het tijdens deze maanden. Er is dan ook een hoge luchtvochtigheid, maar de landschappen zijn prachtig groen. Het is een populaire tijd voor Europese toeristen  plus backpackers die een lange zomervakantie hebben.

Laagseizoen

Beste reistijd Laos
Apr. t/m jun. + Sept. en okt.

April en mei zijn de warmste en droogste maanden in Laos met temperaturen rond de 40°C. Dat klinkt lekker, maar het is extreem heet. September en oktober kunnen erg nat zijn, maar je hebt ook veel wolkenformaties die mooie zonsondergangen oplevert.

Beste reistijd Laos

Wanneer is het lekker?

De beste reistijd Laos is november tot en met maart, maar ook in de maanden juli en augustus kan het lekker zijn. Het regent dan wat meer, maar dat heeft als voordeel dat de natuur mooi groen is. De maanden die je wil vermijden zijn april tot en met juni omdat het dan extreem heet kan zijn. Daarnaast zijn de maanden september tot en met oktober behoorlijk nat.

Doordat er in Laos veel landbouw wordt verbrand is een groot deel van het noorden, met inbegrip van Luang Prabang, gehuld in rook van maart tot begin juni. Hierdoor heb je soms wat moeite met foto’s nemen. Het regenseizoen (mei tot en met september) heeft invloed op de veel van de onverharde wegen, waarvan sommige onbegaanbaar worden na de regen. Aan de andere kant kunnen rivieren in het droogseizoen weer te laag zijn voor boottochten tijdens het droge seizoen.

Vang Vieng

Het mooie Vang Vieng.

Regenseizoen

Vanaf april kunnen de paraplu’s en poncho’s uit de tas. Dan komt namelijk het regenseizoen inzetten. Net als in andere Aziatische landen valt deze regen niet op een vast tijdstip. Toch kan je er wel van uit gaan dat het vaak in de ochtend of aan het einde van de dag regent. De meeste regenbuien duren één tot twee uur, maar het kan ook wel eens voorkomen dat het dagen achter elkaar blijft regenen.

Na de regenbui is het weer bijna altijd weer goed. Het voordeel van het regenseizoen is dat het landschap schitterend groen is. De rijstvelden en bossen krijgen de mooiste kleuren. Het levert spectaculaire plaatjes op met mooi gekleurde rijstvelden, donkere regenwolken en strak blauwe luchten.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.8/10
    8.8/10

Samenvatting

November tot en met maart is de beste reistijd Laos. De laaglanden van Laos kun je het beste bezoeken van november tot januari, wanneer overdag de temperaturen aangenaam warm zijn en ’s avonds iets frisser. Daarnaast is het landschap groen en weelderig na het regenseizoen. In de hoger gelegen genieden kan het aanzienlijk kouder worden.

8.8/10

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.