De cultuur Laos is mooier dan menig reiziger verwacht. Toegegeven, het heeft geen tempels als de Angkor Wat of de Prambanan maar dat betekend niet dat Laos geen culturele bezienswaardigheden heeft. Ten eerste heb je in het noorden kleine bergdorpjes waar mensen nog volgens eeuwenoude tradities leven. Hier vind je nog de echt cultuur van Laos zoals je die in de rest van het land ook ervaart. Zelfs in Vientiane, de hoofdstad, is de typische cultuur Laos nog altijd zichtbaar.

Natuur Laos

Klinkt als en in sommige gevallen overlapt de natuur van Laos ook de cultuur van Laos. De meeste mensen bezoeken Laos namelijk voor de natuur, het is dan ook de grootste “attractie” van het land. De schitterende natuur van het noorden van Laos zie je helaas nog maar weinig in de wereld. Op sommige plekken, zoals nabij Huay Xai bijvoorbeeld komen natuur en cultuur samen. Gelukkig zijn de inwoners van Laos bewust van hun geweldige natuur en zijn ze er (nog) zuinig op.

Cultuur Laos

Naast traditionele dorpjes (en steden) vind je in Laos ook nog tempels. Zeker in het noorden in de regio van Luang Prabang liggen een aantal schitterende tempels. Daarnaast is de Wat Phu een tempelcomplex die in geen enkel land zou misstaan. De cultuur Laos is net als de inwoners uniek! Bekijk hier de mooiste en indrukwekkendste culturele bezienswaardigheden van Laos.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

2
 1. Elaine Smit

  Hallo
  Ik ben Elaine Smit en ik ben 12 jaar . ik heb een presentatie voor aardrijkskunde over Laos ik moet heel wat informatie hebben over de cultuur van Laos kunt mij misschien helpen alvast bedankt
  groetjes van Elaine

  • Sjoerd

   Hoi Elaine,

   Leuk dat je jouw spreekbeurt over Laos houdt. Wij zijn een website meer gericht op reis informatie.
   Misschien dat onze etiquette pagina wat informatie heeft waar je iets mee kan. Je kan die HIER vinden.

   heel veel succes.

   Groeten,
   Sjoerd

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.