De cultuur Laos is mooier dan menig reiziger verwacht. Toegegeven, het heeft geen tempels als de Angkor Wat of de Prambanan maar dat betekend niet dat Laos geen culturele bezienswaardigheden heeft. Ten eerste heb je in het noorden kleine bergdorpjes waar mensen nog volgens eeuwenoude tradities leven. Hier vind je nog de echt cultuur van Laos zoals je die in de rest van het land ook ervaart. Zelfs in Vientiane, de hoofdstad, is de typische cultuur Laos nog altijd zichtbaar.

Natuur Laos

Klinkt als en in sommige gevallen overlapt de natuur van Laos ook de cultuur van Laos. De meeste mensen bezoeken Laos namelijk voor de natuur, het is dan ook de grootste “attractie” van het land. De schitterende natuur van het noorden van Laos zie je helaas nog maar weinig in de wereld. Op sommige plekken, zoals nabij Huay Xai bijvoorbeeld komen natuur en cultuur samen. Gelukkig zijn de inwoners van Laos bewust van hun geweldige natuur en zijn ze er (nog) zuinig op.

Cultuur Laos

Naast traditionele dorpjes (en steden) vind je in Laos ook nog tempels. Zeker in het noorden in de regio van Luang Prabang liggen een aantal schitterende tempels. Daarnaast is de Wat Phu een tempelcomplex die in geen enkel land zou misstaan. De cultuur Laos is net als de inwoners uniek! Bekijk hier de mooiste en indrukwekkendste culturele bezienswaardigheden van Laos.

Bolaven plateau

Het Bolaven Plateau ligt in het noordoosten van Loas, twee uur rijden van de stad Pakse in de provincie Champasak. Het Bolaven Plateau staat in Laos ook bekend als het Phu Phieng Bolaven en is beroemd vanwege het koele klimaat, schitterende watervallen, vruchtbare grond, regenwouden en koffieplantages.

Phonsavan vlakte

De cultuur van Laos vindt je niet alleen in steden als Luang Prabang en Vientiane, maar ook in het minder bekende Phonsavan. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Laos: een vlakte bezaaid met stenen kruiken, zo hoog als jijzelf. De Phonsavan vlakte wordt ook wel de Plain of Jars genoemd.

Huay Xai

Huay Xai is een klein, rustig stadje in het noorden van Laos wat grenst aan Thailand. Het ligt ingeklemd tussen de bergketens en wordt afgescheiden van Thailand door de Mekong Delta, de machtige rivier die dwars door Zuidoost-Azië stroomt en in de Himalaya begint. Vroeger schijnen de Amerikanen hier heroïne verhandeld te hebben maar tegenwoordig komen hier alleen nog toeristen.

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en een oase van rust en sfeer. Het is een stad met oude Franse koloniale gebouwen, gezellige straatjes en marktkraampjes. Hoewel het een hoofdstad is, is Vientiane in geen velden of wegen te vergelijken met hoofdsteden als Bangkok of Jakarta. Het is meer een groot dorp dan een stad. Breng een paar dagen door in deze heerlijke stad en je vindt ontelbare bezienswaardigheden.

Muang Sing

Wat wij vinden: 8.5/10 Azië Expert – 8.5/10 8.5/10 Samenvatting In Muang Sing ga je terug in de tijd. Het is een klein stadje in de Gouden Driehoek dat grenst aan Myanmar en de groene heuvels van China. In de jaren ’90 was Muang Sing een absolute must-see in Laos maar vandaag de dag staat het maar bij weinig reizigers in de top drie voor Laos. Daar begint echter steeds meer verandering in te komen.

Wat Phu

De Wat Phu is een hoogtepunt tijdens je reis door Laos, letterlijk bijna aangezien dit schitterende Khmer tempelcomplex op zo’n 1.400 meter hoogte ligt op de Phu Pasak. Verwacht hier geen Ankor taferelen qua bouwstijl. De Wat Phu is echter wel een schitterend heiligdom met hoge bomen die de locatie in een rustgevende schaduw werpen. Het geeft de What Phu een mystieke sfeer.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

2
 1. Elaine Smit

  Hallo
  Ik ben Elaine Smit en ik ben 12 jaar . ik heb een presentatie voor aardrijkskunde over Laos ik moet heel wat informatie hebben over de cultuur van Laos kunt mij misschien helpen alvast bedankt
  groetjes van Elaine

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Elaine,

   Leuk dat je jouw spreekbeurt over Laos houdt. Wij zijn een website meer gericht op reis informatie.
   Misschien dat onze etiquette pagina wat informatie heeft waar je iets mee kan. Je kan die HIER vinden.

   heel veel succes.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.