Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Bolaven plateau

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Het Bolaven Plateau ligt in het zuidoosten van Laos, twee uur rijden van de stad Pakse in de provincie Champasak. Het Bolaven Plateau staat in Laos ook bekend als het Phu Phieng Bolaven en is beroemd vanwege het koele klimaat, schitterende watervallen, vruchtbare grond, regenwouden en koffieplantages. Doordat het Bolaven Plateau nog niet ontdekt is door het massatoerisme blijft de mystiek en rust in dit gebeid bewaard.

Gigantische watervallen

Het Bolavan Plateau is in Laos bekend vanwege zijn koffieplantages. Je kunt hier dan ook een heerlijk kopje koffie scoren. Het Bolaven Plateau is lang onaangetast gebleven totdat de Fransen hier kwamen met het aanleggen koffieplantages, rubber en bananenbomen.

Na de onafhankelijkheid in de jaren ’50 en de bombardementen van de Amerikanen raakte de regio al snel verlaten. De regio was strategisch gezien erg belangrijk en heeft zwaar te verduren gehad tijdens de oorlog. Dat blijkt ook uit de grote hoeveelheid niet ontplofte bommen die hier nog liggen.

Je kunt het Bolaven Plateau bereiken via Savannakhet of Vientiane vanuit Si Phan Don in Cambodja.

Gelukkig hebben de Laven, de bewoners van het gebied, zich weer gestort op het verbouwen van koffie. Naast koffie wordt hier ook fruit verbouwd. De belangrijkste bewoners in de regio zijn de Laven. Bolaven betekent ook ‘Plek van de Laven’. Naast de Laven vindt je nog veel onbekende bergvolkeren in deze regio zoals de Katu, Tahoy en Suay.

Bolaven Plateau

De watervallen van Bolaven Plateau

Het Bolaven Plateau herbergt een aantal spectaculaire watervallen. Rondom deze watervallen kan je mooie wandelroutes lopen en genieten van de prachtige omgeving. Er zijn een aantal watervallen bij het Bolaven Plateau waarvan de Tad Fane, Tad Champi en Tad Yuang de bekendste zijn.

#1 De Tad Fane

Tad Fane bestaat uit twee watervallen. Het water valt van 120 meter hoogte in een diepe afgrond daar waar de jungle ophoudt. Een mooie uitvalsbasis hiervoor is het Tad Fane Resort. Je hebt hier een spectaculair uitzicht over de jungle en de watervallen.

De huisjes liggen dicht bij de vallei in de bossen wat een geweldige sfeer heeft. Je kan de watervallen tevens bekijken door naar het officiële uitkijkpunt te af te dalen. De bordjes met doodshoofden geven echter wel aan dat dit geen geasfalteerde weg betreft.

Mocht je het uitkijkpunt wel halen is vooral het geluid van het kletterende water prachtig.

Bolaven Plateau
Bolaven Plateau

#2 De Tad Yuang

Groter dan de Tad Chimpi maar kleiner dan Tad Fane. Tad Yuang is een waterval waar toeristen makkelijk terecht kunnen. In tegenstelling tot de andere watervallen kun je hier boven bij de waterval komen wat een spectaculair beeld geeft.

#3 De Tad Champi

Deze waterval bezoek je niet op je vrije zondagmiddag. De Tad Champi ligt namelijk behoorlijk afgelegen. Bordjes zijn er bijna niet te vinden dus je wel enigszins een goed doorzettingsvermogen hebben.

Na lang wandelen bereik je uiteindelijk een soort parkeerplaats waarvandaan het avontuur naar de Tad Champi waterval begint. Je kunt kiezen om naar de waterval te gaan via een zelf gemaakte trap. Deze is niet voor de onervaren trapklimmers.

Je kunt hier zelfs achter de waterval komen als je je best doet.

TIP ♥ – als je van wandelen houdt, doe dan de The Bolaven Loop

Bolaven Plateau

Het Bolaven Plateau is een leuke dagtrip vanuit Pakse maar wij raden aan om een paar dagen de tijd te nemen hier. De immense watervallen, de prachtige regenwouden en de trekkings die je hier kan doen bieden genoeg vermaak voor een paar dagen.

Locatie Bolaven Plateau

Wat wij vinden:
 • 7.6/10
  Azië Expert - 7.6/10
7.6/10

Samenvatting

Het Bolaven Plateau ligt in het noordoosten van Loas, twee uur rijden van de stad Pakse in de provincie Champasak. Het Bolaven Plateau staat in Laos ook bekend als het Phu Phieng Bolaven en is beroemd vanwege het koele klimaat, schitterende watervallen, vruchtbare grond, regenwouden en koffieplantages.

Meer lezen over Laos?

2 comments

 1. Rob goossens

  Foutje het bolaven plateau ligt ten zuid oosten van Laos

  1. Ties Post author

   Thanks Rob!

   Door al die teksten zie je je eigen fouten soms niet meer :) Gelijk aangepast!

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

We Need You!

Wij houden van reizen en het delen van Reisgeluk, maar de reisbranche heeft het zwaar. Ook wij.

Gebruik jij graag onze website en wil je iets doen? Steun ons dan in deze lastige tijd.

Dan kunnen wij doorgaan met het maken van de beste reiscontent! Wij zijn je zeer dankbaar.

 

JA, IK WIL HELPEN!