Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Huay Xai

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Huay Xai is een klein, rustig stadje in het noorden van Laos wat grenst aan Thailand. Het ligt ingeklemd tussen de bergketens en wordt afgescheiden van Thailand door de Mekong Delta, de machtige rivier die dwars door Zuid-Oost Azië stroomt en in de Himalaya begint. Vroeger schijnen de Amerikanen hier heroïne verhandeld te hebben maar tegenwoordig komen hier alleen nog toeristen.

Huay Xai; de verbogen parel

Omdat de overgang van Thailand naar Huay Xai alleen bestaat uit het oversteken van de Mekong is Huay Xai vaak de eerste plek in Laos die reizigers zien. Huay Xai is nu niet bepaald een Vang Vieng of Luang Prabang, maar don’t worry (zoals men in heel Laos doet), het land wordt alleen maar mooier naar mate je verder reist!

Het is een slaperig grensstadje maar heeft wel zijn charme. Zo vindt je er markten, genoeg guesthouses en cafés.

Gibbon Experience

Huay Xai is lang verborgen gebleven voor toeristen en werd eigenlijk alleen aangedaan door Chinese handelaren die op weg waren naar Chiang Mai. Vandaag de dag vindt je hier en daar nog wat Chinese aspecten, maar zijn het vooral de Gibbon Experience en de slowboat naar Luang Prabang waar toeristen voor komen.

TIP ♥ – Huay Xai is de toegangsport tot de Gibbon Experience, het meest spraakmakende en duurzame avontuur in de jungle van Laos.

Huay Xai

Wat is er te doen?

Huax Xai is niet zo’n hele spannende stad. Het is meer een doorreisplek voor mensen die vanuit Thailand naar Laos reizen. Dat betekent niet dat er helemaal niks te doen is. Hier een de twee leukste dingen om te doen.

#1 Doe de De Gibbon Experience

In Laos één van de meest bezochte en bekendste jungle ervaringen. In The Gibbon Experience verblijf je een aantal dagen in de jungle van het Bokeo natuurreservaat in Noord Laos. Hetgeen wat de The Gibbon Experience zo bijzonder maakt is het feit dat je in boomhutten slaapt op zo’n 40 meter hoogte.

Dit zijn een soort kabelbanen om van de ene boom naar de andere te gaan en dus zo de boomhutten met elkaar verbinden.

De omgeving is oogverblindend mooi en de rust zeer indrukwekkend. Dat je dan ook nog eens tussen de bomen door mag slingeren is een aardige bonus! Het mooiste van The Gibbon Experience is echter dat een deel van de opbrengsten naar het natuurreservaat gaan.

Met dit onvergetelijke avontuur steun je ook nog eens een goed doel!

TIP ♥ – je kunt een tour doen door het park (3 nachten/2 dagen). Dit kost €275 p.p.

Huay Xai

#2 Neem de slowboat naar Luang Prabang

Iets wat veel toeristen doen in Huay Xai is de slowboat nemen richting het zuiden waar Luang Prabang de eindbestemming is. De route die je aflegt is werkelijk schitterend en een hoogtepunt van veel reizigers tijdens hun reis door Laos.

De reis duurt twee dagen en onderweg slaap je in Beng of Pak Tha. Heel veel is er niet te doen tijdens deze reis, het is vooral toekijken hoe de ongekend mooie natuur aan je voorbij trekt.

Op de boot reizen geen locals, wat als enige nadeel gezien kan worden. Reizigers die echt in contact willen komen met de lokale bevolking zullen deze bootreis wellicht overslaan.

Aan de andere kant; als je alleen reist is deze bootreis een ideale gelegenheid om andere reizigers te ontmoeten.

TIP ♥ – reken op zo’n 220.000 Kip p.p.

Huay Xai

Locatie Huay Xai

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Azië Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Huay Xai is een klein, rustig stadje in het noorden van Laos wat grenst aan Thailand. Het ligt ingeklemd tussen de bergketens en wordt afgescheiden van Thailand door de Mekong Delta, de machtige rivier die dwars door Zuid-Oost Azië stroomt en in de Himalaya begint. Vroeger schijnen de Amerikanen hier heroïne verhandeld te hebben maar tegenwoordig komen hier alleen nog toeristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken