Het noorden van Laos wordt door reizigers vaak overgeslagen. Jammer want dit is juist een regio waar je prachtige natuur vindt! Veel mensen beginnen hun Laos reis in Luang Prabang en reizen richting het zuiden. Het noorden is de plek om het ongerepte dorpsleven van Laos te ontdekken. Wij raden aan om de omgeving te verkennen door één van de mooie trekkingen te doen! De Namtha Mountain Trail is daarbij één van onze favorieten.

Namtha Mountain Trail

Tijdens de Namtha Mountain Trail maak je een actieve trekking dwars door het gebied rondom Luang Namtha en Oudom Xay waar je wordt omringt door schitterende landschappen. De trekking is behoorlijk pittig, dus enige sportiviteit is wel gewenst. Je overnacht in kleine dorpjes waar eenvoudige en sfeervolle guesthouses te vinden zijn. De accommodaties in dit gebied zijn basic, maar na de trekking van overdag val je toch als een blok in slaap.

Het noorden van Laos is een gebied dat reizigers vaak bezoeken bij een Thailand-Laos combinatiereis. Vanuit Thailandreis je de grens over, bij Chiang Khong, waarna je Laos avontuur begint. Tijdens de rit naar Luang Namtha leer je de omgeving kennen waar je de komende dagen verblijft: groen, bergachtig en ongerept. Kortom; een hoop ‘Kodak-momentjes’.

De volgende dag begint de 2-daagse trekking. Vanuit een bergdorpje, Ban Nam Leu, trek je erop uit met een ervaren gids. Onderweg kom je uitgestrekte velden, riviertjes en ontelbaar veel vogels tegen. De wandeling duurt ongeveer 6 uur en als pauze geniet je natuurlijk van een lokale lunch. Je overnacht in een typisch Laotiaans dorp. De dag erop wandel je verder door de bossen, waar je zelfs apen kan spotten. Per bamboevlot en te voet (een wandeling van ongeveer 5 uur) maak je de trekking van deze dag af, terug naar Luang Namtha. Per minibus reis je de volgende dag terug naar Luang Prabang. Je Laos reis is pas net begonnen, maar dankzij de Namtha Mountain Trail ben je nu al een bijzondere ervaring rijker!

Locatie Namtha Mountain Trail

Wat wij vinden;
  • Azië Expert
4.6

Samenvatting

Het noorden van Laos wordt door reizigers vaak overgeslagen. Jammer want dit is juist een regio waar je prachtige natuur vindt! Veel mensen beginnen hun Laos reis in Luang Prabang en reizen richting het zuiden. Het noorden is de plek om het ongerepte dorpsleven van Laos te ontdekken.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.