Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Visum Laos

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 6

Bijgewerkt op 14 februari, 2019

Iedereen die naar Laos reist heeft een visum nodig. Zonder geldig visum kom je het land niet in. Dat klinkt enger dan het is, want een visum voor Laos is zo geregeld. Op deze pagina delen we alle tips over het verkrijgen van een visum laos.

Visum Laos

Alle Nederlanders hebben een visum nodig voor Laos. Gelukkig kan je dit vrij makkelijk aanvragen. De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Een toeristenvisum is 30 dagen geldig. Gelukkig is het makkelijk om een visum Laos aan te vragen.

Iedereen heeft een toeristenvisum nodig bij een bezoek aan Laos

Je hebt verschillende manieren om het visum aan te vragen.

Visum Laos

Uitzicht van Thailand op Laos met de Mekong er tussen

Bij de grens in Laos

De makkelijkste manier om je visum aan te vragen is bij de grens in Laos zelf. Dat kan als je over land reist of via het vliegtuig binnen komt. Het visum dat je hier krijgt is 30 dagen geldig.

TIP ♥ – let er op dat je twee pasfoto’s nodig hebt en US$35 per visum. Als je geen pasfoto hebt betaal je hier US$1 voor :)

Je kunt het visum krijgen bij alle grensovergangen over land en bij de volgende luchthavens krijgen:

 • Vientiane
 • Luang Prabang
 • Paksé
 • Savannakhet

Hoe werkt dat dan

Vrij simpel. Zodra je landt zoek je naar de langste rij op het vliegveld. Dat is meestal waar iedereen zijn of haar visum aan vraagt. Het staat wel aangegeven met borden, maar die zijn niet altijd even duidelijk. ALs je het niet kunt vinden vraag het dan.

Als je de balie hebt gevonden, geef je je paspoort, je pasfoto’s en US$35 (cash) en een ingevuld visumformulier. Deze krijg je gewoon bij de balie op het vliegveld.

Met het visum dat je krijgt mag je 30 dagen in Laos reizen.

Visum over land

Er zijn ook grensovergangen waar je een visum voor maar 15 dagen krijgt. Wil je een visum voor 30 dagen, ga dan de grens over bij de bekende grensovergangen zoals die bij Huay Xia, Nong Khai en Ubon Ratchathani.

Mocht je hier niet in de buurt zijn kan het ook nog bij de grensovergang bij de Friendshipbridge richting Vientiane. Als je bij de grens je visum regelt zorg er dan voor dat je twee pasfoto’s bij je hebt en contant geld, in dit geval dollars, of de Laotiaanse Kip.

Mocht je je pasfoto’s vergeten zijn is dit geen ramp. Tegen betaling kom je ook zonder pasfoto’s binnen.

Via de ambassade in Brussel

Een van de manieren om je visum Laos te regelen is via de ambassade in Brussel. Dit is makkelijk als je in de buurt van Brussel woont, en daar is ook alles mee gezegd. Het is namelijk een vrij dure manier om je visum aan te vragen.

Dit kost meer dan een visum aanvragen bij de grens

Onduidelijk

Wij vinden het de meest onduidelijke manier om je visum aan te vragen. Er is weinig tot geen info te vinden behalve een adres. Daarnaast moet je naar Brussel reizen om je visum aan te vragen. Niet echt handig.

Adres

Het adres van de ambassade in Brussel is Brabançonnelaan 19, 1000 Brussel in België.

Nong Khiaw

Het dorpje Nong Khiaw in het noorden van Laos

Online een visum Laos aanvragen via een visumbureau

Als je een visum via de grens of de ambassade te ingewikkeld vindt kun je er ook voor kiezen om je visum Laos te laten verzorgen door een van de online visumbureas in Nederland. Als je Googled op ‘visum Laos‘, kom je er genoeg tegen.

Het nadeel hiervan is dat je vaak extra servicekosten moet betalen en je paspoort moet opsturen.

Het visum voor Laos kun je het beste aan de grens aanvragen. Dit is het goedkoopst en veruit het makkelijkste.

Benodigdheden voor visum Laos

Waar je je visum ook aan vraagt, je hebt altijd de volgende dingen nodig;

 • paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
 • 2 recente pasfoto’s in kleur;
 • volledig ingevuld en ondertekend visumformulier;

Visum verlengen

Als je langer dan 30 dagen in Laos wil blijven kun je het visum verlengen. Deze zijn verkrijgbaar bij de immigratiedienst in Vientiane, de immigratiedienst in Luang Prabang, het politiebureau in Pakse, het politiebureau tegenover het ziekenhuis in Phonsavan en in andere steden. Dit zijn echter de bekendste.

De kosten zijn 20.000 Kip per dag dat je wil verlengen plus een kleine vergoeding, variërend van 5.000 Kip tot 25.000 Kip.

Wat wij vinden:
 • 8.5/10
  Azië Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Laos te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wil je 100% zekerheid dan raden we je aan om in Nederland je visum voor Laos te regelen. Dit hoeft niet per se. Het is namelijk ook mogelijk een visum aan de grens aanvragen.

6 comments

 1. Sake

  Is een visumverlenging onbeperkt mogelijk en wat zijn daarvoor de voorwaarden?

 2. Lelie

  – Aan welke richtlijnen (zoals grootte, kleur of niet) dient een pasfoto voor het visum te voldoen?
  – Is een pasfotohok ook voldoende?
  – En geldt deze richtlijnen ook voor Cambodja?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi lelie,

   Als je persoonlijk advies van één van onze Reis-Experts wil kan je ons een kop koffie trakteren in de webshop. Daar kan je tevens je vraag kwijt en dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

   Alvast bedankt.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 3. Houtkamp

  Kun je ook met euro’s betalen ?

 4. Paul Bonants

  Waarom wel de prijs genoemd van visum on arrival en niet als je dat vooraf in Nederland regelt wat jullie wel aanraden?
  Bij Visum.nl kost dit ca € 150,=. Visum on arrival ca € 26,=. ?!

  1. Azië Expert Post author

   Hoi Paul,

   wij noemen de prijs van een Visum On Arrival omdat dit goedkoper is en nagenoeg vast staat. Wij kunnen er niet aan beginnen om iedere prijs van alle visum bureau’s te gaan vernoemen hier. Wij zeggen ook nergens dat je je visum moet regelen bij Visum.nl?! We melden alleen dat als je 100% zekerheid wil je het van te voren in nederland kan aanvragen. Waar ook bij staat dat dit perse niet nodig is omdat het vrij makkelijk aan de grens kan. Duidelijker kunnen we het niet maken.

   Groeten,
   Team Azie Expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.