Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Laos te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wil je 100% zekerheid dan raden we je aan om in Nederland je visum voor Laos te regelen. Dit hoeft niet per se. Het is namelijk ook mogelijk om vrij makkelijk een visum aan de grens aan te vragen.

Visum Laos

Alle Nederlanders hebben een visum nodig voor Laos. Gelukkig kan je dit vrij makkelijk aanvragen. De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Je kan er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade in Brussel (00 32 2 740 09 50). Er zijn echter ook genoeg online visumbureaus die het snel en gemakkelijk voor je regelen.

Benodigdheden Visum Laos

Als je naar Laos wilt heb je een visum nodig. Als je dit in Nederland wil regelen heb je wel het volgende nodig;

 • een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
 • een recente pasfoto in kleur;
 • een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier;
 • een standaard visum is 30 dagen.
Nong Khiaw

Visum upon arrival

Je kan er ook voor kiezen om je visum bij de grens te halen. Dit kan in Vientiane, Luang Prabang en Pakse. Dit visum is 30 dagen geldig. Er zijn ook grensovergangen waar je een visum voor maar 15 dagen krijgt. Wil je zeker een visum voor 30 dagen ga dan de grens over bij het bekende bij Huay Xia, Nong Khai en Ubon Ratchathani. Mocht je hier niet in de buurt zijn kan het ook nog bij de grensovergang bij de Friendshipbridge richting Vientiane. Als je bij de grens je visum regelt zorg er dan voor dat je twee pasfoto’s bij je hebt en contant geld, in dit geval dollars, of de Laotiaanse Kip. Mocht je je pasfoto’s vergeten zijn is dit geen ramp. Tegen betaling kom je ook zonder pasfoto’s binnen.

LET OP; je hebt nooit garantie dat je een visum krijgt aan de grens. Wij raden daarom aan om je visum te regelen voor vertrek naar Laos. Zo voorkom je vertraging en onaangename verassingen tijdens je reis.

Kosten Visum Laos

Een Visum Upon Arrival kost ongeveer $30. LET OP; zowel de kosten als voorwaarden voor een visum kunnen altijd veranderen!

Belangrijke informatie ambassade Laos
AdresAvenue de Brabanconne 19-21, B-1000 Brussel
OpeningstijdenMaandag t/m vrijdag 9:30 uur tot 12:00 uur
Duur verstrekking visum3 werkdagen
Websitehttp://www.ambalao.be/
Wat wij vinden:
 • Azië Expert
4.5

Samenvatting

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Laos te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wil je 100% zekerheid dan raden we je aan om in Nederland je visum voor Laos te regelen. Dit hoeft niet per se. Het is namelijk ook mogelijk een visum aan de grens aanvragen.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

5
 1. Paul Bonants

  Waarom wel de prijs genoemd van visum on arrival en niet als je dat vooraf in Nederland regelt wat jullie wel aanraden?
  Bij Visum.nl kost dit ca € 150,=. Visum on arrival ca € 26,=. ?!

  Beantwoorden
  • Azië Expert

   Hoi Paul,

   wij noemen de prijs van een Visum On Arrival omdat dit goedkoper is en nagenoeg vast staat. Wij kunnen er niet aan beginnen om iedere prijs van alle visum bureau’s te gaan vernoemen hier. Wij zeggen ook nergens dat je je visum moet regelen bij Visum.nl?! We melden alleen dat als je 100% zekerheid wil je het van te voren in nederland kan aanvragen. Waar ook bij staat dat dit perse niet nodig is omdat het vrij makkelijk aan de grens kan. Duidelijker kunnen we het niet maken.

   Groeten,
   Team Azie Expert

   Beantwoorden
 2. Houtkamp

  Kun je ook met euro’s betalen ?

  Beantwoorden
 3. Lelie

  – Aan welke richtlijnen (zoals grootte, kleur of niet) dient een pasfoto voor het visum te voldoen?
  – Is een pasfotohok ook voldoende?
  – En geldt deze richtlijnen ook voor Cambodja?

  Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.