Labuan Bajo

Gelegen aan de westkust van Flores is Labuan Bajo gezegend met prachtige zonsondergangen. Het is een klein, oud en romantisch havenstadje hoewel dat niet lang meer duurt. Labuan Bajo is de snelst groeiende regio in Indonesië en de haven groeit in razend tempo! Steeds meer toeristen weten de stad ook te vinden, ook te danken aan de gunstige ligging voor een bezoek aan het Komodo National Park.

Over Labuan Bajo

Labuan Bajo is een geweldige plek waar je even kunt bijkomen van een lange reis of het verblijf in een drukke stad. De sfeer in het stadje is zeer gemoedelijk en de bevolking is uiterst vriendelijk. Er zijn enkele hostels waar je voor een paar euro per nacht kunt verblijven. Hierbij ervaar je de echte cultuur en gastvrijheid van Indonesië. Naast het feit dat je hier goed kan duiken is de omgeving van Labuan Bajo schitterend. Niet alleen de stranden maar ook de omliggende bossen en grotten zijn het bezoeken waard.

Labuan Bajo

Komodo National Park

Labuan Bajo wordt door veel reizigers gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan Komodo National Park. Komodo National Park ligt op verspreid over drie eilanden ten westen van het dorp. Het totale park is maar liefst 171.000 hectare groot. Het nationale park werd in 1980 gesticht om de Komodovaraan te beschermen. De Komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld en komt maar in enkele regio’s van de wereld voor. Door de jaren heen heeft het park een bloeiende flora en fauna ontwikkeld.

labuan bajo

Duiken in Labuan Bajo

De koraalriffen hebben rond Labuan Bajo hebben het in het recente verleden zwaar te verduren gehad. Er werd in het gebied namelijk gevist met zware explosieven, waardoor een groot deel van het koraalrif verloren ging. De laatste jaren wordt het gebied echter beschermd en zetten veel mensen zich in voor het herstellen van de plaatselijke natuur.

De kust van Labuan Bajo is daardoor de steeds populairder geworden onder duikers en snorkelaars in de laatste jaren. Er zijn veel soorten tropische vissen te zien die met uitsterven worden bedreigd. Daarnaast krijgt het koraalrif ook steeds meer van haar oude vorm terug.

Locatie Labuan Bajo