Malé

Malé is het kloppende hart van de Malediven. Het is het dichtstbevolkte eiland van het land. Met de drukte het eilandje staat het in schril contrast met de van het land en de eilandjes waar het leven zich afspeelt in een uiterst relaxt tempo. De gelijknamig stad Malé is tevens de hoofdstad. Op het eiland wonen zo’n 100.000 mensen en er is hier van alles te doen!

Boek hier voordelige vliegtickets naar de Malediven

Malé

Van alle hofsteden in Azië is Malé met 100.000 inwoners aanslijk de kleinste. Het eiland Malé is ook maar één bij twee kilometer groot en staat volledig volgebouwd. Op zich is dat ook niet vreemd aangezien één derde van de totale bevolking op Malé woont. Hoewel het eiland, en met name de stad Malé, in schril contrast staat met de rest van het land kan je op Malé wel makkelijk het échte leven op de Malediven bekijken, hoe divers dat ook is. De gekleurde blauwe huiskes die omringd worden door turquoise water vormen een mooi contrast.  Op Malé kom je makkelijk in contact met de locals in één van de alcoholvrije bars en restaurants. Je kan er goed winkelen. De stad en het eiland geven je een goede kans om een echt gevoel te krijgen voor de Malediven en wat de mensen hier drijft.

Op Male vind je de meeste bezienswaardigheden, markten en winkeltjes. Er zijn twee grote winkelcentra op het eiland. De winkeltjes en markten liggen overigens vaak op de eerste verdieping. Dit komt door het gebruik aan ruimte op het eiland. Een andere populaire plek onder de locals zijn de theehuizen. Je kunt hier kleine gerechtjes bestellen (uiteraard met veel vis). Je kan op het eiland (en veel van de andere eilanden) geen alcohol krijgen. Dit kan alleen in resorts.

De Malediven kent geen lange geschiedenis en veel oude gebouwen zijn er helaas niet  te vinden op Malé. In de 20e eeuw werd de monarchie afgeschaft. De stad werd compleet opnieuw ingedeeld en het koninklijk paleis, de stadsmuren en het fort werden hierbij afgebroken.

Highlights Malé

Op Malé zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te vinden. De leukste zijn  De Vrijdagsmoskee en het Nationaal Museum. De Vrijdagsmoskee is de belangrijkste moskee van de Maldiven, meer informatie vindt je hier.  Het National Museum is zeker een bezoekje waard. Het is gevestigd in een oud paleis van de sultan. Meer informatie vindt je hier. Naast de Vrijdagsmoskee en het Nationaal Museum heb je nog de vismarkt en het winkelen.

Vismarkt in Malé

De vismarkt is één van de leukste dingen om te bezoeken in Malé. Rond de middag is het het leukst als hier honderden tonijnen het land op worden gesleept door lokale vissers. Ze worden hier gelijk schoongemaakt en verkocht. Versere vis vind je bijna niet. Soms brengen ze ook zwaardvissen mee. Je moet wel even wennen aan de geur.

Winkelen op Malé

De Malediven is niet bepaald een shoppers paradise zoals bijvoorbeeld Shanghai of Bangkok. Grote markten vindt je hier niet maar áls je wilt shoppen kan dat het beste in de stad Malé. Je hebt hier twee grote winkelcentra, een aantal markten en uiteraard de bakende souvenirwinkeltjes.

Locatie Malé