De prachtige witte zandstranden en een verbazingwekkende onderwaterwereld maken de Malediven tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld. Je vindt hier misschien wel de beste stranden ter wereld. De Malediven bestaat uit 1.200 eilanden en elk eiland word omringt door perfecte stranden.

TIP – zit je al in Azië? Check dan eens een ticket naar de Malediven. Dit is een stuk goedkoper :) Vanuit Kuala Lumpur kost een retourtje namelijk maar €220.

Het strand is hier witter dan wit en bijna nergens ter wereld vind je helderder blauw water dan hier. Dit alleen zou al genoeg moeten zijn om naar dit paradijs in zee te vertrekken. Daar komt nog eens bij dat de onderwaterwereld hier tot de mooiste ter wereld hoort. En je vindt dit allemaal op kleine, tropische eilandjes waar je écht tot rust kan komen.

Lokale eilanden

Het is sinds kort mogelijk om met lokaal vervoer (de ferry) tussen de verschillende eilanden te reizen en je te mengen onder de vriendelijke bevolking. Door de opkomst van guesthouses op de bewoonde eilanden is de eilandengroep makkelijker te ontdekken dan ooit.

De Malediven zijn tropische eilanden in de beste zin van het woord. De regering doet er veel aan om de eilanden te houden zoals ze zijn.  Zo staan ze geen hoogbouw toe en door de beperkte invloed van de ‘buitenwereld’ is de Malediven werkelijk een wereld apart. Zodra je hier voet aan wal zet wordt je overdonderd door de indrukwekkend schoonheid en de vriendelijke mensen. Het is een land met extreme uiterste. Er zijn eilanden met de meest luxueuze resorts te wereld en eilanden met simpele guesthoues.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Toerisme Malediven

Nog niet zo lang geleden was het lokale leven en het toerisme op de eilanden strikt gescheiden. Van de in totaal 1.190 eilanden was er een deel bewoond door locals, een deel onbewoond en een deel toegewezen voor toerisme met luxe resorts. De laatste jaren is daar enigszins verandering in gekomen.

De bizar mooie eilanden laten langzaam maar zeker de individuele reiziger toe op het eiland leven. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan de resorts en kom je in contact met de lokale bevolking. Dit heeft er toe geleid dat er niet alleen maar toeristen met georganiseerde reizen komen maar ook individuele reizigers.

Maafushi

Veel mensen denken dat de Malediven ontzettend duur. Niet te doen voor ‘normale’ reizigers. Dat was tot een aantal jaar geleden ook zo. Tegenwoordig kun je echter ook op lokale eilanden verblijven zoals Maafushi. Hier kun je overnachten voor $40 en eten en drinken voor $5 per dag!

De Malediven is prima geschikt voor iedereen.

Budget

Backpacken

Essentiële reisinfo

Wat wij vinden:
 • 9.8/10
  Azië Expert - 9.8/10
9.8/10

Samenvatting

De prachtige witte zandstranden en een verbazingwekkende onderwaterwereld maken de Malediven tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld. Je vindt hier misschien wel de beste stranden ter wereld. De Malediven bestaat uit 1.200 eilanden en elk eiland word omringt door perfecte stranden.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

2
 1. Cindy

  Zijn de Malediven ook een goede bestemming voor Backpackers? Ik heb geen groot budget voor mijn reis maar het lijkt me wel een prachtige en interessante bestemming.

  Groetjes,
  Cindy

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Cindy,

   Zeker wel! De Malediven zijn wel wat duurder dan Thailand of Vietnam maar het is wel een unieke bestemming.
   Als je een beetje goed zoekt en plant kan je vrij goedkoop overnachten en rondreizen (waar de meeste kosten zitten).

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.