Als je aan backpacken denkt denk je niet meteen aan de Malediven. Het land staat niet bij iedereen boven aan het ‘to-do’ lijstje. Dat is ook niet vreemd aangezien je nog niet zo heel lang geleden niet echt kon backpacken in de Malediven. Het land hield toerisme en het lokale leven namelijk strikt gescheiden wat betekende dat je alleen in resorts kon verblijven op onbewoonde eilanden.

Backpacken Malediven hoeft dus helemaal niet meer zo duur te zijn. Wil jij graag naar de Malediven op een budget manier? Lees dan deze pagina waarop we je alles vertellen over dit schitterende land.

Backpacken Malediven

Die tijd is echter geweest. Sinds 2009 kunnen toeristen in de Malediven zich ‘mengen’ met de lokale bevolking. Dit betekent dat je met veerbootjes tussen alle eilanden kan hoppen. En dat is maar goed ook want de Malediven is een paradijs(je) op aarde! Je vindt hier misschien wel de mooiste stranden ter wereld.

De Malediven bestaat uit 1.200 eilanden en elk eiland wordt omringt door perfecte stranden. Het strand is hier witter dan wit en bijna nergens ter wereld vind je helderder blauw water dan hier. Dit alleen zou al genoeg moeten zijn om naar dit paradijs te vertrekken. Daar komt nog eens bij dat de onderwaterwereld hier tot de mooiste ter wereld hoort. En je vindt dit allemaal op kleine, tropische eilandjes waar je écht tot rust kan komen.

Backpacken in de Malediven hoeft helemaal niet duur te zijn. En je kunt prima eilandhoppen door de lokale ferry

Kosten Backpacken Malediven

Dit is een beetje een gevoelig punt. De Malediven is sinds 2009 helemaal toegankelijk voor toeristen maar dat betekent nog niet dat de prijzen ook backpack-minded zijn. Niet gek natuurlijk aangezien er eigenlijk nooit backpackers kwamen. De laatste jaren gaan de ontwikkelingen echter snel en naast de dure resorts komen er ook goedkopere hostels en guesthouses op lokale eilanden als Maafushi, Thulusdhoo, Haa Dhaalu, Fuvahmulah, Gan en Guraidhoo.

Prijzen

Prijzen zijn nog steeds redelijk hoog als je dat vergelijkt met landen als Thailand of Laos. Prijzen voor accommodatie liggen nog altijd rond de €50 per nacht voor een prive tweepersoonskamer. Per persoon is dat zo’n €25 per nacht. Echt budget accommodatie is er niet dus je krijgt wel goede kamers voor dat geld.Hou er wel rekening mee dat je reserveert van te voren, zeker in het hoogseizoen!

Reken op zo’n €60 per dag inclusief overnachten en eten en drinken. Voor een tour betaal je zo’n €25 tot €50

Eten en tours

Het eten (mits je niet in dure sterrenhotels eet) valt qua kosten heel erg mee mee. Je ontbijt is meestal inbegrepen bij de accommodatie. Voor lunch, avondeten en drinken betaal je zo’n €4 per dag per persoon.

Na accommodatie ben je aan tours het meeste kwijt in de Malediven. Een snorkeltrip voor een halve dag kost ongeveer $30 tot $35 per persoon (incl. spullen). Een dagje naar een resort verschilt tussen de $80 en $400 per persoon.

Maafushi
eten Malediven

Betaalbare accommodatie

Zoals gezegd hoef je geen honderden euro’s te betalen om in de Malediven te verblijven. het kan natuurlijk wel als je in een van de resorts wil slapen. Maar deze worden overladen door Russen en Chinezen die ongegeneerd genieten van hun all-inclusive verblijf en zicht suf drinken in de bar. Niet echt ons ding, maar wellicht vind jij het wat 😉 Zo niet, kijk dan eens bij onderstaande hotels in Maafushi.

Arora Inn

Wij hebben hele goede ervaringen met Arora Inn. Goede kamers, heerlijk ontbijt en vriendelijke medewerkers.

Shadow Palm

Een bekend hotel op Maafushi. Redelijk goed geprijsd, ligt in het midden van het eiland. Vriendelijke medewerkers.

Velana Beach Maldives

Een iets duurdere optie op Maafushi. Ruime en mooi opgezette kamers. Ligt dicht bij het strand.

Highlights Malediven

Je hoeft in de Malediven geen eeuwenoude tempels te verwachten of uitgestrekte rijstvelden. De belangrijkste highlights Malediven zijn de hagelwitte stranden en het helder blauwe water rondom de eilanden. De meeste komen hier dan ook om te ontspannen aan het strand.

De openstelling van het land in 2009 heeft er echter ook toe geleid dat er steeds meer georganiseerd wordt. En niet alleen vanuit de dure resorts maar ook vanuit lokale eilanden. Zo behoort de Malediven tot de beste duiklocaties ter wereld en snorkelen hier is een feest voor het oog. Maar naast duiken en snorkelen kun je hier ook trips boeken naar zandbanken (aanrader!), andere eilanden bezoeken, een dagje naar een resort, surfen, jetskiën, waterskiën of zeilen.

Maafushi
Thulusdhoo

Een strandje op een van de resorts die je kunt bezoeken.

Beste reistijd Malediven

De beste reistijd Malediven is van december tot en met april. In deze maanden staat er weinig wind en is de zee het rustigst. In deze maanden kan je dus het beste duiken en snorkelen. Rond maart en april is de zee het helderstHet klimaat op de Malediven wordt bepaald door twee moessonperiodes.

Ze noemen deze in de Malediven ook wel de Iruvi, het hete droge noordoostmoesson, en de Hulhangu, het hete en natte zuidwestmoesson. Deze twee periodes bepalen ook het hoog- en laagseizoen en dus ook de beste reisperiode voor de Malediven.

TIP – meer info over het weer lees je op onze pagina beste reistijd Malediven

Maafushi

Prima zonsondergang toch?

Visum Malediven

Alle Nederlanders en Belgen kunnen bij aankomst in de Malediven een visum krijgen. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Dit visum is 30 dagen geldig en na 29 dagen kan je het visum nog een keer verlengen naar maximaal 90 dagen.

Je paspoort moet geldig zijn tot de dag dat je vertrekt uit de Malediven. Doordat je een visum aan de grens kan krijgen heeft het weinig toegevoegde waarde om een visum online te regelen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op onze pagina Visum Malediven.

Lokale eilanden

Veel mensen denken dat de Malediven ontzettend duur. Dat was ook zo. Tegenwoordig kun je ook op lokale eilanden verblijven zoals Maafushi en Thulusdhoo Hier kun je overnachten voor $40 en eten en drinken voor $5 per dag!

visum malediven

Je visum voor de Malediven is niet meer dan een stickertje

Vliegtickets Malediven

Als je naar de Malediven vliegt kom je altijd aan op het eiland Male. Houd hier dus rekening mee met zoeken naar vliegtickets. Vliegen naar de Malediven is lang niet meer zo duur als het was. Als je goed zoekt en buiten het seizoen om naar de Malediven reist (in of na onze zomer) kan je al snel vliegtickets vinden voor minder dan €600. Er zullen weinig backpackers zijn die vanuit Nederland even een week naar de Malediven gaan.

Wij hebben de Malediven daarom bezocht toen we al in Azië waren. Een week in het land is genoeg om het meeste te zien. Als je ver van te voren zoekt kost een retourticket vanuit Kuala Lumpur kost met AirAsia nog geen €200. Een stuk goedkoper dus.

WTC.nl

Vliegtickets.nl

Skyscanner

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

De Malediven hield toerisme en het lokale leven altijd strikt gescheiden wat betekende dat je alleen in resorts kon verblijven op onbewoonde eilanden. Die tijd is echter geweest. Sinds 2009 kunnen toeristen in de Malediven zich ‘mengen’ met de lokale bevolking. Dit betekent dat je met veerbootjes tussen alle eilanden kan hoppen.

4.5