De Old Friday Mosque is de oudste moskee van het land en dateert uit 1656. Het is een indrukwekkend gebouw gemaakt van koraal steen waarin gedetailleerde decoratie en het script van de Koran zijn gebeiteld. Om de moskee van binnen te bekijken moet je officieel toestemming vragen van het Ministry of Islamic Affairs. Maar zoals bij meer dingen in de Malediven wordt dit niet heel streng gecontroleerd. De meeste personeelsleden bij de Old Friday Mosque vertegenwoordigen het Ministry of Islamic Affairs en als je goed gekleed bent kom je wel binnen.

Old Friday Mosque

De Old Friday Mosque is een mooi gebouw, zowel van binnen als van buiten. Het interieur is prachtig en beroemd om het fijne lakwerk en gedetailleerde houtsnijwerk. Een uitgehouwen beeld uit de 13e eeuw vertegenwoordigt de introductie van de islam in de Malediven eeuwen geleden.

Het bijzondere is dat de moskee gebouwd is op de plek waar ooit een andere tempel stond. Die tempel was gebouwd richting de zonsondergang en dus niet naar het noordwesten richting Mekka. Hierdoor moeten de moslims die bidden met hun gezicht richting een hoek van de moskee bidden om in de juiste richting te bidden.

Friday Mosque

Op het complex stat ook een ronde, blauw witte toren van de munnaaru. Deze ziet er niet zo oud uit maar dateert wel uit 1675. Naast de moskee ligt een kerkhof met veel versierde grafstenen. Grafstenen met puntige toppen behoren tot de mannen, de afgeronde toppen zijn van de vrouwen. Grafstenen met gouden letters er op behoren tot voormalige sultans. De kleine gebouwtjes in de omgeving zijn familie graven. Op de muren van deze graven staan beschrijvingen. Als je fatsoenlijk gekleed gaat mag je zonder toestemming het kerkhof op.

Locatie Old Friday Mosque

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
3

Samenvatting

De Old Friday Mosque is de oudste moskee van het land en dateert uit 1656. Het is een indrukwekkend gebouw gemaakt van koraal steen waarin gedetailleerde decoratie en het script van de Koran zijn gebeiteld.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.