Als er één plek is in Azië waar je goed kan watersporten dan is het wel op de Malediven. Het kristal heldere water, de lekkere watertemperatuur en de schitterende onderwaterwereld maken dit land tot een paradijs voor water liefhebbers. Je kan er zeilen, snorkelen, duiken, waterskiën, kitesurfen en zeevissen en nog veel meer. En dat allemaal in een tropisch paradijs

Surfen 

Op de Malediven kan je ook goed surfen. Het is een tropisch paradijs midden in de Indische Ocean wat vol in het bereik ligt van de swells in de Zuidelijke Oceaan. Je kan in het vliegtuig je surfboard meenemen en anders kan je uiteraard surfboards huren. Je zal wel af moeten reizen naar wat afgelegen atollen maar dan kom je ook wel op echt surfspots. In de Malediven zijn drie grote surf zones te weten; Male Atolls, Central Atolls en Outer Atolls

Kanoën

Je moet er tegen kunnen om in de brandende zon in je kano op zee te drijven maar eerlijk is eerlijk; als er een plek is waar je kan kanoën in een oogverblindend mooie omgeving is dat wel de Malediven. Terwijl je in je kano rond vaart zie je de zeebodem onder je voorbij toeven omdat het water zo helder is. Na een flinke inspanning kan je even een verfrissende duik nemen in het heerlijk lauwe water.

Duiken en snorkelen

De duik- en snorkellocaties op de Malediven behoren tot de beste ter wereld. Het water rondom de eilanden ligt vol met schitterend en uniek koraal en er leven honderden verschillende soorten tropische vissen. Op elk eiland kan je snorkelspullen huren en waar je ook het water in gaat, het zal altijd een waanzinnige ervaring zijn. Weinig plekken ter wereld hebben zulke diverse en unieke koraalriffen als de Malediven. Je kan hier uiteraard ook verschillende cursussen volgen.

Waterskiën

Bij de toeristische plekken kan je vaak waterskiën. Het is een leuke activiteit als je op het water bezig wil zijn. Op eilanden waar resorts staan worden vaak activiteiten op het water aangeboden waaronder waterskiën. Mocht je heel graag willen waterskiën maar het niet kunnen vinden vraag er dan naar bij je hotel of hostel. Mensen zullen je graag helpen.

Kitesurfen en zeilen

De Malediven zijn een prima locatie voor mensen die van wind en water houden. Voor kitesurfers zijn de Malediven een paradijs met vlak water, constante wind en heerlijke watertempraturen. Een wetsuit is hier niet nodig. Zeilen kan hier ook erg goed. Er worden op verschillende eilanden ook zeiltochten tussen de eilanden aangeboden wat een unieke belevenis is en een mooie manier om de omgeving te verkennen.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert
4

Samenvatting

Als er één plek is in Azië waar je goed kan watersporten dan is het wel op de Malediven. Het kristal heldere water, de lekkere watertemperatuur en de schitterende onderwaterwereld maken dit land tot een paradijs voor water liefhebbers. Je kan er zeilen, snorkelen, duiken, waterskiën, kitesurfen en zeevissen en nog veel meer.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

1
 1. Van Hende Natasja

  Hallo,
  Mijn naam is Natasja en we gaan volgende zomer op vakantie naar Sri Lanka. Om te eindigen verblijven we 3 nachten op de Malediven. Wij zijn een gezin met 2 kinderen, een jongen van 11 en een meisje van 13. We sparen uiteraard al een tijdje om deze hopelijk prachtige reis te kunnen maken. Kan u ons tips geven ivm de activiteiten op de Malediven zoals duiken, snorkelen, jet skiën, wij zijn op zoek naar plaatsen waar het budgetvriendelijk is om deze activiteiten uit te oefenen met de kids.
  Alvast bedankt voor jullie hulp!
  Groetjes, Natasja

  Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.