Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Beste reistijd Malediven

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 28

Bijgewerkt op 21 februari, 2020

Tijdens een reis door of vakantie in de Malediven is goed weer belangrijk. Het weer speelt immers een grote rol tijdens je vakantie of reis. Niemand heeft zin om drie weken lang weg te regenen, zeker niet als je op een tropische paradijs zit als de Malediven. De kans op heel slecht weer in de Malediven is redelijk klein maar om verrassingen te voorkomen is het handig om de beste reistijd Malediven te checken.

Beste reistijd Malediven

De beste reistijd Malediven is van december tot en met april. In deze maanden staat er weinig wind en is de zee het rustigst. In deze maanden kan je dus het beste duiken en snorkelen of lokale eilanden als Maafushi bezoeken. Rond maart en april is de zee het helderst. Het klimaat op de Malediven wordt bepaald door twee moessonperiodes.

TIP ♥ – de beste reistijd Malediven is van december tot en met april.

Op deze pagina kom je het volgende te weten over de beste reistijd van de Malediven;

De seizoenen

De beste reistijd Malediven is op te delen in drie seizoenen. Het hoogseizoen, tussenseizoen en het laagseizoen. Over het algemeen heb je het beste weer in het hoog- en tussenseizoen. De beste reistijd heeft daarnaast niet alleen te maken met het weer maar ook met de vakanties.

Hoogseizoen

Vakantie Malediven

December t/m februari

Tijdens deze maanden heb je het beste weer in de Malediven. De lucht is strak blauw en er valt weinig regen. Houd wel rekening met Kerstmis en Oud en Nieuw. Tijdens deze feestdagen gaan prijzen hard omhoog en is reserveren een must.

Tussenseizoen

Backpacken Malediven

Maart en april

Het goede weer blijft aanwezig tot en met eind april. Er kunnen hier en daar een paar dagen slecht weer tussen zitten. April is tevens de heetste maand. In de Malediven kun je goed surfen en het surfseizoen begint in maart en duurt tot en met oktober.

Laagseizoen

Maafushi

Mei t/m november

Dit zijn de maanden waarin het veel regent en heftige stormen voor kunnen komen. De prijzen voor resorts zakken enorm. Sommige gaan zelfs dicht. Prijzen in augustus gaan wel weer omhoog door vakanties in westerse landen.

Hoogseizoen Malediven

Het hoogseizoen in de Malediven loopt van december tot april. In deze periode heb je veel droog weer en zon. Temperaturen schommelen tussen de 26ºC en 33ºC en het watertemperatuur ligt op een comfortabele 27ºC.

In deze tijd van het jaar staat er ook de minste wind. Als je hier komt voor windsurfen is het hoogseizoen daarom niet de beste periode. Doordat er zo weinig wind staat is de zee wel kalm. In maart en april heb je het beste zicht tijdens het duiken en snorkelen.

Beste reistijd Malediven
Backpacken Malediven

Wij hadden prachtig weer in april 2016

Laagseizoen Malediven

Het laagseizoen in de Malediven loopt van mei tot en met november. In deze periode kan het weer nogal verschillen. Je hebt meer kans op regen en harde wind. Voor windsurfliefhebbers is het laagseizoen ook de beste periode, met name de maand juni. En hoewel je meer kans hebt op wind en regen blijft de temperatuur wel gelijk.

Ook in het laagseizoen ligt de temperatuur tussen de 26ºC en 33ºC. Laat je ook niet afschrikken door het laagseizoen. Regen betekent meestal een korte, heftige bui gevold door veel zon. Wil je in deze periode naar de Malediven ga dan in september of november. In deze maanden heb je de meeste zon.

TIP ♥ – als je toch in mei tot en met november naar een strandbestemming wil, check dan Fiji! Een schitterend land met stranden net zo mooi als in de Malediven.

Vervolg je reis en lees meer inspiratie over de Malediven:

de mooiste highlights
Goedkoopste vliegtickets
→  Benodigde inentingen
Hoe je een visum regelt
De mooiste watervilla’s

Wat wij vinden
 • 9.1/10
  Azië Expert - 9.1/10
9.1/10

Samenvatting

Tijdens deze maanden december tot en met maart heb je het beste weer in de Malediven. De lucht is strak blauw en er valt weinig regen. Houd wel rekening met Kerstmis en Oud en Nieuw. Tijdens deze feestdagen gaan prijzen hard omhoog en is reserveren een must.

28 comments

 1. stef

  Hallo,

  Voor midden juli plannen we een vakantie voor 12-14 dagen naar Sri Lanka, Misschien willen we hier de Malediven ook nog aan koppelen. Alleen schrikt de prijs ons een beetje af. Kan je ons goede referenties aanraden om te verblijven?
  Hoe komen we van de luchthaven naar het verblijf?
  Wat is de beste manier om te reizen. Van Colombo naar Malé – Verblijf op de Malediven – van Malé rechtstreeks terug of moeten we eerst best terug naar Colombo?
  Alvast bedankt voor de info

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Stef,

   de resorts in de Malediven zijn helaas altijd prijzig. Als je goedkopere opties zoekt zijn de lokale eilanden in de Malediven de beste opties.

   Wel bieden wij een betaalbare strandvakantie aan op Hudhuran Fushi. Dit kost €840 p.p. voor 3 nachten. Ik hoop dat dit bij jullie budget past?

   Hoe je naar het verblijf komt is afhankelijk van je eiland. Je kunt met de ferry naar de lokale eilanden. Meer daarover lees je hier. Als je een resort boekt komen ze je meestal ophalen op de luchthaven.
   Je kunt het beste vanaf Colombo een retourtje boeken. 2 losse tickets zullen behoorlijk prijzig worden, maar dit kun je zelf even controleren op een vliegticket website.

   Happy travels,
   Ties

 2. Marieke

  Beste,
  Wij zouden graag eind oktober naar de Malediven gaan. Is dit aangeraden of is de kans op slecht weer toch heel groot?
  Marieke

  1. Ties Post author

   Hoi Marieke,

   het weer is helaas niet te voorspellen. Het enige wat wij kunnen vertellen is het verschil tussen het hoog- en laagseizoen. Over het algemeen zijn de maanden december tot en met april het droge seizoen. Dat betekent niet dat het in de maanden daarbuiten alleen maar regent.
   Oktober is het eind van het regenseizoen dus je hebt goede kans op mooie dagen. Daarnaast regent het vaak aan het eind van de middag maximaal twee, drie uur.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

   Groeten,
   Ties

 3. rachelle

  Wij willen graag volgend jaar april naar de Malediven gaan voor onze huwelijksreis. We vragen ons af of het qua seizoen uitmaakt of we begin april vertrekken (2april) of medio april (rondom de 14e)? Aangezien er staat dat eind april het natte seizoen begint.

  1. Sjoerd

   Beste Rachelle,

   Het lijkt mij dat als je begin April vertrekt dat je minder kans hebt om met het natte seizoen te maken te krijgen. Garanties geeft het weer helaas niet maar ik zou begin gaan ;)

   Reis Groet,
   Sjoerd

 4. Lila

  Hallo,

  Wij vertrekken morgen naar de malediven nu zie ik dat de weersverwachtingen enorm slecht zijn. Kloppen deze weersverwachtingen normaliter meestal? Hoe heftog zijn onweer en regenbuien. Ik maak me erg zorgen.

  1. Sjoerd

   Hoi Lila,

   Om welke weerverwachtingen hebben we het dan? Het ziet er inderdaad niet heel lekker uit voor Male, verder heb ik nog niet gekeken.
   Of deze kloppen kan ik niet zeggen. Hier in Nederland willen ze er ook nog wel eens naast zitten met hun voorspellingen.

   Ik zou me verder geen zorgen maken, het zijn geen stormen alleen wat regen. Natuurlijk niet ideaal maar niet iets om je zorgen over te maken denk ik.

   Reis groet,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder