Als je ergens in Azië kan genieten van de mooiste tropische eilanden dan is het wel in Maleisië. Het land telt honderden eilanden die je zowel rondom het schiereiland vindt als rondom Borneo. De eilanden Maleisië kenmerken zich door witte stranden, helder blauw water, verborgen baaien, een heerlijke sfeer en een prachtige natuur. Sommige eilanden Maleisië zijn bewoond, andere verlaten. De één biedt schitterende duiklocaties terwijl de ander weer de mooiste witte stranden heeft. Net als het land zelf zijn de eilanden Maleisië veelzijdig.

Eilanden Maleisië

De eilanden aan de westkust van het schiereiland zijn de meet bekende en bezochte eilanden. Eilanden als Langkawi, Penang en Pangkor trekken jaarlijks grote aantallen toeristen. De eilanden aan de westkust van het schiereiland hebben prachtige stranden maar de zee is wat minder geschikt voor het duiken of snorkelen. Deze eilanden van Maleisië zijn wel het hele jaar te bezoeken (in tegenstelling tot de eilanden Maleisië oostkust).
De eilanden aan de oostkust van het schiereiland zijn de typische ‘tropische paradijsjes’. Deze eilanden van Maleisië zijn perfecte eilanden voor een mooi strandvakantie in Maleisië.

Watersporten

Je kan hier uitstekend snorkelen en duiken maar ook watersporten, zonnen of gewoon chillen aan één van de oogverblindend mooie stranden. Aan de oostkust vindt je eilanden als Perhentian, Tioman en Redang. Naast deze bekende eilanden Maleisië heb je er ook nog diverse kleine eilandjes waar je maar een enkel resort vindt. De eilanden aan de oostkust zijn een aantal maanden ‘gesloten’. Je kan ze het beste bezoeken tussen april en september. De andere maanden zijn de eilanden dicht vanwege de heftige moesson. Hotels en hostels sluiten dan hun deuren.

Borneo

Naast de eilanden rondom het schiereiland zijn er ook nog eilanden rondom Borneo. Deze zijn eigenlijk het hele jaar te bezoeken. Rond Borneo vindt je de mooiste eilanden van Maleisië en misschien wel van heel Azië. Het duiken behoort hier tot de beste ter wereld. Voorbeelden van schitterende eilanden hier zijn Sipadan en Mabul. Lees hier onder meer over de schitterende, en meest toegankelijke eilanden Maleisië.

wat wij vinden:
  • Azië Expert
5.0

Stel je vraag of plaats een opmerking

2
  1. Annette Endruschat

    Kunt u ons misschien helpen een last minute reis naar Maleisië en/of Indonesië te realiseren? Wij kunnen pas in augustus vertrekken en hebben maar ca. 2 weken voor de reis. Wij hebben gehoord over prachtige natuurreservaten en orang utans. Borneo zou heel bijzonder zijn. We zoeken liever niet de échte drukte op. Het is erg laat en erg kort…. maar wie weet.

    Beantwoorden

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Wil je er zeker van zijn dat je antwoord krijgt? Dan zou je ons hier alvast kunnen trakteren op een lekkere kop koffie. Dat vergroot de kan enorm ;)

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.