Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Kuching

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Borneo staat bekend om de schitterende natuur maar het herbergt ook enkele mooie steden. Kuching is één van de meest stijlvolle en veelzijdige steden van Maleisië! Je vindt hier een bijzondere mix van cultuur, architectuur, ambachten en gerechten. Waar je in veel steden vaak hetzelfde ziet is dat in Kuching heel anders. Loop je eerst door drukke moderne straten, het andere moment vind je jezelf in een koloniale sfeer. Chinese tempels, eetkraampjes en parken wisselen elkaar af in deze unieke stad.

Kuching

Kuching heeft zo’n 600.000 inwoners en is daarmee de hoofdstad van de deelstaat Sarawak. Als je in de stad bent valt het op dat er opvallend veel beelden van katten zijn, er is zelfs een katten museum. Dit komt dat de naam Kuching in het Bahasa (wat overigens Indonesisch is) ‘kat’ betekent.

De stad staat dus ook wel bekend als ‘cat city’. Daarnaast zie je veel Chinese tempels in de stad. Dit komt door een deel historie en het feit dat er tegenwoordig een groot deel Chinese Maleisiërs wonen.

Sarawak Rivier

Kuching ligt aan de oevers van de Sarawak rivier. Hoewel het een flinke stad is voelt het niet heel druk aan zoals Kuala Lumpur. Dit komt door de grote oppervlakte van de stad en de vele recreatiegebieden en parken.

Het is een bijzonder groene stad en is zelfs één van de meest gezonde steden ter wereld geweest om te wonen. Op de boulevard langs de rivier vind je de meeste mensen en activiteiten. Je hebt hier restaurantjes, bars en hotels en hostels.

Bezienswaardigheden Kuching

De stad zelf is eigenlijk de grootste bezienswaardigheid. De negentiende-eeuwse Victoriaanse bouwstijl is werkelijk prachtig. Gelegen aan de Sarawak rivier geeft dit de stad een extra dimensie. De belangrijkste bezienswaardigheden is de stad zijn onder andere het Sarawak Museum; hier krijg je een goed beeld over het leven in Sarawak.

Andere highlights

Andere leuke highlights zijn de Tua Pek Kong Tempel; de oudste Chinese tempel in Kuching en de Hong San Tempel die is gebouwd ter ere van de god Kuek Seng. Ze zeggen dat deze god alle wensen vervult van iedereen die erom vragen.

Verder is er nog het Fort Margherita. Dit fort werd in 1879 gebouwd door Charles Brooke en diende als bescherming tegen piraten. Hij vernoemde het fort naar zijn vrouw.

Locatie Kuching

Wat wij vinden:
  • 7.7/10
    Azië Expert - 7.7/10
7.7/10

Samenvatting

Borneo staat bekend om de schitterende natuur maar het herbergt ook enkele mooie steden. Kuching is één van de meest stijlvolle en veelzijdige steden van Maleisië! Je vindt hier een bijzondere mix van cultuur, architectuur, ambachten en gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.