Ongeveer zestien kilometer uit de oostkust van Maleisië ligt het prachtige eilandje Pulau Rawa. Pulau Rawa is een schitterend eiland omgeven door koraal en een straalblauwe zee. Daarnaast is het strand van Rawa een van de mooiste van het land.

Hoe kom je op Pulau Rawa?

Pulau Rawa ligt vlak bij Pulau Tioman Wanneer je naar Rawa wilt varen kun je gebruik maken van de ferry. De oversteek vanaf het vaste land duurt een uur maar wanneer je een speedboot neemt, kun je het eiland binnen een half uurtje bereiken. Omdat het een privé-eiland is, moet je ook een klein bedrag betalen om het eiland op te mogen. Dit is echter zeker allemaal de moeite waard wanneer je kunt genieten van een van de mooiste stranden ter wereld. Het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson gebruikte een van de eilandjes rond Pulau Rawa als decor.

Duiken bij Rawa strand

De zee rond Rawa is uitstekend geschikt voor duikers en snorkelaars. Het hele eiland is namelijk omringd door koraalrif en veel verschillende soorten vissen. Het gebied rond het eiland is beschermd waardoor de natuur haar gang kan gaan. Er wordt dan ook streng opgetreden tegen mensen die koraal of schelpen meenemen of beschadigen. Je mag zoveel en zolang kijken als je wilt maar niks meenemen.

Minder actief op Pulau Rawa?

Na een dagje duiken kun je heerlijk ontspannen op het tropische strand van Rawa. Door het witte zand en de palmbomen krijg je een heerlijk exotisch en ontspannen gevoel. Voor de mensen die liever boven water blijven, is er ook genoeg te beleven op het strand van Rawa. Zo kun je schitterende wandelingen maken over en langs rotsen en genieten van de prachtige natuur op Rawa. Ook zijn er meerdere indrukwekkende grotten die je kunt bezoeken.

Op het strand van Rawa kun je prima terecht voor zowel ontspanning als avontuur. Op je nu een dag wil luieren of juist een dag wilt wandelen of duiken, op Pulau Rawa kan het!

Locatie Pulau Rawa

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.3

Samenvatting

Ongeveer zestien kilometer uit de oostkust van Maleisië ligt het prachtige eilandje Pulau Rawa. Pulau Rawa is een schitterend eiland omgeven door koraal en een straalblauwe zee. Daarnaast is het strand van Rawa een van de mooiste van het land.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.