Aan de westkust van het eiland Borneo ligt het tropische eiland Pulau Tiga. Het eiland is één van de mooiste eilanden van de regio. Je kunt op Pulau Tiga vooral goed terecht voor mooie wandelingen of juist complete ontspanning. Ook voor duikers en snorkelaars is er op het eiland genoeg te zien.

Over Pulau Tiga

Pulau Tiga is vooral geschikt voor mensen die willen genieten van de natuur en even helemaal tot rust willen komen. De natuur op het eiland is namelijk onaangetast en wemelt van de mooie wilde dieren. Een groot deel van het eiland is ingedeeld als nationaal park en is daardoor beschermd. Er komen op Pulau Tiga vooral veel bijzondere exotische vogels voor. Ook kun je op het eiland zogenaamde moddervulkanen bezoeken. Eén van deze vulkanen is zelfs nog actief, alhoewel hij de laatste keer tijdens de Tweede Wereldoorlog is uitgebarsten.

Pulau Kalampunian

Vlakbij het eiland ligt het piepkleine eilandje Pulau Kalampunian Damit. Dit eiland wordt ook wel Slangeneiland genoemd om de vele (water)slangen die zich verzamelen rond de rotsen. Er zijn speciale excursies waarbij je met een gids op zoek gaat naar deze slangen. Ook voor avontuur kun je dus prima op Pulau Tiga terecht.

Overnachten op Pulau Tiga

Omdat het eiland voor het overgrote deel bestaat uit jungle, zijn de mogelijkheden tot overnachten beperkt. Op het eiland zelf is maar één resort te vinden waar je terecht kunt. Het Pulau Tiga Resort is een goede accommodatie om 1 of 2 dagen te blijven om het eiland te kunnen bewonderen.

Vervoer naar Pulau Tiga

Het eiland Pulau Tiga is het best bereikbaar met de boot. Met een speedboot ben je binnen een half uurtje op het eiland, afhankelijk van de weersomstandigheden. Informeer voordat je naar naar het eiland reist altijd eerst goed naar de weersomstandigheden. De reis met de boot kan daardoor niet alleen langer duren maar wordt vaak ook erg oncomfortabel.

Locatie Pulau Tiga

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.3

Samenvatting

Aan de westkust van het eiland Borneo ligt het tropische eiland Pulau Tiga. Het eiland is één van de mooiste eilanden van de regio. Je kunt op Pulau Tiga vooral goed terecht voor mooie wandelingen of juist complete ontspanning. Ook voor duikers en snorkelaars is er op Pulau Tiga genoeg te zien.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.