De Sam Poh Tong is een bekende tempel nabij Ipoh. De tempel is eingelijk een grot die in 1890 werd ontdekt door een monnik. De Sam Poh Tong tempel wordtvandaag de dag nog steeds gebruikt voor meditatie door monniken.

Sam Poh Tong

Binnen in de grot, of tempel, zie je een liggende Boeddha omringd door kleinere boeddha beelden. Dit zijn echter niet de balngrijkste attracties. Dat is namleijk de ‘Turtle Pond’. Locals leggen schildpadden in deze vijver in de hoop hun karma te verbeteren.  De Sam Poh Tong is een leuk uitstapje van Ipoh. Je hebt er ook een tuin die versierd is met kleine burggen. De Sam Poh Tong is een bekende tempel nabij Ipoh. De tempel is eigenlijk een grot die in 1890 werd ontdekt door een monnik. De Sam Poh Tong tempel wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor meditatie door monniken.

Sam Poh Tong

Boeddha

Binnen in de grot, of tempel, zie je een liggende Boeddha omringd door kleinere boeddha beelden. Dit zijn echter niet de belangrijkste attracties. Dat is namelijk de ‘Turtle Pond’. Locals leggen schildpadden in deze vijver in de hoop hun karma te verbeteren.  De Sam Poh Tong is een leuk uitstapje van Ipoh. Je hebt er ook een tuin die versierd is met kleine burggen.

Ontdekking Sam Poh Tong

De tempel ligt in Gunung Rapat, ongeveer 5 kilometer bij Ipoh vandaan. Men zegt dat het de grootste grot tempel van het land is. Volgens lokale legende werd de grot ontdekt in 1890 door een monnik uit China die op doorreis was in Ipoh. Hij besloot de grot zijn huis en een plek voor meditatie te maken. Hij bleef er uiteindelijk 20 jaar tot aan zijn dood. Vandaag de dag komen er nog steeds monniken en nonnen in de Sam Poh Tong tempel die hun leven wijden aan Boeddha.

De tempel die je vandaag de dag ziet dateert uit 1950. Na een stijve klim van 246 treden kom je bij een open grot met een prachtig uitzicht over Ipoh en de omgeving. Je kan de tempel bereiken door de bus richting Gopeng te nemen vanaf het busstation in Ipoh.

Locatie Sam Poh Tong

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.3

Samenvatting

De Sam Poh Tong is een bekende tempel nabij Ipoh. De tempel is eingelijk een grot die in 1890 werd ontdekt door een monnik. De Sam Poh Tong tempel wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor meditatie door monniken. Binnen in de grot, of tempel, zie je een liggende Boeddha omringd door kleinere boeddha beelden. Dit zijn echter niet de belangrijkste attracties. Dat is namelijk de ‘Turtle Pond’.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.