Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Sam Poh Tong Temple

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

De Sam Poh Tong is een bekende tempel nabij Ipoh. De tempel is eingelijk een grot die in 1890 werd ontdekt door een monnik. De tempel wordtvandaag de dag nog steeds gebruikt voor meditatie door monniken.

Sam Poh Tong

Binnen in de grot, of tempel, zie je een liggende Boeddha omringd door kleinere boeddha beelden. Dit zijn echter niet de balngrijkste attracties. Dat is namleijk de ‘Turtle Pond’. Locals leggen schildpadden in deze vijver in de hoop hun karma te verbeteren.  

Deze tempel is een leuk uitstapje van Ipoh. Je hebt er ook een tuin die versierd is met kleine burggen. Het is een bekende tempel nabij Ipoh. De tempel is eigenlijk een grot die in 1890 werd ontdekt door een monnik. De Sam Poh Tong tempel wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor meditatie door monniken.

Sam Poh Tong

Boeddha

Binnen in de grot, of tempel, zie je een liggende Boeddha omringd door kleinere boeddha beelden. Dit zijn echter niet de belangrijkste attracties. Dat is namelijk de ‘Turtle Pond’. Locals leggen schildpadden in deze vijver in de hoop hun karma te verbeteren.

Het is een leuk uitstapje van Ipoh. Je hebt er ook een tuin die versierd is met kleine burggen.

Ontdekking Sam Poh Tong

De tempel ligt in Gunung Rapat, ongeveer 5 kilometer bij Ipoh vandaan. Men zegt dat het de grootste grot tempel van het land is. Volgens lokale legende werd de grot ontdekt in 1890 door een monnik uit China die op doorreis was in Ipoh.

Hij besloot de grot zijn huis en een plek voor meditatie te maken. Hij bleef er uiteindelijk 20 jaar tot aan zijn dood. Vandaag de dag komen er nog steeds monniken en nonnen in de Sam Poh Tong tempel die hun leven wijden aan Boeddha.

De tempel die je vandaag de dag ziet dateert uit 1950. Na een stijve klim van 246 treden kom je bij een open grot met een prachtig uitzicht over Ipoh en de omgeving. Je kan de tempel bereiken door de bus richting Gopeng te nemen vanaf het busstation in Ipoh.

Locatie Sam Poh Tong

Wat wij vinden:
  • 6/10
    Azië Expert - 6/10
6/10

Samenvatting

De Sam Poh Tong is een bekende tempel nabij Ipoh. De tempel is eingelijk een grot die in 1890 werd ontdekt door een monnik. De Sam Poh Tong tempel wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor meditatie door monniken. Binnen in de grot, of tempel, zie je een liggende Boeddha omringd door kleinere boeddha beelden. Dit zijn echter niet de belangrijkste attracties. Dat is namelijk de ‘Turtle Pond’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder