Een goede nachtrust is op reis of vakantie niet onbelangrijk. In Maleisië zijn er genoeg mogelijkheden qua overnachten. Of je nu in een vijf sterren hotel verblijft in Kuala Lumpur, op een matje in de jungle van Borneo of in een hostel op Sipadan, er is keuze genoeg. Van hotels tot guesthouses of hostels. Tegenwoordig is het overnachten Maleisië makkelijk online te regelen. Zeker in het hoogseizoen in populairdere gebieden is het aan te raden om van te voren te boeken om zeker te zijn van een bed in je favoriete hotel, hostel of guesthouse. Wees echter niet bang dat als je niet reserveert er geen plek is. Er is altijd wel iets open. Lees hieronder onze tips over overnachten Maleisië en het boeken van accommodatie.

Kosten overnachten Maleisië

Kosten voor het overnachten Maleisië kunnen enorm variëren. Een hotel is vrijwel altijd de duurste optie gevolgd door het hostel en daarna het guesthouses. Daarnaast liggen de prijzen in het hoogseizoen hoger en zijn de bekendere regio’s zoals Kota Kiinabalu of Cameron Highlands duurder. Je kan het overnachten Maleisië zo gek maken als je zelf wil. Je kan er voor kiezen om voor €3 in een guesthouse te slapen of je kiest voor de luxe van een 5 sterren hotel voor €500 per nacht. Kies je voor lowbudget heb je aan €5 per nacht genoeg voor een kamer in een guesthouse.

Eerste nacht boeken

Vraag nummer 1 bij het plannen van overnachtingen; boek je de eerste nacht of niet? Wij raden aan om de eerste nacht te boeken. Veel reizigers doen dit omdat ze weinig zin hebben om na een lange reis met backpack op je rug op zoek te moeten naar een geschikte accommodatie. Hoewel je in de bij de meeste accommodaties ter plekke wel een kamer kan regelen is het wel lekker om de eerste nacht vast te hebben staan. Dit voorkomt een hoop stress. Wat ook nog wel kan helpen is om de eerste nacht een wat luxer hostel of hotel te boeken. Na een lange reis is een zacht bed en warm water wel lekker.

Online boeken

Google ‘hotel Maleisië’ en binnen een paar seconde heb je oneindig veel mogelijkheden tot het boeken van je overnachting. Een guesthouse, hotel of hostel is met sites als Trivago.nl of Booking.com steeds makkelijker te vinden. Het boeken via internet is makkelijk, veilig en snel. Bedenk altijd goed hoeveel nachten je ergens wil blijven. Je kan beter één nacht boeken en later een nacht bij boeken dan voor twee nachten betalen en eerder weg willen.

Hotel Maleisië

Niet altijd de goedkoopste optie maar wel een veel gebruikte optie onder reizigers is het hotel. Toch kan een hotel vaak een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan je eerste nacht of een weekje in een hotel na vier maanden in budget accommodatie!Lees meer

Hostels Maleisië

De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Het grootste voordeel van een hostel is dat je makkelijk andere reizigers ontmoet. Lees meer

Guesthouse Maleisië

Wat is nu het verschil tussen een hostel en een guesthouse? Vaak wordt met beide het zelfde bedoeld. Toch zit er een verschil tussen een hostel en een guesthouse. Een guesthouse is echt een huis waar jij mag slapen. Locals die kamers over hebben verhuren die kamer. Lees meer

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.