Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Overnachten Maleisië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Een goede nachtrust is op reis of vakantie niet onbelangrijk. In Maleisië zijn er genoeg mogelijkheden qua overnachten. Of je nu in een vijf sterren hotel verblijft in Kuala Lumpur, op een matje in de jungle van Borneo of in een hostel op Sipadan, er is keuze genoeg.

Van hotels tot guesthouses of hostels. Tegenwoordig is het overnachten Maleisië makkelijk online te regelen. Zeker in het hoogseizoen in populairdere gebieden is het aan te raden om van te voren te boeken om zeker te zijn van een bed in je favoriete hotel, hostel of guesthouse. Wees echter niet bang dat als je niet reserveert er geen plek is. Er is altijd wel iets open.

Kosten overnachten Maleisië

Kosten voor het overnachten Maleisië kunnen enorm variëren. Een hotel is vrijwel altijd de duurste optie gevolgd door het hostel en daarna het guesthouses. Daarnaast liggen de prijzen in het hoogseizoen hoger en zijn de bekendere regio’s zoals Kota Kiinabalu of Cameron Highlands duurder.

Je kan het overnachten Maleisië zo gek maken als je zelf wil. Je kan er voor kiezen om voor €3 in een guesthouse te slapen of je kiest voor de luxe van een 5 sterren hotel voor €500 per nacht. Kies je voor lowbudget heb je aan €5 per nacht genoeg voor een kamer in een guesthouse.

Tun Sakaran

Eerste nacht boeken

Vraag nummer 1 bij het plannen van overnachtingen; boek je de eerste nacht of niet? Wij raden aan om de eerste nacht te boeken. Veel reizigers doen dit omdat ze weinig zin hebben om na een lange reis met backpack op je rug op zoek te moeten naar een geschikte accommodatie.

Hoewel je in de bij de meeste accommodaties ter plekke wel een kamer kan regelen is het wel lekker om de eerste nacht vast te hebben staan. Dit voorkomt een hoop stress. Wat ook nog wel kan helpen is om de eerste nacht een wat luxer hostel of hotel te boeken. Na een lange reis is een zacht bed en warm water wel lekker.

Online boeken

Google ‘hotel Maleisië’ en binnen een paar seconde heb je oneindig veel mogelijkheden tot het boeken van je overnachting. Een guesthouse, hotel of hostel is met sites als Trivago.nl of Booking.com steeds makkelijker te vinden. Het boeken via internet is makkelijk, veilig en snel.

Bedenk altijd goed hoeveel nachten je ergens wil blijven. Je kan beter één nacht boeken en later een nacht bij boeken dan voor twee nachten betalen en eerder weg willen.

Hotel Maleisië

Wat is nu het verschil tussen een hostel en een hotel? Vaak is een hotel net wat luxer. Toch zijn er ook andere verschillen tussen een hostel en een hotel. Hostels hebben dorms, kamers waar een groot aantal (vaak jonge) mensen in kan. In hotels kom je vaker gezinnen en stelletjes tegen.Lees meer

Hostels Maleisië

De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Het grootste voordeel van een hostel is dat je makkelijk andere reizigers ontmoet. Lees meer

Guesthouse Maleisië

Wat is nu het verschil tussen een hostel en een guesthouse? Vaak wordt met beide het zelfde bedoeld. Toch zit er een verschil tussen een hostel en een guesthouse. Een guesthouse is echt een huis waar jij mag slapen. Locals die kamers over hebben verhuren die kamer. Lees meer
Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Een goede nachtrust is op reis of vakantie niet onbelangrijk. In Maleisië zijn er genoeg mogelijkheden qua overnachten. Of je nu in een vijf sterren hotel verblijft in Kuala Lumpur, op een matje in de jungle van Borneo of in een hostel op Sipadan, er is keuze genoeg.

Meer lezen over Maleisië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder