Eén van de favoriete opties qua overnachten in Maleisië is het guesthouse. Zeker voor reizigers die op een budget reizen. De meeste guesthouses Maleisië zijn huizen van de lokale bevolking waar jij kan overnachten. Vaak is het gewoon bij mensen thuis, ze verhuren een kamer die ze over hebben in huis. De prijzen van guesthouses Maleisië liggen daarom ook vaak laag. Een groot voordeel van slapen in een guesthouses Maleisië   is het contact met de locals. Zij weten meer van een land of regio dan welke reisgids dan ook!

Kosten guesthouse Maleisië

Kosten van guesthouses Maleisië kunnen variëren. Zo betaal je bij een populaire highlight altijd meer dan in onbekendere regio’s. Daarnaast zit er nog een verschil tussen hoog- en laagseizoen. Waar je in de buurt van de Cameron Highlands al snel richting de €5-€10 per nacht gaat kan dat in minder bekende gebieden al snel minder dan €5 worden. Je kan er van uit gaan dat de kosten net iets lager liggen dan de standaard hostels. Hou er wel rekening mee dat de faciliteiten in guesthouses vaak wat minder zijn (denk aan WIFI, airco, zachte bedden etc.).

Guesthouse boeken

Hoewel guesthouses Maleisië in mindere maten aanwezig zijn dan hostels of hotels zijn er genoeg om zonder reservering binnen te komen. Bij de bekendere highlights vindt je guesthouses op elke hoek van de straat. Dit is makkelijk als je liever op de bonnefooi reist. Er is altijd wel een guesthouse beschikbaar. Als je echt zeker wil zijn dan kan je van te voren (online) boeken. Uit ervaring weten we dat dat eigenlijk bijna nooit nodig is. Daarnaast adviseren we om een kamer altijd te controleren voordat je akkoord gaat over de prijs. Als men bijvoorbeeld warm water beloofd is het wel handig om dat even te checken. Het zelfde geldt voor airco’s of WIFI. Als je meerdere nachten blijft is het raadzaam om dit aan te geven, dit kan in prijs behoorlijk schelen.

Mabul Island

Online aanbieders

Guesthouses Maleisië van te voren boeken is naar onze mening niet nodig. Op het moment zelf kan je vaak wel terecht in bijna alle guesthouses. Wat we wel aanraden is om een eventuele eerste nacht van te voren te boeken. Dit scheelt een hoop zoeken met e backpack op na ene lange vliegreis. Er zijn veel online aanbieders waar je een  guesthouse Maleisië kan boeken. De bekendste is Booking.com waar je naast een guesthouse ook hostels kan zoeken.

Reisgidsen Maleisië

Een reisgids is als een soort bijbel onderweg. Er staan alle informatie in die je nodig hebt, inclusief informatie over overnachten Maleisië. Een reisgids komt daarin goed van pas omdat er altijd handige tips in staan qua accommodatie Maleisië. de schrijvers van deze reisgidsen zijn vaak ter plaatse en weten altijd de leukste ins and outs van de leuke plekken.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.