Het hostel is onherroepelijk verbonden aan het reizen. Het hostel en de bekendste en meest favoriete optie onder backpackers. Het is echter niet zo dat alleen reizigers met een krap budget in een hostel Maleisië overnachten. Een hostel is namelijk de perfecte manier om andere reizigers te leren kennen. Daarnaast is het qua prijs voordeliger dan een hotel en hoeft de kwaliteit helemaal niet minder te zijn. Je hebt hostels Maleisië in werkelijk alle soorten en maten. Hieronder onze tips.

Hostel Maleisië

Of je nu in Kuala Lumpur loopt of aan het snorkelen bent op de Perhentians, een hostel is altijd en overal te vinden. Bij de bekende highlights zitten ze op elke hoek van de straat. Hierdoor is het vaak niet nodig om van te voren te boeken omdat er altijd wel een hostel met plek is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je uren hoeft te zoeken naar een hostel Maleisië in het midden van  de nacht met je backpack op. Als je in het hoogseizoen in drukkere regio’s verblijft kan het wel handig zijn om van te voren te boeken.

We adviseren wel om niet direct in te stemmen met een kamer die je gezien hebt. Als er in een hostel warm water of WIFI aangeboden wordt kan het geen kwaad om dat eerst te controleren. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat je voor dingen betaald die er niet zijn.

Langkawi1

Kosten hostel Maleisië

Je kosten voor een hostel Maleisië zullen nooit de pan uit rijzen. De prijzen kunnen wel variëren. Zo betaal je in en rondom bekendere highlights of steden altijd meer dan op de onbekendere plekken. Ook het hoog en laagseizoen zijn van invloed op de prijs. Voor een hostel Maleisië betaal je  gemiddeld zo’n €7-€12 per nacht. Uiteraard is een prijs wel afhankelijk van je eigen wensen. Zo betaal je voor een kamer met uitzicht op het strand of WIFI en warm water meer dan een standaard kamer. Voor een hostel van €5 per nacht hoef je uiteraard geen wonderen te verwachten.

Online boeken

Vaak is het niet nodig om een hostel van te voren te boeken. Er zijn zo veel hostels dat er altijd wel eentje is waar je nog terecht kan. Als je de eerste nacht aan komt of juist zeker wil zijn van dat ene mooie hostel dan is het raadzaam om van te voren te boeken. Zeker in het hoogseizoen in bekende steden kan het soms druk zijn. Op booking.com en Trivago vind je in elke stad of regio ontelbaar veel mogelijkheden qua hostels.

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.