Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Hostel Maleisië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Het hostel is onherroepelijk verbonden aan het reizen. Het hostel en de bekendste en meest favoriete optie onder backpackers. Het is echter niet zo dat alleen reizigers met een krap budget in een hostel Maleisië overnachten. Een hostel is namelijk de perfecte manier om andere reizigers te leren kennen. Daarnaast is het qua prijs voordeliger dan een hotel en hoeft de kwaliteit helemaal niet minder te zijn. Je hebt hostels Maleisië in werkelijk alle soorten en maten. Hieronder onze tips.

Boek hier de voordeligste hostels

Hostel Maleisië

Of je nu in Kuala Lumpur loopt of aan het snorkelen bent op de Perhentians, een hostel is altijd en overal te vinden. Bij de bekende highlights zitten ze op elke hoek van de straat. Hierdoor is het vaak niet nodig om van te voren te boeken omdat er altijd wel een hostel met plek is.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je uren hoeft te zoeken naar een hostel Maleisië in het midden van  de nacht met je backpack op. Als je in het hoogseizoen in drukkere regio’s verblijft kan het wel handig zijn om van te voren te boeken.

We adviseren wel om niet direct in te stemmen met een kamer die je gezien hebt. Als er in een hostel warm water of WIFI aangeboden wordt kan het geen kwaad om dat eerst te controleren. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat je voor dingen betaald die er niet zijn.

Langkawi1

Kosten hostel Maleisië

Je kosten voor een hostel Maleisië zullen nooit de pan uit rijzen. De prijzen kunnen wel variëren. Zo betaal je in en rondom bekendere highlights of steden altijd meer dan op de onbekendere plekken. Ook het hoog en laagseizoen zijn van invloed op de prijs.

Voor een hostel Maleisië betaal je  gemiddeld zo’n €7-€12 per nacht. Uiteraard is een prijs wel afhankelijk van je eigen wensen. Zo betaal je voor een kamer met uitzicht op het strand of WIFI en warm water meer dan een standaard kamer. Voor een hostel van €5 per nacht hoef je uiteraard geen wonderen te verwachten.

Online boeken

Vaak is het niet nodig om een hostel van te voren te boeken. Er zijn zo veel hostels dat er altijd wel eentje is waar je nog terecht kan. Als je de eerste nacht aan komt of juist zeker wil zijn van dat ene mooie hostel dan is het raadzaam om van te voren te boeken.

Zeker in het hoogseizoen in bekende steden kan het soms druk zijn. Op booking.com en Trivago vind je in elke stad of regio ontelbaar veel mogelijkheden qua hostels.

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Het hostel is onherroepelijk verbonden aan het reizen. Het hostel en de bekendste en meest favoriete optie onder backpackers. Het is echter niet zo dat alleen reizigers met een krap budget in een hostel Maleisië overnachten. Een hostel is namelijk de perfecte manier om andere reizigers te leren kennen. Daarnaast is het qua prijs voordeliger dan een hotel en hoeft de kwaliteit helemaal niet minder te zijn. Je hebt hostels Maleisië in werkelijk alle soorten en maten.

Meer lezen over Maleisië?

1 comment

  1. Jordy

    Hallo,

    Ik en mijn vriendin zijn inmiddels al een aantal keer op wat luxe reizen geweest naar o.a. Ibiza en Rhodos in een hotel, netjes alles geregeld. We zijn juist wel mensen die graag iets willen ondernemen en dingen willen ontdekken. Daarom lijkt het ons nu leuk om volgend jaar in juli samen 3 weken te gaan backpacken ergens in Azië in een soort middenweg. We zouden dan van plaats naar plaats willen trekken door middel van hostels. We houden van zowel mooie stranden als cultuur en mooie natuur (en natuurlijk ook redelijk/goed weer). We vinden het leuk om onder de locals te zijn. We hebben echter geen idee wat een mooie bestemming zou zijn voor een eerste ervaring. Zelf trekken Sri Lanka, Thailand en Maileisië ons wel. Hebben jullie wellicht goede tips of een idee wat voor ons een mooie eerste ervaring in Azië, voor 3 weken, in juli zou kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

We Need You!

Wij houden van reizen en het delen van Reisgeluk, maar de reisbranche heeft het zwaar. Ook wij.

Gebruik jij graag onze website en wil je iets doen? Steun ons dan in deze lastige tijd.

Dan kunnen wij doorgaan met het maken van de beste reiscontent! Wij zijn je zeer dankbaar.

 

JA, IK WIL HELPEN!