Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Visum Maleisië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 13 februari, 2019

Een van de eerste dingen die je controleert voordat je op reis gaat is of je een visum nodig hebt. Wat dat betreft ben je voor Maleisië snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen kunnen namelijk zonder visum Maleisië 90 dagen in het land blijven. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden.

Visum Maleisië

Zodra je landt, wat meestal in Kuala Lumpur zal zijn, krijg je een altijd een 90 dagen (3 maanden) visum. Je krijgt van de douane een stempel in je paspoort. Dit gratis visum is tevens verlengbaar, ook dat is gratis. Je moet overigens wel een aantal zaken op orde hebben voordat je een stempel krijgt. Verder op op deze pagina lees je daar meer over.

Aalle Nederlanders en Belgen mogen zonder visum Maleisië 90 dagen in het land blijven.

Departure card

Houd er rekening mee dat je bij de grens (of in het vliegtuig al) een departure card krijgt. Deze moet je goed bewaren omdat je die ook weer nodig hebt als je Maleisië verlaat. Als je deze niet meer hebt is dat geen ramp maar ze kunnen er officieel een boete voor geven.

Grens

Of je nu met het vliegtuig aan komt of over de landsgrens met met Thailand, Singapore, Indonesië of Brunei, alle Nederlandsers krijgen automatisch een toeristenstempel. Een multiple entry is niet nodig. Je kunt Maleisië verlaten voor een paar dagen en terug komen. Je krijgt dan weer een 90-dagen visum.

Wat heb je nodig

Er zijn een aantal dingen die je op orde moet hebben om in aanmerking te komen voor het gratis 90 dagen visum Maleisië. Het zijn geen schokkende dingen en de meeste dingen zijn waarschijnlijk al geregeld.

  • een paspoort dat 6 maanden geldig is bij aankomst;
  • een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming (uitreisticket);

Over het uitreisticket doen ze overigens bij de grens niet zo heel lastig. Het zijn meer de luchtvaartmaatschappijen die hier om vragen. Regel dit wel! Bij Skyscanner boek je voordelige ‘escape’ vluchten naar bijvoorbeeld Bangkok.

Langer dan 90 dagen blijven

Er zijn weinig reizigers die langer dan 90 dagen (3 maanden) in Maleisië zullen reizen. Als je gaat studeren of werken in Maleisië dien je namelijk een ander soort visum aan te vragen. Hiervoor kun je beter contact opnemen met de ambassade.

Als je langer wil reizen dan 90 dagen kun je je visum makkelijk verlengen door bijvoorbeeld een paar dagen naar een ander land te reizen. Zo kun je goedkoop naar Thailand, Indonesië of Brunei reizen. Als je dan terug komt in Maleisië krijg je weer een stempel waarmee je 90 dagen kunt reizen.

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Een van de eerste dingen die je controleert voordat je op reis gaat is of je een visum nodig hebt. Wat dat betreft ben je voor Maleisië snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen kunnen namelijk zonder visum Maleisië 90 dagen in het land blijven. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.