Mount Fuji

Mount Fuji is de meest gefotografeerde highlight van Japan. Deze vulkaan ligt op het eiland Hoshnu en is met 3.776 meter het hoogst gelegen punt van Japan. Mount Fuji is gelukkig een slapende vulkaan. Kans op uitbarsting is daarom erg gering tijdens je bezoek!

TICKET – een retourtje Tokyo kost vandaag de dag ‘slechts’ €365

Three Holy Mountains

Wat meteen opvalt is de symmetrie van de vulkaan. Samen met Mount Tate en Mount Haku vormen deze bergen de ‘Three Holy Mountains’. Veel Japanners beklimmen Mount Fuji daardoor. Mount Fuji ligt op ongeveer 100 kilometer van Tokyo en is op een heldere dag dan ook te zien vanaf de hoofdstad van Japan. Een gedeelte van het jaar is de top ondergesneeuwd wat het een perfect ‘Kodak-momentje’ maakt.

UNESCO Wereldergoedlijst

Mount Fuji is in 2013 zelfs aan de Wereldergoedlijst van UNESCO toegevoegd! Gek genoeg niet in de categorie Natuur maar de categorie Cultuur. Dit omdat Mount Fuji kunstenaars en dichters inspireert en het al eeuwen een bedevaartsoord is voor pelgrims. De oorsprong van de naam Fuji is niet helemaal duidelijk. Meningen lopen uiteen van Onsterfelijk tot Soldaat of Neverending. In Japan wordt deze berg ook wel Fujiyama of Fuji-san genoemd. Wij raden aan om Mount Fuji te bezoeken in de ochtend. Dan is er de beste kans op helder weer, in de middag neemt de bewolking snel toe wat het zicht vertroebeld.

Beklimmen

Vergis je niet; Mount Fuji is geen klein bergje. Het is een serieuze beklimming. De berg is hoog genoeg om last te krijgen van hoogteziekte. De condities op de top kunnen heel snel wisselen.

Bereid je goed voor! Zorg voor een goede conditie en neem kleding mee voor koud weer.

 Mount Fuji in de verte

Beklimmen van Mt. Fuji

Aangezien Mount Fuji één van de drie heilige bergen is in Japan is het enorm populair om de berg te beklimmen. Hou er wel rekening mee dat je in het hoogseizoen niet de enige bent. Je bent ook niet de eerste, dit was een (helaas naamloze) monnik in het jaar 663. Tegenwoordig komen er per jaar zo’n 200.000 mensen de berg beklimmen! Om de beklimmers enigszins tegemoet te zien zijn er op de berg 10 rustplekken waar je tijdens je beklimming even bij kan komen.

TIP –  up-to-date informatie over het beklimmen van Mount Fuji vind je op de officiële website

Uiteraard maak je de mooiste foto van de top met zonsopkomst. De meeste toeristen en Japanners klimmen daardoor tot het 7e of 8e rustplaats. Hier kan je overnachten in hutjes en de volgende morgen richting de top klimmen om vervolgens je SD kaart vol te schieten met prachtige plaatjes!

Met sneeuw bedekte top van Mount Fuji

De meren van Fuji

Bij Mount Fuji vindt je nog vijf meren; Lake Kawaguchi, Motosu, Yamanaka, Shojiko en Saiko. Van deze meren is Lake Kawaguchi de bekendste en hier worden zeer waarschijnlijk ook de meeste foto’s genomen.Op een heldere dag heb je hier namelijk een prachtig uitzicht op Mount Fuji en weerspiegelt de berg in het stille water. Dit levert ongekend mooie foto’s op!

Ben je niet sportief aangelegd, maar wil je toch graag de berg te beklimmen? Dit kan! Google biedt namelijk sinds kort de mogelijkheid om met Google Streetview naar de top te klimmen! Ideaal voor de niet sportieve mensen onder ons.

Uitzicht van een van de meren

Klimseizoen

Het klimseizoen voor Mount Fuji loopt van 1 juli tot 31 augustus. Tijdens deze maanden is het ook het drukst op de berg. Als je de grootste drukte wilt oplopen klim dan de berg op een doordeweekse dag en vroeg in de morgen.

Mount Fuji beklimmen buiten het seizoen om wordt niet aangeraden door de pittige weersomstandigheden.

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende manieren om naar de berg te komen. De makkelijkste en meest voorkomende is een tour. Een trip naar deze heilige berg is bijna overal in Tokyo te boeken. Als je langer dan een dag wilt verblijven is dit ook geen probleem. In Tokyo kan je meerdaagse trips boeken naar Fuji.

Als je zelf naar Fuji gaat om de berg te bekijken kun je het beste richting Kawagushi-ko of Fuji-Yoshida reizen.

Shinjuku Highway Busstation –  vanaf hier rijden bussen direct naar Kawagushi-ko en Fuji-Yoshida. Kosten zijn 1.750 Yen en de rit duur bijna 2 uur. Vanaf hier moet je de bus nemen naar Mount Fuji zelf.

Je kunt ook met de bus direct naar Mount Fuji. De maatschappij Keio Dentetsu Bus heeft directe bussen van Tokyo’s Shinjuku Highway Busstation. Een kaartje kost 2.700 Yen en de rit duurt 2,5 uur. Deze bussen rijden niet in de winter!

Locatie Mount Fuji

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Mount Fuji is de meest gefotografeerde highlight van Japan. Deze vulkaan ligt op het eiland Hoshnu en is met 3.776 meter het hoogst gelegen punt van Japan. Mount Fuji is gelukkig een slapende vulkaan. Kans op uitbarsting is daarom erg gering tijdens je bezoek!

4.7

Vragen, opmerkingen en antwoorden

4
 1. Jolijn

  Fuji Beklimmen

  Hoi,

  wij willen graag Mount Fuji beklimmen maar we hebben geen ervaring met het beklimmen van bergen. Is het dan te doen of moet je echt een ervaren klimmer zijn? Alvast bedankt.

  Groetjes Jolijn

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Jolijn,

   Mount Fuji is best een pittige berg! We raden je aan om sowieso in het klimseizoen te gaan (1 juli tot 31 augustus). Daarbuiten wordt het afgeraden. Zeker voor onervaren klimmers. Daarnaast moet je wel een goede basisconditie hebben want het kan best zwaar worden. Zorg ook dat je warme kleding meeneemt want op de top wordt het best fris.
   Veel plezier alvast!

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 2. Joke

  Hey,

  Mijn zus en ik gaan midden september twee weken naar Tokyo. Mount Fuji staat natuurlijk ook op onze todo-lijst.
  Uit eerdere reiservaringen weet ik dat het soms voordeliger is om tickets voor dagtrips of uitstapjes ter plaatse te boeken, is dit in Tokyo ook het geval?
  Uit uw artikel heb ik begrepen dat de berg beklimmen uit den boze is, maar wat houdt een bezoek aan Mount Fuji dan precies in? Foto’s van op een afstand? Is er daar zelf nog kans op leuke activiteiten?

  Mvg
  Joke

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Joke,

   Super gaaf dat jullie naar Tokyo gaan. Over het algemeen is het voordeliger om ter plekken te boeken. Dan kan je nog onderhandelen over de prijs en kijken hoe het weer is ;).
   Het beklimmen van de berg is niet direct uit den boze. Je moet er alleen rekening mee houden dat jullie buiten het klim seizoen gaan. Hierdoor raden de authoriteiten af om de berg te beklimmen omdat het weer onvoorstelbaarder wordt en medische stations gesloten zijn. Hebben jullie al eerder iets dergelijks beklommen? Veel mensen klimmen namelijk buiten het seizoen om de drukte te ontlopen en vaak blijven de berghutten waar uitgerust kan worden nog wel open tot half / eind september. Je kunt op http://www.snow-forecast.com/resorts/Mount-Fuji/6day/top het weer in de gaten houden. Daarnaast is een gids (ik dacht zelfs verplicht) en goede uitrusting aan te raden.

   Ik zou zeker aanraden om, als jullie er zijn, te informeren naar de mogelijkheden. Ga sowieso niet alleen de berg op. Er zullen vast en zeker meer mensen de berg op willen (mits het goed weer is) tegen die tijd en je kan altijd met mensen uit jullie hotel of hostel afspreken.

   Alvast heel erg veel reisplezier en als jullie nog vragen hebben horen we dat graag.

   Met vriendelijke groet,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.