Mumbai

Mumbai is één van India’s bekendste steden, en het is groot! Mumbai is een stad vol harde werkers, zwerfhonden en exotische vogels, dromers, kunstenaars en miljoenen andere mensen. Mumbai is tevens de plek van Bollywood en de stad vol contrasten met de grootste sloppenwijken van Azië maar ook ’s werelds duurste huizen en het grootste tropische bos in een stad. Het is het kloppende hart van India en heeft zelfs zijn eigen taal (Bambaiyya Hindi)! Mumbai is uniek in alle opzichten!

Mumbai

Hoewel Mumbai heel erg druk aandoet hoeft het niet zo overweldigend te zijn als je denkt. Mumbai heeft zijn eigen ritme en het duurt even voordat je die gevonden hebt. In dat opzicht lijkt de stad op Bangkok. Mumbai is één van de meeste energieke steden van het land en de meeste reizigers worden overvallen door de stuwende kracht van het Indiase bedrijfsleven, de industrie en handel, de filmindustrie en de mensen. Het is een mooie plek om de tijd te doden. En of je Mumbai nu mooi vindt of niet, als je overweg kan met de hitte, de vochtigheid en uitlaatgassen van deze meedogenloze drukte zal het een bijzondere herinnering worden. Geef het die tijd en ontdek een bijna magische plek waar je, nadat je het in je hart hebt gesloten, niet meer weg wil.

Het moment dat je Mumbai binnenkomt kan wat overweldigend zijn. Er lijkt een chronisch tekort aan ruimte waardoor je constant tegen mensen aan loopt. Mumbai is eigenlijk een eiland aangezien het gebouwd is op een landtong gelegen aan de Arabische Zee. Het is verbonden met het vaste land met bruggen. In 500 jaar is Mumbai veranderd van een afgelegen vissersdorp tot een metropool waar meer dan 16 miljoen(!) mensen wonen. Mumbai is de grootste stad van India en één van de grootste steden op aarde. De stad lijkt veel te klein voor het aantal mensen, huizen, auto’s en bedrijven maar dat maakt de stad wat het is.

Het is niet overdreven om te zeggen dat Mumbai de drijvende kracht van India’s economie is. De stad zorgt voor één derde van India’s belastinginkomsten. De haven zorgt voor de helft van alle handel, de filmindustrie is de meest productieve ter wereld.

Oud en Rijk

De keerzijde van het succes is dat er veel armoede is. Oude vervallen wijken wisselen elkaar af met dure kantoorpanden en zwervers lopen naast tieners die gekleed zijn in de hipste en duurste kleding. Met zegt dat Mumbai elke dag 500 mensen trekt op zoek naar werk. Degene met geluk vinden werk en huisvesting maar het merendeel eindigt op straat of in één van de grootste sloppenwijken van Azië genoodzaakt tot bedelen.

Locatie Mumbai