Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Cultuur Myanmar

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Er is geen ander land in Azië waar je zo veel cultuur vindt als in Myanmar. Door de jarenlange isolatie leven mensen hier nog volgend eeuwenoude tradities. Zodra je land kom je in een totaal andere wereld terecht; een land waar mannen rokken dragen (de longyi), waar vrouwen witte make-up dragen (thanakha) en oude tradities nog steeds stand houden. Myanmar is één van de meest authentieke landen in heel Azië. Wat je reis door Myanmar zo fascinerend maakt is dat je in een land terecht komt waar je nog het échte Azië vindt. Globalisering of westerse aspecten zijn hier nog niet bekend! In Bagan vindt je al meer dan 4.000 stoepa’s, bij de Gouden Rots vindt je pelgrims en mediterende monniken, bij het Inle Meer ervaar je hoe de mensen leven van en op het meer, op de Ayeyarwady rivier cruise je langs het dagelijkse leven en in de Shan Heuvels kan je heerlijk wandelen.

Cultuur Myanmar

Het land lijkt ondergedompeld in een zee van stoepa’s en kloosters. Overal waar je komt staan gouden tempels en oude kloosters. Monniken lopen over straat en oude tradities zijn op elke hoek van de straat vindbaar. De cultuur Myanmar is één van de meest authentieke in Azië. Het land trekt echter meer en meer toeristen. Wacht niet te lang om de bijzondere cultuur mee te maken! Hieronder een overzicht met de mooiste en indrukwekkendste cultuur Myanmar.

Bagan

Een reis naar Myanmar en niet naar Bagan gaan is ondenkbaar! Wat Angkor Wat voor Cambodja is of Borobudur voor Indonesië is Bagan voor Myanmar. Het wordt niet voor niets op één lijn geplaatst met de bekende Angkor Tempels. Bagan is zonder enige twijfel het hoogtepunt van je reis.

Shwedagon Pagode

De Shwedagon Pagode is de bekendste pagode van Myanmar. Het staat in Yangon en je komt het in alle reisgidsen over Myanmar tegen. Niet vreemd want het is werkelijk een prachtige pagode. Een must-see in Myanmar!

Gouden Rots

Als je op zoek bent naar traditie, religie en cultuur in Myanmar is de Gouden Rots dé plek. Het is de uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met Birmese pelgrims. De Gouden Rots ligt magisch ‘zwevend’ boven de wolken en lijkt van de Kyaiktiyo berg af te vallen. Men zegt dat een haar van Boeddha de rots op zijn plaats houdt.

Mrauk U

Mrauk U kan gezien worden als het kleinere broertje van Bagan als het gaat om het aanzicht. Het is na Bagan de tweede bekendste archeologische plek van Myanmar, een eeuwenoude stad met honderden tempels. Maar waar Bagan verlaten werd uit angst voor de Mongolen die Myanmar binnen vielen is de bevolking altijd in Mrauk U blijven wonen.

Mount Popa

Eén van de meest heilige, maar minst bezochte plekken in Myanmar is de bekende Mount Popa. Het is de populairste dagtrip vanuit Bagan. De officiële naam van Mount Popa is Popa Taung Kalat, een vulkaan die 1.518 meter boven de zeespiegel uittorent.

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Azië Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Er is geen ander land in Azië waar je zo veel cultuur vindt als in Myanmar. Door de jarenlange isolatie leven mensen hier nog volgend eeuwenoude tradities. Zodra je land kom je in een totaal andere wereld terecht; een land waar mannen rokken dragen (de longyi), waar vrouwen witte make-up dragen (thanakha) en oude tradities nog steeds stand houden. Myanmar is één van de meest authentieke landen in heel Azië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder